Ogródek AGNESS cz. 5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 5
Tak Aniu to różyczki kwitną 

Aga ,nawet przez szybkę widok zapierający dech-i nie żartuję-mało,że kolory soczyste to jeszcze ten ład w ogrodzie.
Po prostu cudnie.
Pozdrawiam.
Po prostu cudnie.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Agusiu co za widoki, przepięknie, trawniki zielone aż w oczy biją. Tak jeszcze kolorowo u ciebie, języczki obficie kwitną. Skalniak jest piękną ozdobą całego ogrodu, przyjemnie popatrzyć na taki zadbany ogród.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i się doczekałam, a deszcz tylko dodał wyrazistości i soczystości kolorom 

Agnieszko, śliczne masz widoki za oknem :P Dobrze, że jak pada deszcz możesz sobie popatrzyć na twoje roślinki
W tym roku rzeczywiście, chyba w wyniku dużej ilości wilgoci, zieleń jest taka intensywna i nasycona
Pięknie też wyglądają wybarwiające się kwiaty hortensji
A Twój ogródek śliczny i zadbany

W tym roku rzeczywiście, chyba w wyniku dużej ilości wilgoci, zieleń jest taka intensywna i nasycona

Pięknie też wyglądają wybarwiające się kwiaty hortensji

A Twój ogródek śliczny i zadbany

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu śliczną panoramę ogrodu pokazałaś.
Trawnik tak zieloniutki, że aż nieprawdziwy, cudowna zieleń, poświęcasz mu z pewnością wiele pracy. Języczka pomarańczowa ciągle Ci kwitnie, u mnie już na niej suche badyle, przekwitnięte.
Dobrze, że trochę zdjęć z ogrody zrobiłam wczoraj, gdyż dzisiaj cały dzień padało, że nawet na grzyby nie poszliśmy.
Pozdrawiam serdecznie.
Trawnik tak zieloniutki, że aż nieprawdziwy, cudowna zieleń, poświęcasz mu z pewnością wiele pracy. Języczka pomarańczowa ciągle Ci kwitnie, u mnie już na niej suche badyle, przekwitnięte.
Dobrze, że trochę zdjęć z ogrody zrobiłam wczoraj, gdyż dzisiaj cały dzień padało, że nawet na grzyby nie poszliśmy.
Pozdrawiam serdecznie.

- AGNESS
Aniu strasznie miło takie słowa słyszeć , dziękuję
Irenko dziękuję
Skalniaczek był całkowicie przerabiany w zeszłym roku, wysadzałam maleńkie sadzoneczki, często nawet bez korzonków, a teraz już tak się wszystko rozrosło, że niektóre roślinki już musiałam dzielić
Jolu , faktycznie przez deszcz wszystkie roślinki aż kipią soczystością koloru
Daluś dziękuję, mój ogródek przy Twoim to skromny maluszek, ale miło słyszeć, że się podoba
Uwielbiam okres, kiedy hortensje ogrodowe zaczynają się jesiennie przebarwiać i kwiaty z różowości przechodzą na zielono-bordowe odcienie
Tajeczko dziękuję
Trawniczek faktycznie bardzo się zregenerował po deszczach, pamiętasz jak pokazywałam jeszcze nie tak dawno biedny brązowy spalony słońcem, az bałam się, że się nie zregeneruje, ale zrobił wspaniałą niespodziankę i znów jest szafirowy i soczysty
Nie powinnam się przyznawać bo to wstyd
ale praktycznie wcale nie poświęcam uwagi pielęgnacji trawnika
W tym roku tylko raz go nawoziłam, w zeszłym wcale
pod tarasem strasznie wysiała mi się w nim babka i muszę w końcu coś z tym zrobić.

Irenko dziękuję

Jolu , faktycznie przez deszcz wszystkie roślinki aż kipią soczystością koloru

Daluś dziękuję, mój ogródek przy Twoim to skromny maluszek, ale miło słyszeć, że się podoba

Uwielbiam okres, kiedy hortensje ogrodowe zaczynają się jesiennie przebarwiać i kwiaty z różowości przechodzą na zielono-bordowe odcienie

Tajeczko dziękuję

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Aguś , dopiero robiłaś skalniak a to już taka zarośnięta górka
Jak się sadzi to wydaje się , że jest tak łyso a roślinki szybko się rozrastają.
Ja często wsadzam do gruntu , roślinę mocno i szybko rozrastającą się razem z donicą.

