Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Pięknie sfociłaś te różyczki! Nie wiem jak to się stało, ale miałam dobre 10 stron zaległości :shock: Wszystko dokładnie obejrzałam i przeczytałam. Gdy czytałam o Twoich kombinacjach przy sadzeniu to mimo woli uśmiechałam się, bo widziałam siebie ;:224 Ostatnio ostro wzięłam się za wysadzanie roślin do ogrodu, bo już jutro kolejne targi i nie chciałam by M mi zarzucał, że kupuję kolejne choć tyle jeszcze nie posadzonych stoi na balkonie :wink: Gdy sadziłam laurowiśnię musiałam przesadzić lilię, donicę z tulipanami i wykopać paproć, a do tego wszystkiego wykopały się jakieś cebulki, które też musiałam gdzieś upchnąć.
x-d-a

Post »

Agnieszko, pięknie kwitną Twoje jesienne róże :P
I tak ładnie je sfotografowałaś ;:63 Mój aparat jakoś kiepsko oddaje kolor czerwony i takie róże nigdy mi nie wychodzą na zdjęciach :(
Miłego wieczorku :wit
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu, piękne hortensje, wiele odmian nasadziłaś, wszystkie mi się bardzo podobają. Zimowity i rozchodniki też okazałe, w pełni kwitną róże ale u ciebie kolorowa jesień.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O, jakie różyczki! To jakieś drobne? Krysia ma wahania , co bardziej lubi, ale to tak jakby się zastanawiać które dziecko się bardziej kocha :;230 Róże to królowe (nieco fanaberyczne), a hortensje księżniczki - świeże i urocze!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO!
U mnie cały tydzień pada więc, z przyjemnością pooglądałam cudowne
różyczki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysieńko, obawiam się, że polegniesz w tej walce 8-) :lol: i na nowej działeczce zamieszkają i róże i hortensje- nie ma wyjście, jedne i drugie prawdziwe piękności :D Ja mam różaną rabatę pod domem, ale bedę je eksmitować w inne miejsce, bo im tam po południu zbyt cieniście, i stworzy się wspaniały zakątek na hortensje ogrodowe, które od zawsze bardzo lubię i mam kilka krzaczków u siebie, ale one dla odmiany miały zbyt dużo słoneczka :roll: :lol:

Marylu, różyczki faktycznie pięknie się rozrastają, najbardziej podoba mi się pokrój żółtych i pomarańczowych, bo tworzą wspaniałe gęste krzaczki, różowe i czerwone tworzą takie długie badylki, ale mam nadzieję, że też ładnie się zagęszczą :D

Izuś, tak to właśnie jest z tymi nasadzeniami :roll: :lol: U mnie największym problemem są właśnie cebule tulipanów, mam je powtykane wszędzie i zawsze jak tylko coś sadzę, to je wykopuję, a często i niszczą mi się :( W tym roku nawet już tulipanów nie dokupuję, zamówiłam jedynie trochę lilii, no i jeszcze muszę kupić sporo krokusów.

Daluś dziękuję ;:196 Powiem szczerze, że i ja dosyć często mam problem z oddaniem czerwieni, przeważnie wychodzi zbyt żarówiasto. Mój aparat w ogóle robi dosyć nasycone kolorem zdjęcia, ale ja takie najbardziej lubię :D

Irenko mój ogródek najbardziej mi się podoba wiosną i właśnie jesienią. Latem mam niewiele barw, ale jesień uwielbiam, już nie mogę się doczekać, kiedy drzewa i krzewy zaczną się przebarwiać, wtedy jest naprawdę bajecznie. Do jesiennego szczęścia brakuje mi tylko kilku krzaczków chryzantem, ale mam nadzieję, i one zamieszkają w moim jesiennym ogrodzie :D

Miłko te żółte i czerwono-pomarańczowe różyczki to sadzone w tym roku okrywowe The Fairy, jeszcze maluchy, ale ślicznie przyrastają i mam nadzieję, że już w przyszłym roku będą bardziej widoczne na rabatach :D
A co do hortensjowo-różanego dylematu, to myślę, że nie da się wybrać :lol: muszą być i jedne i drugie 8-)

Krysieńko u mnie niestety też cały ranek padało, miałam się wybrać rano na grzybki- po raz pierwszy w tym roku, ale nie dało rady, teraz na szczęście już nie pada i myślę, że około 12 pojedziemy :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś, czy to prawda, że Twoich okolicach pojawiły się piękne, zdrowe grzybki :lol: Oj mam ocotę się wybrać na pojezierze :uszy
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, czy takiego czerwonego rozchodnika mi wysyłałaś? Bo coś mi świta, że tak ale póki co - jeden jest różowy a drugi różowo-zielony (taki jak u Ciebie). Jutro się jeszcze przyjrzę, czy któryś się zaczerwieni, bo ten Twój jest niezwykły ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dziś byłam po raz pierwszy w tym roku na grzybkach :D faktycznie są, ale widać, że dopiero się zaczynają, nazbieraliśmy pół koszyka, ale maleństwa, myślę, że jeszcze kilka dni, troszeczkę ciepełka i będzie ich znacznie więcej :D
Ale przyznam szczerze, że bardziej niż z grzybków cieszę się z dwóch pniaczorków które mam przytargane z lasu :heja

Jacku wysyłałam Ci tego bordowego rozchodnika :D Jeden był niższy różowy, on jest wcześniejszy, u mnie już przekwita, a ten drugi, który teraz jest u Ciebie zielono-różowy zbordowieje w trakcie rozkwitania :D U mnie te. które rosną w bardziej zacienionym miejscu są jeszcze różowo zielone, a ten na słońcu już bordowy, tak, że lada chwila i u Ciebie się wybarwi :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Znaczy urlop na wtorek :roll: Jutro będzie w lesie więcej ludzi niż grzybów. A jak się pogoda poprawi, to po deszczach zaczną rosnąć :tan
Masz jakąś fotkę na pocieszenie ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu już dziś było więcej ludzi niż grzybów :wink: :lol: auto za autem ,tak, że trudno było znaleźć miejsce bezludne :lol:
Zdjęć grzybków niestety nie zrobiłam, a w lesie nawet żałowałam, że moja Ola nie wzięła aparatu, takie bajeczne były muchomorki, aż się prosiły o fotkę. Ale jutro pojedziemy już na pewno z aparatem :D

Zamiast zdjęć grzybków - wrzosiki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Roślinki przepiękne , barwy nasycone , prawdziwie jesienne widoczki! ;:108
Jutro trzeba będzie , nadrobić zaległości z sesji w lesie! ;:108
:wit , ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piekne wrzosy! Jak ja lubię wrzesień!
Ja już po grzybach dziś. Jak weszły do lasu tłumy, nas już tam nie było! A grzybów w bród, dla każdego starczy! :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Piękne róże ;:138 bardzo mi się podobają ale w czyimś ogrodzie :wink: moje wypadły po ostatniej zimie :roll: została jedna która nie może się zdecydować czy jest krzaczasta czy pnąca :;230 decyzja zapadła , żadnej róży za to hortensje jak najbardziej ;:108 .
U mnie kolejny słoneczny ciepły dzionek , Aguś mam nadzieję że u Ciebie podobnie :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, czerwone rózyczki piękne i wrzosy też ślicznie Ci rosną. Chyba się do nich przekonam. ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”