Ogródek AGNESS cz. 5
- grazka24
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Agness, czy te zmiany były konieczne.A co do zbijania bąków to nie wierzę
.Znowu na wiosnę będziesz kombinować,.Tak to już jest
.
-
Grzegorz B
Widoki zza okna fantastyczne, ta soczysta zieleń, skąpane w deszczu rośliny, wspaniały widok. Muszę przyznać, że ogród podobny do mojego, znaczy się w podobnym stylu

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko....no niby nie były konieczne, ale teraz jest jakoś tak...pełniej
A z tymi bąkami, to tak fajnie pomarzyć o siedzeniu w leżaczku, ale ja tak mam , że nawet postanawiam posiedzieć na huśtawce, to za chwilę się zrywam, bo gdzieś tu zielko wystaje, albo gdzieś tam kwiatuszki przekwitły i można by je przyciąć
I tyle z błogiego lenistwa
Grzesiu dziękuję,
ja kocham właśnie taki styl ogrodu, nieformalny, pełen roślin, barwny i pachnący 
Grzesiu dziękuję,
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak , Aga marzysz, że w przyszłym roku już wszystko w pełni Cię zadowoli!
Ale teraz napawaj się tą myślą , doda Ci sił do walki i werwę do dźwigania brył z roślinkami!
A w przyszłym roku , znów tę śpiewkę powtórzysz i senne marzenie , że w następnym , to już nic nie ruszysz , bo wszystko będzie już 100% na swoim miejscu!
I tak ani się obejrzysz , a laska między nogami będzie w dalszym przesadzaniu roślin zawadzać , a droga przez rabaty będzie wydawała się dalsza , choć chęć ,dusza i serduszko będą tańczyć z radości , jak dziś!
No cóż ogrodnicy , zapaleńcy , tak mają!
, 
Ale teraz napawaj się tą myślą , doda Ci sił do walki i werwę do dźwigania brył z roślinkami!
A w przyszłym roku , znów tę śpiewkę powtórzysz i senne marzenie , że w następnym , to już nic nie ruszysz , bo wszystko będzie już 100% na swoim miejscu!
I tak ani się obejrzysz , a laska między nogami będzie w dalszym przesadzaniu roślin zawadzać , a droga przez rabaty będzie wydawała się dalsza , choć chęć ,dusza i serduszko będą tańczyć z radości , jak dziś!
No cóż ogrodnicy , zapaleńcy , tak mają!
- jola1010

- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Piękne jesienne hortensje.
To jest ciekawe zjawisko z tymi przebarwieniami - co dzień to inny kolor . Mam też kilka hortensji od tego lata i się nimi zachwycam.Są takie zmienne...
Pozdrawiam Jola
Pozdrawiam Jola
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
AGNIESZKO!
Hortensje piękne - ja też się nimi zauroczyłam
Hortensje piękne - ja też się nimi zauroczyłam
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,
pięknie uchwyciłaś przebarwienia w hortensjach! Właśnie to w nich najbardziej lubię!
Nich tylko będzie jeszcze ciepło aby nam długo kwitły!
Słyszałam, że w Czechach był już przymrozek

pięknie uchwyciłaś przebarwienia w hortensjach! Właśnie to w nich najbardziej lubię!
Nich tylko będzie jeszcze ciepło aby nam długo kwitły!
Słyszałam, że w Czechach był już przymrozek
- AGNESS

