Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Jakie śliczne prymulki - piękny zakątek z nich stworzył i cała barwa tulipanów :lol:
Chyba całą działeczkę masz zaplanowaną bo ja tam ani kawałeczka wolnego nie zauważyłam i śliczne zakupy poczyniłaś a gdzie nowe doniczkowce :wink:
Piękne fiołeczki i wszystkie kwitną łał jeszcze takiego zielonego nie widziałam :lol:
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cudne fiołaski,chyba się na nie skusze,no na jednego,na początek,a do ciebie przyjdę po porady w sprawie pielęgnacji ;:196.Najbardziej podoba mi się chyba ten pierwszy nieodmianowy :roll:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Wandziu, Posiedziałam przy Twoich oknach z fiołeczkami. Bergenią zachwyciłam sie już w ubiegłym roku i posadziłam u siebie 3 sztuki. W tym roku nie zakwitną jeszcze ale bedę czekała cierpliwie. Nie bywam ostatnio ani na działce ani na forum, taki mało przyjemny czas.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Piekne fotki wstawiłaś ;:63 od tych z bergeniami ciężko mi było oczy oderwać !!! Dostałam jesienią bergenię od mamy - nawet ciut się rozrosła, ale kwiatów w tym sezonie nie ma... może zakwitnie w przyszłym roku ??? Mam taką nadzieję bo wygląda cudnie !!!
Ciekawa jestem czy udało sie ten drugi kranik zamontować? Upały już ruszyły ????
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

TerDob pisze:Powtórzę cudne :!: :!: :!: ;:138 ;:138 ;:180
to ja też powtórzę, powtórzę: cudne, cudne ;:138

pozdrówka fiołkowe ;:109
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jakuch na razie fiołków nie osłaniam, ale w lipcu tak. Opuszczam trochę żaluzję na zachodnim oknie. Na pozostałych parapetach (południowego nie mam) stoją bez osłony :D

Beatko, rzeczywiście bardzo słabo u mnie sytuacja z wolnym miejscem w ogródku. Po prostu jest za mały. Pytasz o nowe doniczkowce. U mnie noe to tylko nowe fiołki :;230

Kasiu, skuś się skuś, a ja z przyjemnością będę ci służyć radą :)

Krysiu, szkoda, że tak rzadko tu bywasz. Czyżby jakieś kłopoty z twoją działką, o których kiedyś pisałaś :( A jeśli są to problemy innego typu, to może czasem warto się od nich oderwać do tego innego "zielonego" świata?

AgaNet, witam cię serdecznie. Co do bergenii to radziłabym ją posadzić na lekkim podwyższeniu i pamiętaj nie dbaj o nią zbyt pilnie, bo ona nie lubi wszelkich zabiegów. Najlepiej o niej zapomnieć. Aguniu, cieszę się, że czytasz tak dokładnie moje posty, bo wtedy warto je pisać nie tylko sobie a Muzom :D Kranik kupilismy, ale jakiejś zlączki jeszcze M zapomniał. Czy on nigdy nie może kupić wszystkiego od razu, tylko tak po kawałku ;:223 A tu idą upały...

Jagusiu, Teresko, Grażynko, Olku, paula, Kalmio, Tajko, Iwonko - dziękuję ;:196

Jeszcze raz umieszczę zdjęcia mojej ozdobnej śliweczki, bo niedługą opadną z niej już kwiatuszki i pozostaną tylko małe bordowe listki. Owoców nigdy nie miała. pewnie i tak byłyby niejadalne.

Obrazek Obrazek

A przez siatkę od sąsiada ciekawie zerka do mnie ukwiecona jabłonka. Jesienią z takich gałązek spadną czasem na naszą stronę smaczne jabłuszka... i już są moje.

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale morze kwiatów :shock: Wysokie jest to drzewko? Długo kwitnie? czy jak migdałek krótko i efektownie. No bo tu to widok powala
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, staram się zawsze uważnie czytać posty :D ale niestety coś ostatnio mi czasu brakuje na dłuższe pobyty w sieci ;:224
A z zakupami tzw remontowo - budowlanymi tak to chyba zwykle bywa.... cżłowiek kupuje i kupuje i już się wydaje że wszystko w koszyku jest. Dopiero po przymiarce w domu okazuje się że jeszcze jakiejś złączki czy czegoś w tym stylu brak :D

Pięknie kwitną drzewa owocowe ;:63
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Paulinko, śliwa dziecięca ma około 2 metrów. Można ją przycinać, jeśli się nie chce, aby rosła wyżej. Kwitnie raczej długo. W tej chwili już chyba trzeci tydzień. W rzeczywistości prezentuje się o wiele ładniej i poza tym nieziemsko pachnie, a poza tym ponieważ rośnie u nas przy furtce, to przy każdym wejściu i wyjściu z domu owiewa nas smuga tego zapachu. :)

AgaNet, właśnie zauważyłam, że ostatnio jesteś jakby rzadziej, ale to przeważnie wszyscy tak. Teraz czas siedzieć w ogrodzie, a nie przed komputerem. Ale może wieczorkiem znajdzie się kilka chwil na spacerek forumowy :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Zgadnijcie, co to za kwiatek? Ja chyba bym nie zgadła. A tak kwitnie teraz BERBERYS. I co dziwne, pięknie pachną te kwiatki, na co nigdy nie zwróciłam uwagi. :)

Obrazek

Kwitną wszystkie. I zielone, i złote, i bordowe. Chociaż kłują, to bardzo je lubię, bo pięknie wybarwiają się właśnie teraz, na wiosnę, no i później jesienią, gdy przybierają barwę burgunda, złota, czerwieni, rudego.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wandziu mnie też podobają się kwitnące berberysy, ale ich zapach już mniej :roll: .
Wiesz, jak to jest, nie każdemu to samo się podoba :wink: , dla mnie jest taki duszący.
Fiołeczki śliczne i jest ich tak dużo odmian, podziwiam je, ale to nie moje klimaty,
jakoś doniczkowce mniej mnie kręcą, choć oczywiście w domu jakieś mam.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co Wandziu, nawet nie zdawałam sobie sprawy że u Ciebie w ogrodzie tyle pięknych berberysów ;:63
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witaj Wandziu !

Wszystko u Ciebie ładne i berberysy i fiołki - masz piękny, zadbany ogródek :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Stachu 1956

Post »

Pięknie kwitnące krzewy .
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Ciągle Cię podziwiam za ład i harmonie w ogrodzie,może i ja kiedyś dojdę do takiej perfekcji,ale jeszcze sporo wody musi upłynąć... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”