Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
-
Grazia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Dobrze, mnie już chyba nie zostalo nic.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu szukając nasion znalazłam białe przymiotno
Masz takie do swojego "kącika"
Pozdrawiam.
Masz takie do swojego "kącika"
Pozdrawiam.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
-
Grazia

Marysiu to ten nawóz,spójrz na stronkę
http://www.e-ogrody.com/nawoz_do_roz,403,2210.html
http://www.e-ogrody.com/nawoz_do_roz,403,2210.html
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
Grazia

Dzięki,piękna stronka,zapisałam sobie coś do kupienia /liliowce/
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani i ja rozpoczęłam już na poważnie sezon ogrodowy 2010
Pierwsze zakupy nasienne - dokonane!
No i kolejne mieczyki zamówione u koleżanki z naszego forum. Zeby było śmieszniej to późnym latem kupiłam na Allegro liliowce i (chyba
) iryski. Pamiętam doskonale, że były to piękne mocne i zdrowe rośliny + uroczy gratisek. A teraz się okazało ze to nasza forumkowa koleżanka
I jak tu nie wierzyć w telepatię, która spośród kilkuset ofert na All... kazała mi wybrać właśnie tego sprzedawcę.
A moje dzisiejsze zakupy to:
Na białą rabatę
- Biała aksamitka wzniesiona ( ona na zdjęciu jest właściwie kremowa - ale to nie szkodzi)
- Smagliczka na obrzeże rabatki
- Bratek Wielkokwiatowy biały ( wiem, ze jeśli w ogóle zakwitną w tym roku, to będzie to najwcześniej w sierpniu
)
-Czarnuszka siewna ( na zdjeciu jest biała - Jak będzie kolorowa to jej zrobimy
)
Na różową
- Aster Chiński Karłowy od p. W.Legutko, który wygląda jak kwiat stokrotki
- Asarina pnącze jednoroczne, ponieważ nie mam złudzeń odnośnie mojego powojnika
na żółtą
- Bartonia Aurea - bo mi się spodobała na zdjęciu i ślicznie się nazywa
- Słonecznik ozdobny bo dawno nie siałam(A to wiejska okolica) no i mam obornik ;:26
No i jeszcze cebula różowego hiacynta do hodowania w wodzie - coby trochę wiosny było w domu
Pierwsze zakupy nasienne - dokonane!
No i kolejne mieczyki zamówione u koleżanki z naszego forum. Zeby było śmieszniej to późnym latem kupiłam na Allegro liliowce i (chyba
A moje dzisiejsze zakupy to:
Na białą rabatę
- Biała aksamitka wzniesiona ( ona na zdjęciu jest właściwie kremowa - ale to nie szkodzi)
- Smagliczka na obrzeże rabatki
- Bratek Wielkokwiatowy biały ( wiem, ze jeśli w ogóle zakwitną w tym roku, to będzie to najwcześniej w sierpniu
-Czarnuszka siewna ( na zdjeciu jest biała - Jak będzie kolorowa to jej zrobimy
Na różową
- Aster Chiński Karłowy od p. W.Legutko, który wygląda jak kwiat stokrotki
- Asarina pnącze jednoroczne, ponieważ nie mam złudzeń odnośnie mojego powojnika
na żółtą
- Bartonia Aurea - bo mi się spodobała na zdjęciu i ślicznie się nazywa
- Słonecznik ozdobny bo dawno nie siałam(A to wiejska okolica) no i mam obornik ;:26
No i jeszcze cebula różowego hiacynta do hodowania w wodzie - coby trochę wiosny było w domu
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Brawo Marysiu! Zakupy pierwsza klasa! A co z tym powojnikiem nie tak? Jeśli potrzebujesz żółtego proponuję swoje nasiona tanguckiego
Za aksamitkę białą trzymam mocno kciuki, bo ja w zeszłym roku posiałam i wcale nie wzeszła.
Zawitałam i narabiam zaległości, bo mam troszkę czasu
No trzymam kciuki żeby Ci ta biała rabatka wyszła śliczna
Ja też po zakupach ale nasionek kwiatków jednorocznych (żeby cokolwiek rosło, bo mamy jeszcze mnóstwo pracy z remontem domku)
Jestem pod wrażeniem mieczyków naszej forumowej koleżanki, ale z zakupami muszę sie wstrzymać - będę podziwiać u Ciebie - bo Ty chyba kupiłaś te mieczyki tak? Na białą rabatkę jakieś białe też zamówiłaś?
No trzymam kciuki żeby Ci ta biała rabatka wyszła śliczna
Ja też po zakupach ale nasionek kwiatków jednorocznych (żeby cokolwiek rosło, bo mamy jeszcze mnóstwo pracy z remontem domku)
Jestem pod wrażeniem mieczyków naszej forumowej koleżanki, ale z zakupami muszę sie wstrzymać - będę podziwiać u Ciebie - bo Ty chyba kupiłaś te mieczyki tak? Na białą rabatkę jakieś białe też zamówiłaś?
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
Działka na Żuławach
- amba19