Dorotko jesteś niesamowita
I masz zdecydowanie rację
Jolu hortensje faktycznie są bardzo zmienne, kocham je za to
Najbardziej lubię jak przybierają jesienne barwy
Krysiu, hortensjom nie sposób się oprzeć, są przepiękne
Ewuś to przerażające, przecież jeszcze lato
Niby od weekendu ma być już cieplej, ale już tyle razy nam to zapowiadali, że ciężko uwierzyć 
Jolu hortensje faktycznie są bardzo zmienne, kocham je za to
Krysiu, hortensjom nie sposób się oprzeć, są przepiękne
Ewuś to przerażające, przecież jeszcze lato
Czy dobrze widzę, masz czerwoną hortensję? Bardzo ładna. Oczywiście inne również.
U ciebie jeszcze nie widać oznak jesieni. U mnie jest zimno, wieje wiatr, a moje brzozy szumią nachylając korony bardzo nisko- to jest dla mnie bardzo przygnębiające. 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, liliowce szybko się rozrosną!! Niemniej przy takiej ilości nawet maluchy prezentują się wspaniale
Hortensje cudne!!
Miłego dnia
Hortensje cudne!!
Miłego dnia
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, zaimponowałaś ilością hortensji i liliowców posadzonych w tak krótkim czasie. Efekt i gąszcz będzie szybciej, niż myślisz. Moje roczne badylki miały już do 3 pędów. Już za rok będą na siebie wchodzić, czego nie lubię i trzeba będzie przesadzać. Ale to takie przyjemne i pozytywne 
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Wspaniałe zdjęcia hortensji.
Uwielbiam takie klimaty. Mogła bym je podziwiać bez końca.
Uwielbiam takie klimaty. Mogła bym je podziwiać bez końca.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś ale masz wspaniałe hortensje 
- AGNESS

Lucy moja hortensja to ta popularna ogrodóweczka, ona w czasie kwitnienia ma intensywnie różowy kolor, a na jesień przebarwia się na takie bordowe odcienie, wtedy najbardziej ją lubię
U mnie wczoraj i dziś było dosyć ładnie i słonecznie, wreszcie przestało padać. Ale nadal jest zimno, ciągle mam nadzieję, że jednak jeszcze się ociepli. Takie krótkie lato mieliśmy w tym roku
Moniś mam nadzieję, że liliowce będą ładnie się rozrastały, teraz to wcale ich jeszcze nie widać, są rozrzucone po wszystkich rabatkach, nie lubię monotematycznych nasadzeń, wolę jak są wymieszane i się nawzajem uzupełniają z innymi roślinkami
Ale takie maluchy jeszcze giną w gąszczu
Jeszcze nie nadeszła jesień, a ja już nie mogę doczekać się przyszłego lata i kwitnienia tych moich liliowcowatycgh maleństw
Jacku powiem szczerze, że w tym roku przyszalałam z zakupami i już chyba do wiosny zbastuję , miałam w planie jeszcze zakup róż, ale zobaczymy, może odłożę to
Wiele też paczuszek krążyło z wymianami , więc roślinki są w ciągłym ruchu, jednych przybywa, innych ubywa i ......jest ciekawie, zdecydowanie nie nudno
Wiolu dziękuję
Powiem szczerze, że ja też jestem tak zafascynowana hortensjami, że mogłabym je podziwiać bez końca. Teraz ukorzeniam patyczki kilku odmian, które dostałam od Bożenki i ciągle biegam i sprawdzam w jakim są stanie. Z kilku już wiem, że nic nie będzie, ale kilka rokuje nadzieję, tak, że trzymam kciuki
Aguś dziękuję, ja je uwielbiam i mam nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie rosły
U mnie wczoraj i dziś było dosyć ładnie i słonecznie, wreszcie przestało padać. Ale nadal jest zimno, ciągle mam nadzieję, że jednak jeszcze się ociepli. Takie krótkie lato mieliśmy w tym roku
Moniś mam nadzieję, że liliowce będą ładnie się rozrastały, teraz to wcale ich jeszcze nie widać, są rozrzucone po wszystkich rabatkach, nie lubię monotematycznych nasadzeń, wolę jak są wymieszane i się nawzajem uzupełniają z innymi roślinkami
Jacku powiem szczerze, że w tym roku przyszalałam z zakupami i już chyba do wiosny zbastuję , miałam w planie jeszcze zakup róż, ale zobaczymy, może odłożę to
Wiele też paczuszek krążyło z wymianami , więc roślinki są w ciągłym ruchu, jednych przybywa, innych ubywa i ......jest ciekawie, zdecydowanie nie nudno
Wiolu dziękuję
Aguś dziękuję, ja je uwielbiam i mam nadzieję, że dobrze przezimują i będą pięknie rosły