Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Aniu cudne zdjęcia. ;:180 Jak zwykle zresztą u ciebie.
Zimy też nie lubię, nie ma to jak latem. No ale cóż. Przeżyjemy jakoś. Ani się obejrzymy jak będziemy się cieszyć wystającymi kiełkami cebulowych.... Zleci szybko... Czas tak gna do przodu że aż wierzyć się nie chce. ;:108 Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne wspomnienia Aniu , niestety już się kończą, pozostaną nam tylko fotki minionego sezonu i nadzieja ,że następny będzie lepszy od tego.Miejmy nadzieję ,ze bedzie bogatszy w owady niż tegoroczny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu kochana, cieszę się że mogłaś pożegnać migrujące ptactwo. :wit Taki widok na bezchmurnym niebie i jeszcze utrwalony w kadrze, pozostanie miłym wspomnieniem, może nawet dla Waszych wnucząt. ;:oj :heja
Dębolistna, wystrojona w falbaniastą spódnicę, konkuruje z marcinkami o palmę pierwszeństwa w jesiennej rewii ogrodowej. ;:433 ;:433
To już chyba ostatnie fotki owadziej stołówki i z nimi powoli czas się rozstać na długie zimowe miesiące. ;:174
Za to wiosną cykl rozpocznie się od nowa, może aura będzie bardziej sprzyjająca a my z nowymi siłami i ciekawymi pomysłami, będziemy kontynuować naszą ulubioną gleboterapię. A póki co,niech książki umilą Ci długie wieczory w cieple domowego ogniska. :wit ;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu zajrzałam pszczole w oczy ;:oj Rozchodniki i wiele innych ...chciałybyśmy coraz to nowe odmiany ;:306
Może jeszcze nastaną słoneczne dni, bo dzisiaj coś słońca było ale paskudnie mokro i wietrznie!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ania, lepiej zapytać, czego ja bym nie chciała kupić?
Zaszalałam. Nie wiem gdzie ja to wszystko wcisnę, ale będe próbowała
Już zamówiłam kilka dalii, astrów, jeżówek, chryzantem a wiosną chcę jeszcze domówić kilka jeżówek, szałwi, róż.
Czyste wariactwo.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Aniu,za kilka miesięcy znów wrócimy do ogrodów ;:196 .
Masz mnóstwo kolorowych marcinków i owadow na nich. Patrzę na zdjęcie pszczoły i myślę, co by się działo, gdyby takie wielkie latały wokół nas ;:oj .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu jesien piekna u Ciebie ;:333 ;:333
Kiedyś i u mnie byla najbardziej kolorowa może uda mi się wrócić do takiej samej ,ale kiedy jak zawsze coś ..
:wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu Em napracował się przy wędzarni ale efekt powala ;:oj i jak na osobę która, robiła to pierwszy raz,wcale nie wygląda.Podoba mi się pomysł z mini kuchenką na której można ugotować obiadek.W ogrodzie jeszcze wiele jesiennych kolorków.Moja Limeleght bardzo wcześnie się przebarwia, bo już pod koniec sierpnia.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Z tą Warszawą cię rozumiem, też lubię od czasu do czasu ale tak na co dzień o wiele bardziej wolę moje spokojniejsze strony :D
Chryzantemy masz przepiękne ;:108 A hortensja dębolistna o tej porze jest wręcz zjawiskowa, choć o każdej porze mi się podoba.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aneczko, gdzie Ty się schowałaś, kochana?! ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu na pewno w ogrodzie korzystasz z jesiennego słonka.... ;:167 i kończysz prace ogrodowe.
Klucze ptaków niesamowite....na pewno to te co przelatywały i u mnie.
Miejmy nadzieję, że wiosną przylecą w niezmiennym składzie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie kochani.Miło mi,że ktoś mnie tu odwiedza.. ;:cm
Trochę się działo ostatnio, sorki.Dlatego się nie odzywałam.
Mieliśmy awarię w domu, salon malowany.
Porządki na grobach.
Syn kilka dni był był w szpitalu.Staw nie zrastał się tak jak powinien .To musiał się położyć na oddział i znowu miał operację.
Nawiercaną nogę tj, kość w tej kostce i podawane wzbogacone osocze i inne preparaty.
Już w domu od wczoraj.Ale znowu z kulami chodzi.Ale lepiej niż po tej pierwszej operacji.
Teraz w końcu może będzie lepiej się to wszystko mu zrastało.
