Lucy moja hortensja to ta popularna ogrodóweczka, ona w czasie kwitnienia ma intensywnie różowy kolor, a na jesień przebarwia się na takie bordowe odcienie, wtedy najbardziej ją lubię
U mnie wczoraj i dziś było dosyć ładnie i słonecznie, wreszcie przestało padać. Ale nadal jest zimno, ciągle mam nadzieję, że jednak jeszcze się ociepli. Takie krótkie lato mieliśmy w tym roku
Moniś mam nadzieję, że liliowce będą ładnie się rozrastały, teraz to wcale ich jeszcze nie widać, są rozrzucone po wszystkich rabatkach, nie lubię monotematycznych nasadzeń, wolę jak są wymieszane i się nawzajem uzupełniają z innymi roślinkami

Ale takie maluchy jeszcze giną w gąszczu

Jeszcze nie nadeszła jesień, a ja już nie mogę doczekać się przyszłego lata i kwitnienia tych moich liliowcowatycgh maleństw
Jacku powiem szczerze, że w tym roku przyszalałam z zakupami i już chyba do wiosny zbastuję , miałam w planie jeszcze zakup róż, ale zobaczymy, może odłożę to
Wiele też paczuszek krążyło z wymianami , więc roślinki są w ciągłym ruchu, jednych przybywa, innych ubywa i ......jest ciekawie, zdecydowanie nie nudno
Wiolu dziękuję

Powiem szczerze, że ja też jestem tak zafascynowana hortensjami, że mogłabym je podziwiać bez końca. Teraz ukorzeniam patyczki kilku odmian, które dostałam od Bożenki i ciągle biegam i sprawdzam w jakim są stanie. Z kilku już wiem, że nic nie będzie, ale kilka rokuje nadzieję, tak, że trzymam kciuki
Aguś dziękuję, ja je uwielbiam i mam nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie rosły