Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Tak Aniu to różyczki kwitną :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga ,nawet przez szybkę widok zapierający dech-i nie żartuję-mało,że kolory soczyste to jeszcze ten ład w ogrodzie.
Po prostu cudnie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu co za widoki, przepięknie, trawniki zielone aż w oczy biją. Tak jeszcze kolorowo u ciebie, języczki obficie kwitną. Skalniak jest piękną ozdobą całego ogrodu, przyjemnie popatrzyć na taki zadbany ogród.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i się doczekałam, a deszcz tylko dodał wyrazistości i soczystości kolorom :uszy
x-d-a

Post »

Agnieszko, śliczne masz widoki za oknem :P Dobrze, że jak pada deszcz możesz sobie popatrzyć na twoje roślinki :D
W tym roku rzeczywiście, chyba w wyniku dużej ilości wilgoci, zieleń jest taka intensywna i nasycona :!:
Pięknie też wyglądają wybarwiające się kwiaty hortensji :lol:
A Twój ogródek śliczny i zadbany ;:63
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu śliczną panoramę ogrodu pokazałaś.
Trawnik tak zieloniutki, że aż nieprawdziwy, cudowna zieleń, poświęcasz mu z pewnością wiele pracy. Języczka pomarańczowa ciągle Ci kwitnie, u mnie już na niej suche badyle, przekwitnięte.
Dobrze, że trochę zdjęć z ogrody zrobiłam wczoraj, gdyż dzisiaj cały dzień padało, że nawet na grzyby nie poszliśmy.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu strasznie miło takie słowa słyszeć , dziękuję ;:196

Irenko dziękuję ;:196 Skalniaczek był całkowicie przerabiany w zeszłym roku, wysadzałam maleńkie sadzoneczki, często nawet bez korzonków, a teraz już tak się wszystko rozrosło, że niektóre roślinki już musiałam dzielić :roll: :lol:

Jolu , faktycznie przez deszcz wszystkie roślinki aż kipią soczystością koloru :D

Daluś dziękuję, mój ogródek przy Twoim to skromny maluszek, ale miło słyszeć, że się podoba ;:196
Uwielbiam okres, kiedy hortensje ogrodowe zaczynają się jesiennie przebarwiać i kwiaty z różowości przechodzą na zielono-bordowe odcienie :D

Tajeczko dziękuję ;:196 Trawniczek faktycznie bardzo się zregenerował po deszczach, pamiętasz jak pokazywałam jeszcze nie tak dawno biedny brązowy spalony słońcem, az bałam się, że się nie zregeneruje, ale zrobił wspaniałą niespodziankę i znów jest szafirowy i soczysty :D Nie powinnam się przyznawać bo to wstyd :oops: ale praktycznie wcale nie poświęcam uwagi pielęgnacji trawnika :oops: W tym roku tylko raz go nawoziłam, w zeszłym wcale :oops: pod tarasem strasznie wysiała mi się w nim babka i muszę w końcu coś z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Aguś , dopiero robiłaś skalniak a to już taka zarośnięta górka :shock:
Jak się sadzi to wydaje się , że jest tak łyso a roślinki szybko się rozrastają.
Ja często wsadzam do gruntu , roślinę mocno i szybko rozrastającą się razem z donicą.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, pięknie się Twój ogródek prezentuje! I trawniczek super ;:333
Skalniaczek tak pięknie zarośnięty, a nie widać, żeby jedno na drugie wchodziło, jak u mnie ...
A ja widzę miejsca, gdzie dałoby się upchnąć jakąś różę albo ciś innego, nie psując wyglądu całości, a nawet nie zabierając zbyt wiele trawnika ;) :D Czyli mogę Ci robic sadzonki :heja
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trawnik angielski - teraz wiemy, co to znaczy :wink:
Skalniak wygląda, jakby był tu od dawna, a dopiero niedawno układałaś kamienie :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No skalniak rasowy! I ta soczystość. Po deszczach i odrobinie słońca wszystko ślicznie rośnie. I ta języczka! Muszę swoją koniecznie przesadzić! Na razie jest tylko sałatką dla ślimarów!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu skalniaczowce faktycznie rozrosły sie w tempie błyskawicznym :D Niektóre mają dopiero rok a już musiałam je przerywać. A niektóre jak goryczka, na której bardzo mi zależy nawet się nie ruszyła :roll: muszę zmienić jej podłoże, może wtedy zechce rosnąć :roll:

Izuniu dziękuję ;:196 Skalniaczki już teraz staram się trzymać w ryzach , jak tylko za bardzo zaczynają szaleć to je ciacham .
Izuniu z tym miejscem to tak tylko wygląda :roll: w tym roku nawtykałam bardzo dużo maluchów ( liliowców, hibiskusów, hortensji i innych niemowlaków) które teraz są mikroskopijne, i w około wydaje się pusto ,ale 2-3 lata i będę musiała część wykopywać, żeby miały gdzie rosnac, ale cóż zrobić jak miejsca mało a tyle roślin się podoba :roll: Mnie jeszcze bardzo zależy żeby posadzić sobie kilka chryzantem, bo je uwielbiam, floksów, żeby kolorowały mój ogród wtedy kiedy u mnie samo zielepactwo , no i kilka różyczek, które mam na czołówce listy. A teraz znowu kombinuję ;:223 pod oknem mam bardzo fajne miejsce na hortensje ogrodowe, bo po południu jest tam cień. Teraz rośnie tam 5 róż i też trzeba gdzieś je wkomponować....tylko gdzie :?:

Eluś - to tylko tak wygląda, trawniczek miejscami jest faktycznie śliczny, ale niestety jedno miejsce mam strasznie zachwaszczone babką :? a i mlecze sobie rosną w nim na potęgę , wstyd się przyznać, ale jak kocham mlecze w trawniku :oops: i nawet za bardzo ich nie wyciągam :oops: Tak samo stokrotki :roll:

Miłeczko języczki w tym roku biją rekordy wielkości :D i pod względem wielkości liści jak i pod względem kwitnienia :D Ja je uwielbiam i jestem cała w skowronkach, tym bardziej, że już bardzo długo kwitną :D U mnie na szczęście ślimaki w rozsądnych ilościach, tak ,że roślinki mocno nie oberwały :D
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wygląda na to ,że zdjęcia robione w deszczu podkreślają piękno soczysto - zielonych ścieżynek , a mokre roślinki wyglądają jak malowane tak mocno się odznaczają.

Pozdrawiam Jola.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, faktycznie trawnik odżył, jakby nie było upalnego lata.U na nie pada, ale jak patrzę to faktycznie deszcze się uwzięły na Wasze okolice. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu naprawdę kolory przez deszcz są niesamowicie intensywne, nawet kora, którą wyłożone są rabaty ma wspaniały intensywny rudawy odcień :D

Iguniu u mnie wczoraj nawet na chwilę nie przestało padać :roll: dziś rano nie padało, ale już niebo całe zasnute chmurami lada chwila lunie :? Ale hosty, języczki i trawnik szczęśliwe z tej pogody :roll: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”