A ja też ostatnio chorowałam.Przeziębienie.. i na weekend od piątku ścięło mnie totalnie.a kaszel dusił i mało co płuc nie wyplułam przy nim. :roll:
Dziś już lepiej.To zajrzałam tutaj.
Jak gorączka męczy i kaszel dusi,że mało płuc nie wyplujesz, to nic się nie chce.

cyma2704-Soniu Jestem. Życie płata figle.
Od pobytu i odpoczynku w Nałęczowie trochę minęło czasu.I dużo się działo przez ten czas.
Ale taki wyjazdy zawsze miłe i wskazane, choć na trochę czy weekend albo nawet cały dzień.
Umysł odpoczywa od domu i swoich spraw.
Uwielbiam marcinki i różne owady buszujące na nich.Niestety już nie wyglądają ładnie.
Hortensja dębolistna o każdej porze roku inna, bardzo ciekawa i ładna warto ją zaprosić do swojego ogrodu.
Tak, jeszcze trochę i będziemy odpoczywać ogrodowo .I to aż do lutego.Zaczną się potem rożne wysiewy i marzenia o wiośnie.
lemonka-Izo Witaj.Już jestem.
Tuja whipcord szczepiona na pniu dla mnie wygląda piękniej ciekawiej niż taka normalnie rosnąca z ziemi.
Dni słonecznych jeszcze dużo się chce.I mam nadzieję,że takowe będą.
Blueberry-Natalio I ja mam taki plan dokupić na przyszły rok kilka rozchodników.
Żurawie odleciały,Szkoda.Ale masz rację muszą odlecieć,żeby było milej ich oczekiwać i patrzeć jak wracają na wiosnę na nasze tereny.
Beaby-Beatko Witaj!
Przykro mi,że twoją hortensją dębolistną coś podgryzło.Ale i mam też nadzieję,że odbije i pięknie będzie rosła w przyszłym roku.
Tak rozchodniki w końcu mi zawróciły w głowie i już mam plan co do nich.Na wiosnę kilka kupię.
silversnow-Olu, Sezon się kończy, mój watek też.
Jak juz pisałam.Na wiosnę coś dla ciebie będzie z marcinków.Także i bzyczki u siebie będziesz w większej ilości obserwować.
Później mnie znalazłaś , to nic.Ale już znasz i na wiosnę z nowym wątkiem będziesz wiedziała do kogo możesz przyjść śmiało. :D :D
A czy ci się spodoba, zobaczymy :wink:
Iwonko1 Kolory w znikomej już ilości.Marcinki już po swoim pięknym wydaniu.jeszcze kilka chryzantem i tyle.Koniec na ten sezon.
I zima przed nami i wspomnienia, przemyślenia i nowe czekanie na nową wiosnę :roll:
Hortki tak piękne od lata ale już i po nich,Wspomnienia.Dębolistna jest od wczesnej wiosny do późnej jesieni ciekawa inna, piękna.Dlatego warto ją zaprosić do swojego ogrodu.
plocczanka-Lucynko; stasia_ogrod-Stasiu ; Pulpa222-Aniu , Elizabetko Witajcie i dziękuję wam za miłe słowa. ;:168
To prawda, wielki żal z roślinami i tym sezonem się żegnać.Ale taki mamy czas i klimat.I może i dobrze,Człowiek taki zapędzony ,że nie mam czasu na odpoczynek.A teraz przed nami zima długa to będzie czas na to aż nad to.
Ale z jednej strony już się cieszę, bo trochę czasu będzie na czytanie rożnych rzeczy i ogrodowych i rożnych książek,. które czekają na stosiku zakupione.
Już jedną książkę w tym tygodniu przeczytałam.A a od wiosny to już krucho z czasem na takie rzeczy.
koziorozec-Martuś Miło mi czytać takie miłe słowa o moim ogrodzie i moich roślinach. ;:196
Przyloty ptaków zawsze radują i takie widoki.Ale odloty,, to już smutno człowiekowi,że taka szarzyzna nam zostaje
Olu2310; JAKUCH Dziękuję za pochwałki , za dobre słowo ;:196
No i mamy przed nami ten czas do zaakceptowania ciemności i długiej zimy.Trudno trzeba się będzie po raz kolejny przyzwyczaić.
Dobrze,że mamy sporą dokumentację zdjęć z mijającego sezonu.Będzie co wspominać. .Ale i przemyśleć co zmienić .Na co najradziej czekać.
