Iguś 
- nie wiem jak się nazywa "toto" gdzieś kiedyś przytargałam sadzonkę i co jakiś czas /nie co roku

/ wyrasta i zakwita jedna roślina ja ją sobie nazywam "szarłat"...i nawet nie zapamiętałam czy w tym samym miejscu ?)
Aduś 
- widoki ogólniejsze powiadasz a nie same rośliny ale ile razy można pokazywać te same rabatki z 4 arowej działeczki

ogród przydomowy np.to co innego można zadbać szczególnie o dobór roślin ,aranżacje ,dodatki itp.itd. A ROD ? no sama wiesz ...,przynajmniej ja nie odważam się używać żadnych ozdób, dodatków nawet metalowych trejaży czy innych detali bo to bezsensowne z wiadomych powodów...chociaż muszę przyznać,że w tym roku nie mamy żadnych "odwiedzających inaczej",podobno schwytała policja tych złomiarzy grasujących po działkach...

ale zdarzają się "swojscy", wczoraj M stwierdził brak kilku swoich hołubionych słoneczników..

a jeszcze kukurydza dojrzewa posadzona po raz pierwszy ale zapowiada się dorodna i rośnie przy granicy działki... a działkowiczów niewielu bywa i sami swoi...
A pokazywanie zdjęć to mój kompletny "bzik"...robię codziennie zdjęcia bo to bardzo lubię i od "sesji" zdjęciowej rozpoczynam każdy dzień działkowy...

A dopóki mam przynajmniej "zaglądaczy"to wklejam jak mnie przestaniecie odwiedzać to " zawieszę" działalność

sama chodzę po ogródkach bez wpisywania bo nie bardzo mam co pisać a "dyskutantem" nie jestem
więc jest jak jest...
Krysiu
- dzięki za miłe słowa cieszę się, że Ci się u mnie spodobało...przyznaję,że lubię prace działkowe i ciągle coś dosadzam , przesadzam i ciągle robota nie skończona .Sąsiadki mi się dziwią to znowu pani przesadziła ... no ale w tym sezonie stwierdzam, że już siły zdecydowanie nie te...czy może lenistwo większe ? bo niby chęci na to i owo by były,mam jakąś "wizję"ale coraz częściej jakoś mi "nie idzie"...
A Matrona urosła mi powyżej pasa .. / mojego

/
Mój
CD...
sadziec rośnie w samym rogu działki Krysiu

M.Shasta

Tom Tom

ostatni liliowiec
cdn..