Jakoś tak dni lecą szybko, nie wiadomo kiedy minął tydzień od mojego ostatniego wpisu

Witam imienniczkę halinkab
 Dziękuję za miłe słowa. To dziwne, że floksy nie wyrosły z karpy, musiała być całkiem zasuszona
 Dziękuję za miłe słowa. To dziwne, że floksy nie wyrosły z karpy, musiała być całkiem zasuszona   Jeżowki też mi czasami wypadają, zwłaszcza te pełne. Zwykłe, o pojedyńczych kwiatach nawet się trzymają.
  Jeżowki też mi czasami wypadają, zwłaszcza te pełne. Zwykłe, o pojedyńczych kwiatach nawet się trzymają. Loki, dziękuję, to zdjęcie, które Ci się spodobało było robione o zmierzchu, musialam je trochę rozjaśnić, bo prawie nic nie było na nim widać

Lucynko, dzięki za dobre życzenia i tyle pochwał pod adresem moich kwiatków. Ta rudbekia trafiła mi się jak ślepej kurze ziarno
 zobaczymy jakie nasiona wyda, czy zapylone własnym pyłkiem, czy wszechobecnych żółtych sąsiadek
 zobaczymy jakie nasiona wyda, czy zapylone własnym pyłkiem, czy wszechobecnych żółtych sąsiadek   jeśli chcesz poeksperymentować to służę nasionkami
  jeśli chcesz poeksperymentować to służę nasionkami   Jeżówki to w większości siewki jak mi się wydaje. Raz kupiłam taką ciemnoróżową, a raczej ciemnomalinową (jak się to właściwie pisze? ) o pojedyńczych kwiatach i żółtą też pojedynczą i próbowałam wysiewać, praktycznie każda ma trochę inny odcień. Chcesz nasiona, to tylko napisz.
 Jeżówki to w większości siewki jak mi się wydaje. Raz kupiłam taką ciemnoróżową, a raczej ciemnomalinową (jak się to właściwie pisze? ) o pojedyńczych kwiatach i żółtą też pojedynczą i próbowałam wysiewać, praktycznie każda ma trochę inny odcień. Chcesz nasiona, to tylko napisz.Ci producenci nasion za nic mają klientów. Ja już powoli eliminuję z mojej "bazy" firmy, których nasiona były pomieszane, albo słabe. Tak wykreśliłam już na stałe znaną firmę Legu...o, za mieszankę nasion fasolki niby szparagowej, z których część była pnąca a część łykowata.
Mam nadzieję Lucynko, że już wykaraskaliście się z M. z objawów pocowidowych, czego Wam serdecznie życzę

Ewuniu, gdzie Ty widzisz uporzadkowane grządki????
Też bym je chciała zobaczyć w swoim ogródku
 ale już odpuściłam. Teraz już tylko mączniaki i inne zarazy spędzają mi sen z oczu. Chwastami się przestałam przejmować o ile nie zagłuszają kwiatów i warzyw.
 ale już odpuściłam. Teraz już tylko mączniaki i inne zarazy spędzają mi sen z oczu. Chwastami się przestałam przejmować o ile nie zagłuszają kwiatów i warzyw.Życzę wszystkim miłego dnia, przyjemnego spędzania wolnego czasu w ogródkach i zdrówka. Trzymajcie się ciepło

Trochę ostatnich fotek

A tu pokażę kwiatki dalii, które wyrosły z jednej karpy
 Na 100 % to  nie są połączone dwa korzenie.
 Na 100 % to  nie są połączone dwa korzenie.

A te dwa kwiatki kwitną na drugim krzaczku, prawdopodobnie oderwanym jesienią od tego wyżej.

Zaczyna kwitnąć kosmos z nasion od Lucynki

Niektóre hosty jeszcze ładnie kwitną.

Ostatnia lilia - to chyba jest Brasilia

Dynia

Ja już nigdy z pełnymi kwiatami nie kupię. Jednego roku zrobiłam zamówienie z Bylinowego Raju. Przyjechało 12 jeżówek z pięknymi etykietami i żadna z nich nie przeżyła nawet dwóch lat. Jedyna moja najpiękniejsza jeżówka to Delicious Candy. Szkoda, że nie ma ona siostry bliźniaczki bo chętnie bym ją sobie sprawiła
  Ja już nigdy z pełnymi kwiatami nie kupię. Jednego roku zrobiłam zamówienie z Bylinowego Raju. Przyjechało 12 jeżówek z pięknymi etykietami i żadna z nich nie przeżyła nawet dwóch lat. Jedyna moja najpiękniejsza jeżówka to Delicious Candy. Szkoda, że nie ma ona siostry bliźniaczki bo chętnie bym ją sobie sprawiła 

czego i Wam życzę.
 czego i Wam życzę. 

tylko miejsca jakoś malutko.
  tylko miejsca jakoś malutko.  
  szczególnie za to, że siewki zechciały powtórzyć cechy roślin matecznych.
  szczególnie za to, że siewki zechciały powtórzyć cechy roślin matecznych.  

od tak wytrawnej ogrodniczki cieszą tym bardziej.
 od tak wytrawnej ogrodniczki cieszą tym bardziej. 

A tak mi się podobają!
 A tak mi się podobają!