Dla mnie zawsze jest niecierpliwe czekanie na te nowe roślinki posadzone w tym sezonie, czy na jesieni i nowe cebulowe , co pokażą nam swoje piękno w naszych ogrodach po raz pierwszy na wiosnę.;:108
Maska-Marysiu Pszczółki w zbliżeniu mają szczególne duże oczy.I fajnie je w makro widzieć.Dlatego mi szkoda,że na nie tak tak na wiosnę długo się znowu czeka.
Mam nadzieję,ze ciepłe dni jeszcze jakieś będą.Ale póki co to już przymrozki zapowiadają.Oj, oj to zimno.. :(
Margo2- Małgosiu To masz tak samo jak i ja.Chyba wszystko chciałabym.Jak już mam to wciąż nowe jakis chciejstwa się rodzą.I tak ciągle.Naprawdę te ogrody, zakupy roślin to choroba nieuleczalna. ;:306
Już zamówiłaś dalie ??Nigdy na jesieni ich nie kupowałam. A gdzie zamawiałaś ??
Kilka chryzantem i ja dokupiłam.A jezówki też mnie ciągle chyba na wiosnę jakieś sobie dokupię.
alicjad31-Alu U mnie jesień nie była efektowna.Bardziej pusto.Ale jak się ciągle dokupuję rośliny i to rózne to i w końcu o każdej porze roku jest ładniej.
jonatanka-Asiu To prawda, mąz przy budowie grilowędzarki trochę czasu zajętego miał.Woplno, bo jak człowiek pracuje, to czasu wolnego mało nawet na realizację swoich planów.Ale w końcu kolejny punky na liście odhaczony.Jeszcze jest kilka do realizacji.
clem3-Małgosiu Ja też wielkie maista lubię tylko czasami.Dobrze,że mieszkam w mniejszym.A i to czasami mnie męczy.Dlatego często uciekam na Dębowy na spokojne tereny i do natury.
Hortensja ebolistna jest bardzo ładna i to od początku wiosny do późnej jesieni.Cieszę się,że ją mam. :D

Ostatnia znośna hostka z żółtymi jeszcze listkami.Inne już oklapły.
Obrazek
Ta chryzantemka jest już ze 3 lat u mnie od małej sadzoneczki- szczepeczki.
Obrazek
I nowa kupiona kolejna.A czy przezimuje zobaczymy już na wiosnę
Obrazek

A ta pomarańczowa chryzantemka
Obrazek
już w ziemi posadzona
Jak i inna mała.A jeszcze dwie kupiłam. :)Ciekawa jestem czy mi przezimują

Obrazek
Obrazek
Chryzantema ISABELLA ROSE
Obrazek
Obrazek
Różyczka
Obrazek
Berberys Maria - cudnie się przebarwia jesienią.Mój jeszcze malutki :)
Obrazek
Dynie w znacznej części poszły do piwnicy.Kilka już tylko zostawiał na tarasie.
Zimne noce, w razie przymrozków mniej już do wnoszenia.
Obrazek
Ale co jakiś czas idą na rożne dania.
Np. i takie jak dziś na obiadek Faszerowane dynie
Przed pieczeniem
Obrazek
Obrazek
A na deser pyszny sernik z dynią dla was :)
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu życzę pogody ducha mimo utrudnień życiowych ,jesień u Ciebie w ogrodzie jest bardzo kolorowa i rozmaita oczywiście nie omieszkam dodać określenia : piękna! Hm? serniczek z dynią ? nie jadłam.... chętnie pokosztuję i dziękuję. Pozdrawiam! :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu, aż przykro czytać, że syn w dalszym ciągu ma takie kłopotu z nogą. Wydawałoby się, że młody organizm powinien bez trudu pokonać przeszkody i po złamaniu nie powinno być śladu. Zimna i deszczowa pogoda przyczyniła się i do Twojej choroby, dobrze, że już wychodzisz na prostą ;:196 Teraz kilka słonecznych dni zapowiadają, żebyś tylko nie przesadziła z pracami w ogrodzie ;:202 Robota nie zając, jak nie teraz, to zrobisz na wiosnę, a teraz myśl o sobie. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Trzymam kciuki za syna. Może teraz się uda
A Ty daj sobie spokój z ogrodem dopóki sienie wyleczysz
Jak w tym roku nie zrobiśz tego co miałabyś zrobić, to zrobisz wiosną
Dalie mam dostać od koleżanki wiosną.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”