WITAM POPOŁUDNIOWĄ ZMIANĘ . Dopiero wróciłam z ogródka . Chociaz ziemia jeszcze mokra co nieco mozna juz zrobić . Byłam zaskoczona gdyż karpa piwonii,którą zapomniałam na jesieni zakopać przeżyła i nawet wypuściła pąk . To samo z krzakiem porzeczki[miała byc wyrzucona] i irysami . Wszystko pomimo ,że nie było w ziemi przezyło . Dzisiaj znalazło nowe miejsce . Jak przyjemnie zaraz sie robi . Sąsiad sie śmieje co ja o tak wczesnej porze już robię w ogródku .
KRYSIU bardzo się ciesze ,że wreszcie mogłaś zobaczyć Twoje roslinki chociaż nie do konca . Moze nie będzie aż takich strat
EWUNIU też mu biję brawo . Właśnie tez tak myślałam ,zeby przed tymi nadchodzacymi mrozami przykryć go butelka . Rumba mnie zadziwia . Już nowy listek wystartował a inne róże już się budza do życia . Veilchenblau ma zieloniutkie łodyzki to samo Constans
ADRIANIE już nie kupuję więcej nasion chyba ,żebym spotkała nasionka Rodochitona . Oglądałam to fajna roślinka pnąca z czerwonymi kielichami a pręcik ma w kształcie trąbki taki ciemno-lilowy
BASIU czytałam wczoraj o Twojej wyprawie na ogród. No nie wszyscy mają tyle szczescia zeby było bez śniegu
DANUSIU pod śniegiem życie juz tętni a jak się stopi to będziesz zaskoczona jak wszystko szybko wystartuje
ADO u mnie Rumba już zaczyna szalec jako jedyna wypuściła już nowe listki . Bardzo byłam dzisiaj zdziwiona inne tez już zaczynają wybijac czerwone pąki liściowe. Tak te zielone na Grahamku to ubiegłoroczne . Walztimy tez zaczynaja szaleć czyli faza rozruchu rozpoczęta .
AGA idz i poszukaj tej wiosny . Chociaz jak znam Twoje kwiaty to one trochę póżniej niż moje startują ,ale za to dłuzej żyją
BASIU Yuca już kwitła i mam nadzieję ,ze w tym roku znowu pokaze kwiaty . Zapomniałam nawet ,że podsypałam jej Dolomitu na jesien . Jak nie zakwitnie to musi sobie poszukać nowego domu
IGOR no wiem ,ale jak to póżniej przeczytałam to tak pomyślałam . No ale cóz to prawda . Bardzo przezywam wszystkie straty . Mój tez wypuszcza pąki kwiatowe chociaż jest ich tylko pare to jednak ciesza .
A teraz zagadka co to jest za pąk