Iwonko, to już nie będę pokazywać dużych ilości, tylko pojedyncze kwiatki, aż zaczną kwitnąć floksy, to przez chwilę będzie przyzwoicie.

Możedz patrzeć bez obaw, bo jeszcze wiszą szmatki czerwonych tulipanów, to może zastąpią czerwone wstążeczki

.
A już zastanawiałam się co jest nie tak z moją arizemą, bo mam ją już dawno i najpierw długo miała tylko jeden liść i jeden kwiatek, potem przybyło jej liści, a dopiero w tym roku ma więcej kwiatków, ale gąszczu nie ma.

Z obrazkami nie mam jeszcze doświadczenia.
Deszcz wysyłam Ci nieustannie, ale chyba ktoś podkrada po drodze i nie może do Ciebie dotrzeć

.
Krysiu,

.W tym roku, bardzo krótko drzewa owocowe czarowały swoim kwitnieniem, deszcze i wiatry szybko pozbawiły je płatków.
Tulipany mam w większości bezpośrednio w ziemi, w koszyczkach sadzę małe cebulki, albo pod krzewami, żeby łatwiej było wykopać cebulki. Gryzonie czasem są wredne i zżerają mi cebulki, ale jest się czym dzielić
Hosta, która Ci się podoba, to Patriot.
Jadziu, ostatnio codziennie pada, na szczęście przeważnie przelotnie. Wczoraj było pięknie do wieczora, za to dzisiaj nadrobiło, od świtu lało, ale za to było bardzo ciepło.
Jutro będzie słoneczny dzień
Loki, bodziszek drobny pojawił się i u mnie, nawet mi się podobała kępka jego listków, ale już go wyeksmitowałam za żywopłot nad rzekę
Irysy bardzo lubię w każdej postaci, tylko one coraz gorzej czują się u mnie. Szkodzi im cień, a i mokrych nóg nie lubią, a ostatni rok moczył je często i ten też ich nie oszczędza.
Gajowiec to też chwast, ale kwitnie ładnie, a i liście w biały wzorek ma ładne.
Dorotko, u mnie w tym roku bodziszki żałobne urosły jak szalone, chcą przerosnąć piwonie. Nie wiem od czego to zależy, bo zaczynałam od jednego krzaczka, ale teraz mam niektóre z całymi zielonymi liśćmi, a inne z wzorkami
Za zachwyty i życzenia bardzo dziękujemy
Stasiu, jestem zachwycona tym powojnikiem, szybko kwitnie i wytrzymał na płocie mroźną zimę
Hosty drugi rok mają wody pod dostatkiem i liściory mają bardzo duże i rozwinęły je w bardzo szybkim tempie, jeszcze takich wielkich nie miały nigdy.
Dziękuję za pochwałę piękności ogrodowych i dobre życzenia i pięknej środy życzę
Aniu, czosnki dopiero się rozkręcają, na razie tylko te samosiejki zakwitły, reszta też dopiero rozwija pąki. Tulipany podziękowały pięknie za pochwały, a hosty puchną z dumy
Danusiu, na tym zdjęciu jest fiołek palmowy nazywany też dłoniastym.
A jakie jeszcze masz gajowce? Myślałam, że jest tylko żółty.
Słonecznej środy
Maryniu, jestem, jestem i kwitnień przybywa, tylko czasem trzeba trochę czasu poświęcić innym sprawom niż ogród, niestety, ale zdjęcia robiłam.
Halinko,

. Te malinowe tulipany są super, bo późne, wysokie i długo kwitną. Białe serduszko na zdjęciu wisi nad szczoteczką fortegilli, guzikowiec u mnie dopiero wypuszcza listki.
Gorąco pozdrawiam