Znowu piękne zakupy
Ogród -mój azyl cz.1
Ogród Joli
Witaj Jolu łady masz ogród zarówno w rzeczywistości jak i tu na forum , chodzi mi o to że "spacerując" po nim na forum ja początkujący działkowiec nie miałem problemu z nazwaniem tego co oglądam bo masz fajnie wszystko opisane co dało mi dużo radości , spisałem też sobie co niektóre nazwy roślinek bez zapytania
wielkie dzięki i pozdrawiam
pozdrawiam Krzysiek
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AGNIESZKO ,dziękuje .
EDYTKO ,ciągle nam coś wpada w ręce i trzeba to kupić ,a wtedy i miejsce musi się znaleźć
GENIU ,na pewno będziemy zadowoleni z roślinek ,które nam przyślą .Mam nadzieję ,że może to nastąpi jeszcze w tym tygodniu .Ja też dużo zamówiłam w ,,Cebulach ,,.
Jeszcze więcej w ,,Kwietniku ,,.Dzwonili do mnie w sobotę i obiecali ,że przyślą na przełomie marca i kwietnia ,bo u nich jeszcze zima .
MONIKO ,te zakupy ,to się chyba nigdy nie skończą ,zawsze coś znajdziemy ,co nam się spodoba .A jeśli to piękne i jeszcze tego nie mamy ,to jak tu tego nie kupić .
EDYTKO ,ciągle nam coś wpada w ręce i trzeba to kupić ,a wtedy i miejsce musi się znaleźć
GENIU ,na pewno będziemy zadowoleni z roślinek ,które nam przyślą .Mam nadzieję ,że może to nastąpi jeszcze w tym tygodniu .Ja też dużo zamówiłam w ,,Cebulach ,,.
Jeszcze więcej w ,,Kwietniku ,,.Dzwonili do mnie w sobotę i obiecali ,że przyślą na przełomie marca i kwietnia ,bo u nich jeszcze zima .
MONIKO ,te zakupy ,to się chyba nigdy nie skończą ,zawsze coś znajdziemy ,co nam się spodoba .A jeśli to piękne i jeszcze tego nie mamy ,to jak tu tego nie kupić .
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JolantaG

Witaj Krzysiu ,po raz pierwszy w moim ogrodzie .Cieszę się ,że ci się spodobało i że mogłam pomóc troszkę z nazwami .Jeśli chodzi o nazwy ,to jeszcze parę miesięcy temu, byłam strasznie zielona .Jestem tutaj od listopada i dzięki temu forum nauczyłam się wiele o roślinkach ,ale jeszcze wiele wody upłynie zanim będę wiedziała choćby połowę z tego co wiedzą weterani tego forum .Zapraszam ponownie .
ANIU ,,Cebule,, chyba wszystkim wysyłali email,że przesyłki się opóźnią .Chyba nie spodziewali się aż takich dużych zamówień i nie dali rady .
Pozostało nam tylko czekać cierpliwie .W Brico ,mają świeżą dostawe roślinek na skalniaczki .
ANIU ,,Cebule,, chyba wszystkim wysyłali email,że przesyłki się opóźnią .Chyba nie spodziewali się aż takich dużych zamówień i nie dali rady .
Pozostało nam tylko czekać cierpliwie .W Brico ,mają świeżą dostawe roślinek na skalniaczki .
- JolantaG

MONIKO ,nie wiem czy to pomoże ,a może jeszcze bardziej się nasili,bo tu nam coś wypadnie ,tam zrobi się puste miejsce ,albo coś by się przydało ,aby ładnie skomponować zakątek .Monia68 pisze:Jolu, może jak weźmiemy się za pracę w ogrodzie, to przestaniemy choć trochę mysleć o zakupach![]()
Także jesteśmy zgubione ,na zakupoholizm ogrodowy ,tylko zakupy .
- JolantaG

BRICO MARCHE,to taki sklep ,gdzie można kupić wszystko, poza produktami spożywczymi .Materiały budowlane i wszystko dla domu .Mamy go dopiero od 3 miesięcy ,obok niego stoi INTER MARCHE ,gdzie też są roślinki ,ale w mniejszym asortymencie,bardziej taki spożywczo- przemysłowy .Cynthia pisze:Jolu Ty często robisz zakupy w BRICO i widzę,że tam mają bardzo ładne roślinki![]()
Czy to jest sklep typu Biedronka czy jakiś ogrodniczy
ASIU ,dziękuje za radę ,ale ja znam żagwin ,mam już bordowy i fioletowy o zielonych listkach ,ale ten ma pstre listki .Lubię takie poduchy z roślin .