IWONKO to róża tylko za bardzo nie znam jej imienia . Miała to być Papageno ,ale czy to ona tego nie wiem . . Już sie ciesze na spotkanie . Jak mamusia się czuje czy jest już w domu
EWUNIU Ismenę niestety musiałam ulokowac w doniczce ,gdyż w ubiegłym roku jak była posadzona w gruncie to nawet nie widziałam jej kwiatów gdyz ślimotry były szybsze . Dlatego przezornie jest w doniczce . Jezeli byś chciała karpę piwonii to powiedz . Jak ta różyczki . U mnie jednak zakwitnie ta ,która jest u mnie 4 sezon moja uchodowana ta pnąca ,więc pokazę Ci jej kwiat
DOMINIKO myślałam nad tym ,ale myślałam także o Sisi albo nawet generale Degauleu gdyż do wszystkich mi pasuje ,ale nie mogę się zdecydowac
Jadziu, zrób mi takie róże, bardzo proszę. Te dzwonki są przecudne. Też je chcę. Kiedy moge do Ciebie wpaść na tarasik????Zajrzyj do mnie i zobacz mojego irysa!!
TOSIU kiedy chcesz tylko dryndnij ,żebym była w domu . Dzwonków możesz dostac ile chcesz a na róże trzeba trochę poczekac gdyż dopiero zaczęły swoją wegetację Irysek śliczny jak sie rozrosnie to się zamelduję . zbite deszczem i gradem moje biedactwa avatarkowa piękność deszczowe róże
JAKUCH pisze:
DOMINIKO myślałam nad tym ,ale myślałam także o Sisi albo nawet generale Degauleu gdyż do wszystkich mi pasuje ,ale nie mogę się zdecydowac
Sissi a Mainzer F. to to samo, ona ma kilka nazw
Jadziu, na moje oko to 'Charles de Gaulle', Mainzer ma bardziej wyprostowane pędy.
Przelicz płatki, Charles ma mieć ok. 38, a MF ma maksymalnie 25 płatków, jest różą półpełną.
To powinno ułatwić Ci identyfikację
ANIU też myślałam ,że to De Gaule ale go mam i to nie jest on chociaż kolorem liści go przypomina . Kupiłam ją bez nazwy nawet nie pachnie jak on
JOLU to ja bym prosiła o białą a w zamian dostaniesz tę . Zebiorę nasinka i Ci wyślę jak przekwitnie . Jestem nią wprost zauroczona
HALINKO ona ma piękne wielkie pąki . Bardziej wygląda na taką z kwiaciarni . będę ją musiała chyba przesadzić gdyż moga sie pobic o pokarm róża i piwonia gdyż obie żarłoczne bestyjki
IRENKO i nawet nie wiem jak się nazywa . Właśnie teraz przeglądam różne namiary ,żeby ją nazwac . To jesienny zakup na wystawie i mnie również się spodobała . Miała sie nazywac Papageno ,ale gdzie jej do niej ta jest biało czerwona a moja taki róż pomieszany
DANUSIU ona bardzo mi sie spodobała . Masz zawsze u siebie coś niespotykanego gdzie indziej
Jadziu Blue parfum ma bardzo ciekawy kolorek,ni to róż ni lila,bardzo ładna,paskudny grad...wszystko może poniszczyć...mam nadzieję ,ze straty nie są wielkie...
Jadziu o widzisz, dzięki Tobie i ja wróciłam do Twojego wątku... też się zgubiłam ale muszę powiedzieć że masz przepiękną altankę... a to na tej samej działce co mieszkasz? a to taka altanka na lato? ale jest przepięknie wykonana... gratuluje ogród też pięknie Ci się zazielenił, dobrze że różyczki przeżyły i pokazują swoje piękno... a ismena aż muszę trochę pozazdrościć ;)
Kurcze Jadziu ,co Wy na forum sie tak chwalicie tą szałwią ,,,przecież mi za chwilę oczyska wylezą ,,,jaka ona fajna ,,a mi to zawsze z zębami się kojarzyła ,,,,
Już się domyślam ,że o tą różę Ci chodzi ,,,no tą w paski ciapkowane ,,,fajna ale jak się nazywa ???już gdzieś ja widziałam ,muszę do kryminalki się zapisać ,,,,,