Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Agness, czy te zmiany były konieczne.A co do zbijania bąków to nie wierzę :;230 .Znowu na wiosnę będziesz kombinować,.Tak to już jest ;:108 .
Grzegorz B

Post »

Widoki zza okna fantastyczne, ta soczysta zieleń, skąpane w deszczu rośliny, wspaniały widok. Muszę przyznać, że ogród podobny do mojego, znaczy się w podobnym stylu :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko....no niby nie były konieczne, ale teraz jest jakoś tak...pełniej :lol: A z tymi bąkami, to tak fajnie pomarzyć o siedzeniu w leżaczku, ale ja tak mam , że nawet postanawiam posiedzieć na huśtawce, to za chwilę się zrywam, bo gdzieś tu zielko wystaje, albo gdzieś tam kwiatuszki przekwitły i można by je przyciąć :roll: :lol: I tyle z błogiego lenistwa :roll: :lol:

Grzesiu dziękuję, :D ja kocham właśnie taki styl ogrodu, nieformalny, pełen roślin, barwny i pachnący :D
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak , Aga marzysz, że w przyszłym roku już wszystko w pełni Cię zadowoli! ;:224
Ale teraz napawaj się tą myślą , doda Ci sił do walki i werwę do dźwigania brył z roślinkami! :lol:
A w przyszłym roku , znów tę śpiewkę powtórzysz i senne marzenie , że w następnym , to już nic nie ruszysz , bo wszystko będzie już 100% na swoim miejscu!
I tak ani się obejrzysz , a laska między nogami będzie w dalszym przesadzaniu roślin zawadzać , a droga przez rabaty będzie wydawała się dalsza , choć chęć ,dusza i serduszko będą tańczyć z radości , jak dziś! :lol:
No cóż ogrodnicy , zapaleńcy , tak mają! ;:224

:;230

:wit , ;:196
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Piękne jesienne hortensje. ;:108 To jest ciekawe zjawisko z tymi przebarwieniami - co dzień to inny kolor . Mam też kilka hortensji od tego lata i się nimi zachwycam.Są takie zmienne...

Pozdrawiam Jola
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO!
Hortensje piękne - ja też się nimi zauroczyłam ;:138
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
pięknie uchwyciłaś przebarwienia w hortensjach! Właśnie to w nich najbardziej lubię! ;:138
Nich tylko będzie jeszcze ciepło aby nam długo kwitły!
Słyszałam, że w Czechach był już przymrozek :shock: ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jesteś niesamowita :;230 I masz zdecydowanie rację 8-) :lol:

Jolu hortensje faktycznie są bardzo zmienne, kocham je za to :D Najbardziej lubię jak przybierają jesienne barwy :D

Krysiu, hortensjom nie sposób się oprzeć, są przepiękne :D

Ewuś to przerażające, przecież jeszcze lato :evil: Niby od weekendu ma być już cieplej, ale już tyle razy nam to zapowiadali, że ciężko uwierzyć :roll:
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Czy dobrze widzę, masz czerwoną hortensję? Bardzo ładna. Oczywiście inne również. :oops: U ciebie jeszcze nie widać oznak jesieni. U mnie jest zimno, wieje wiatr, a moje brzozy szumią nachylając korony bardzo nisko- to jest dla mnie bardzo przygnębiające. :roll:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, liliowce szybko się rozrosną!! Niemniej przy takiej ilości nawet maluchy prezentują się wspaniale :D
Hortensje cudne!!
Miłego dnia ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, zaimponowałaś ilością hortensji i liliowców posadzonych w tak krótkim czasie. Efekt i gąszcz będzie szybciej, niż myślisz. Moje roczne badylki miały już do 3 pędów. Już za rok będą na siebie wchodzić, czego nie lubię i trzeba będzie przesadzać. Ale to takie przyjemne i pozytywne :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Wspaniałe zdjęcia hortensji. ;:63
Uwielbiam takie klimaty. Mogła bym je podziwiać bez końca.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ale masz wspaniałe hortensje :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy moja hortensja to ta popularna ogrodóweczka, ona w czasie kwitnienia ma intensywnie różowy kolor, a na jesień przebarwia się na takie bordowe odcienie, wtedy najbardziej ją lubię :D
U mnie wczoraj i dziś było dosyć ładnie i słonecznie, wreszcie przestało padać. Ale nadal jest zimno, ciągle mam nadzieję, że jednak jeszcze się ociepli. Takie krótkie lato mieliśmy w tym roku :(

Moniś mam nadzieję, że liliowce będą ładnie się rozrastały, teraz to wcale ich jeszcze nie widać, są rozrzucone po wszystkich rabatkach, nie lubię monotematycznych nasadzeń, wolę jak są wymieszane i się nawzajem uzupełniają z innymi roślinkami :D Ale takie maluchy jeszcze giną w gąszczu :lol: Jeszcze nie nadeszła jesień, a ja już nie mogę doczekać się przyszłego lata i kwitnienia tych moich liliowcowatycgh maleństw 8-) :lol:

Jacku powiem szczerze, że w tym roku przyszalałam z zakupami i już chyba do wiosny zbastuję , miałam w planie jeszcze zakup róż, ale zobaczymy, może odłożę to ;:224
Wiele też paczuszek krążyło z wymianami , więc roślinki są w ciągłym ruchu, jednych przybywa, innych ubywa i ......jest ciekawie, zdecydowanie nie nudno :;230

Wiolu dziękuję ;:196 Powiem szczerze, że ja też jestem tak zafascynowana hortensjami, że mogłabym je podziwiać bez końca. Teraz ukorzeniam patyczki kilku odmian, które dostałam od Bożenki i ciągle biegam i sprawdzam w jakim są stanie. Z kilku już wiem, że nic nie będzie, ale kilka rokuje nadzieję, tak, że trzymam kciuki :D

Aguś dziękuję, ja je uwielbiam i mam nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie rosły :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie pada :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”