Tujko! - to trzymaj solidnie te kciuki bo bardzo mi się podobają te aksamitki
A powojnik dostał późnym letem takie brązowe liście i nie powtórzył kwitnienia ( a powinien!) wyraźnie było z nim coś nie tak
Grażynko - w Okazie mają nawozy z FLORY, taka sama szata graficzna, tylko na razie do róż nie ma. Ale mają być w marcu. Tak mnie zapewniono( mają zamówione) Katalog L. zamówiłam. Jak długo czekałaś na swój?
Marylko- nasion przymiotna na razie nie widziałam - ale to było dopiero pierwsze podejście do zakupów nasiennych
Jadziu i Pestko - dzięki za zdjęcia. Jak dobrze popatrzeć na takie ładne rośliny, gdy za oknem biało.
Kethry - Teraz zamówiłam mix odmian(10 szt) i to jest niespodzianka co w nim będzie, oraz 15 sztuk z wybranych odmian. Jeszcze nie mam potwierdzenie czy wszystkie z nich są dostępne.
Ale na początku stycznia zamawiałam mieczyki na All... i tam zamówiłam 8 odmian samych białych no i jeszcze kilka odmian kolorowych. Nie wiem gdzie ja to wszystko posadzę
A ponieważ nie ma aktualnych zdjęć z działki to pokażę Wam najpiękniejsze kwiatuszki babci - Zosię i Tosię

A powojnik dostał późnym letem takie brązowe liście i nie powtórzył kwitnienia ( a powinien!) wyraźnie było z nim coś nie tak
Grażynko - w Okazie mają nawozy z FLORY, taka sama szata graficzna, tylko na razie do róż nie ma. Ale mają być w marcu. Tak mnie zapewniono( mają zamówione) Katalog L. zamówiłam. Jak długo czekałaś na swój?
Marylko- nasion przymiotna na razie nie widziałam - ale to było dopiero pierwsze podejście do zakupów nasiennych
Jadziu i Pestko - dzięki za zdjęcia. Jak dobrze popatrzeć na takie ładne rośliny, gdy za oknem biało.
Kethry - Teraz zamówiłam mix odmian(10 szt) i to jest niespodzianka co w nim będzie, oraz 15 sztuk z wybranych odmian. Jeszcze nie mam potwierdzenie czy wszystkie z nich są dostępne.
Ale na początku stycznia zamawiałam mieczyki na All... i tam zamówiłam 8 odmian samych białych no i jeszcze kilka odmian kolorowych. Nie wiem gdzie ja to wszystko posadzę
A ponieważ nie ma aktualnych zdjęć z działki to pokażę Wam najpiękniejsze kwiatuszki babci - Zosię i Tosię

-
Grazia

Ale zakupy,pokaż zdjęcia.Marysiu jak bedziesz tam to pamietaj proszę o moich różach ,nawet 2 opakowania.Katalog zam.w niedziele a w srodę był.
jeśli masz problem z brakiem miejsca to ja chętnie Ci oddam kawałek ziemi.Piękne Dwa kwiatuszki.
jeśli masz problem z brakiem miejsca to ja chętnie Ci oddam kawałek ziemi.Piękne Dwa kwiatuszki.
Patrząc na te dwa ostatni Kwiatki zastanawiam się skąd Ty masz jeszcze czas zajmować się ogrodem? 
- amba19

Pawle te Kwiatuszki to rosną w Warszawie. Tu są na gościnnych występach i to u drugich Dziadków. Oni już ie pracują i mogą się nimi zajmować we dwójkę

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu
Zosia i Tosia, to najpiękniejsze Twoje kwiatuszki - śliczniutki !!!
Chyba mamy takie same mebelki Rotterdam
Chyba mamy takie same mebelki Rotterdam
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-poważne zakupy i zamówienia,nie dziwię się,że gdy za oknem biało myślisz o białej rabatce!Wnusie urocze.