Jak się sadzi to wydaje się , że jest tak łyso a roślinki szybko się rozrastają.
Ja często wsadzam do gruntu , roślinę mocno i szybko rozrastającą się razem z donicą.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aguś, pięknie się Twój ogródek prezentuje! I trawniczek super
Skalniaczek tak pięknie zarośnięty, a nie widać, żeby jedno na drugie wchodziło, jak u mnie ...
A ja widzę miejsca, gdzie dałoby się upchnąć jakąś różę albo ciś innego, nie psując wyglądu całości, a nawet nie zabierając zbyt wiele trawnika ;)
Czyli mogę Ci robic sadzonki 

Skalniaczek tak pięknie zarośnięty, a nie widać, żeby jedno na drugie wchodziło, jak u mnie ...
A ja widzę miejsca, gdzie dałoby się upchnąć jakąś różę albo ciś innego, nie psując wyglądu całości, a nawet nie zabierając zbyt wiele trawnika ;)

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trawnik angielski - teraz wiemy, co to znaczy
Skalniak wygląda, jakby był tu od dawna, a dopiero niedawno układałaś kamienie

Skalniak wygląda, jakby był tu od dawna, a dopiero niedawno układałaś kamienie

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No skalniak rasowy! I ta soczystość. Po deszczach i odrobinie słońca wszystko ślicznie rośnie. I ta języczka! Muszę swoją koniecznie przesadzić! Na razie jest tylko sałatką dla ślimarów!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AGNESS
Olu skalniaczowce faktycznie rozrosły sie w tempie błyskawicznym
Niektóre mają dopiero rok a już musiałam je przerywać. A niektóre jak goryczka, na której bardzo mi zależy nawet się nie ruszyła
muszę zmienić jej podłoże, może wtedy zechce rosnąć
Izuniu dziękuję
Skalniaczki już teraz staram się trzymać w ryzach , jak tylko za bardzo zaczynają szaleć to je ciacham .
Izuniu z tym miejscem to tak tylko wygląda
w tym roku nawtykałam bardzo dużo maluchów ( liliowców, hibiskusów, hortensji i innych niemowlaków) które teraz są mikroskopijne, i w około wydaje się pusto ,ale 2-3 lata i będę musiała część wykopywać, żeby miały gdzie rosnac, ale cóż zrobić jak miejsca mało a tyle roślin się podoba
Mnie jeszcze bardzo zależy żeby posadzić sobie kilka chryzantem, bo je uwielbiam, floksów, żeby kolorowały mój ogród wtedy kiedy u mnie samo zielepactwo , no i kilka różyczek, które mam na czołówce listy. A teraz znowu kombinuję
pod oknem mam bardzo fajne miejsce na hortensje ogrodowe, bo po południu jest tam cień. Teraz rośnie tam 5 róż i też trzeba gdzieś je wkomponować....tylko gdzie 
Eluś - to tylko tak wygląda, trawniczek miejscami jest faktycznie śliczny, ale niestety jedno miejsce mam strasznie zachwaszczone babką
a i mlecze sobie rosną w nim na potęgę , wstyd się przyznać, ale jak kocham mlecze w trawniku
i nawet za bardzo ich nie wyciągam
Tak samo stokrotki 
Miłeczko języczki w tym roku biją rekordy wielkości
i pod względem wielkości liści jak i pod względem kwitnienia
Ja je uwielbiam i jestem cała w skowronkach, tym bardziej, że już bardzo długo kwitną
U mnie na szczęście ślimaki w rozsądnych ilościach, tak ,że roślinki mocno nie oberwały 

Izuniu dziękuję

Izuniu z tym miejscem to tak tylko wygląda

Eluś - to tylko tak wygląda, trawniczek miejscami jest faktycznie śliczny, ale niestety jedno miejsce mam strasznie zachwaszczone babką

Miłeczko języczki w tym roku biją rekordy wielkości

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wygląda na to ,że zdjęcia robione w deszczu podkreślają piękno soczysto - zielonych ścieżynek , a mokre roślinki wyglądają jak malowane tak mocno się odznaczają.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Agnieszko, faktycznie trawnik odżył, jakby nie było upalnego lata.U na nie pada, ale jak patrzę to faktycznie deszcze się uwzięły na Wasze okolice. 

- AGNESS
Jolu naprawdę kolory przez deszcz są niesamowicie intensywne, nawet kora, którą wyłożone są rabaty ma wspaniały intensywny rudawy odcień
Iguniu u mnie wczoraj nawet na chwilę nie przestało padać
dziś rano nie padało, ale już niebo całe zasnute chmurami lada chwila lunie
Ale hosty, języczki i trawnik szczęśliwe z tej pogody

Iguniu u mnie wczoraj nawet na chwilę nie przestało padać