Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi część druga, nie ostatnia :-)

Post »

Witam! Izo, Nelu, właśnie z tym biurem podróży byłam ! Ale w tej chwili pokazuje mi zero ofert na Wielką Brytanię na rok przyszły... Czyżby jeszcze nie przygotowali...? A może zrezygnowali z tego?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka koniecznie musisz przyjechać do Pszczyny... u nas platany obejmują rynek...są co roku cięte ,więc do wysokich nie należą,tworzą parasole z liści...,a liście przez cięcie bardzo duże... :D
Iza -Tamaryszek też się zdziwiłam przy ofercie zerowej...albo jeszcze nie przygotowali propozycji na za rok... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Goś - zima patrzy w inną stronę... daje nam czas na prace porządkowe, przesadzania, wykopywania...

Aniu Zielona - czy będzie platan? zobaczymy po zimie. To maluszek o pieńku grubości ołówka, więc będę musiała go solidnie pootulać. Ale przy cenie paru złotych eksperyment nie będzie nazbyt kosztowny... Jest tak ślicznie przebarwiony, że nie mogłam się oprzeć ( zazwyczaj widuję zielone platany). Korę, to chyba nie prędko będzie szansa podziwiać...

Martuś - to raczej platnik niż platan. Do nasadzeń u nas sprowadzają raczej kilkunastoletnie drzewa z zachodu , bo takie podrostki mają większą szansę przetrwać zimę. Cena więc znacząco rośnie... Moje maleństwo jeśli ma trzy lata to góra... Co do kory to wyczytałam, że "W młodości nie wyróżnia się ona wprawdzie niczym specjalnym - jest szara i lekko chropowata , szybko jednak zaczyna się łuszczyć" Tyle wiem :;230

Wiktorio - no... nie ma czego zazdrościć :;230

Izo - no i proszę, jaki ten net mały :;230 Cóż na razie oferty nie ma ... ale jak się pojawi to z pewnością tańsza nie będzie :wink:

Nelu - powodów przyjazdu do Pszczyny coraz więcej :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja kiedyś już stałam nad takim platanikiem, co miał pień jak ołówek...Kosztował 30 zł, to się na taki eksperyment nie zdecydowałam.... Informację, że szybko, należy uznać za pozytywną wielce :;230, jest tyle jednostek mierzących czas, że naprawdę mogli się trochę wysilić i którąś z nich zastosować :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No, a gdzie zdjęcie nowego nabytku? :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś - mój eksperyment po trzykroć tańszy, więc grzechu rozrzutności wart :;230 Co to względności określenia "szybko" ujmuje mnie przykład ślimaka. Bo on podobno większości tego co szybkie ( jadący samochód) ponoć nie zauważa... Badania naukowe dowiodły ... pozostaje dać wiarę, lub samemu sprawdzić... na platanie :;230

Aniu Różana - zdjęcie... nie zrobione. Aparat oznajmił, że brak mu energii... a zaraz później zapadł mrok...

No i zdjęcia nie pierwszej świeżości... i jakości...
Ale coś na dobranoc i dzień dobry wypada zostawić :D Te widoczki nie uległy większym zmianom. Niektórzy w pąkach, niektórzy w owocach.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No ten w owocach całkiem, całkiem :D
I masz jarzmianke. Pytałam Marty jak duże ma kwiatki, bo zdjecia ich są boskie. Tylko czy efekt w naturze tez taki?
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

O, jaki jesienny pies...tak się kolorystycznie zharmonizował z ogrodem :;230 Ciekawe myśli do fotek dołączasz, te poprzednie, lśniąco- migocące bardzo mi do wyobraźni przemówiły. Jarzmianka chyba z tych jaśniejszych.
A przywoływała w pamięci Marta zapytanie Margo! Kwiaty maleńkie, nie wiem nawet, czy rekompensowane ilością na roślinie.
Mam je dopiero od lata, ale polubiłam bardzo. Czy ów platan, to jeszcze jakiś liść posiada?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja poproszę jednak fotę tego platana... :uszy i tło dla owocków - cudniaste :uszy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Z uwagi na interpelacje w sprawie platana i uznanie dla jesiennego tła-psidła na dobry wieczór przedstawiam.
Platanik z klonikiem zadołowani zespół w zespół w warzywniku - zostaną obaj otuleni na zimę, w czym ma dopomóc płotek... No i przyłapany na gorącym uczynku czynnik PSI - udawał, że on tylko po kamyczkach na skalniaku, jak kozica pomyka...

Obrazek Obrazek

Goś - oglądałam tą jarzmiankę, kwiaty ciut mniejsze niż pięć złotych, ale większe niż dwa... Ślicznie im się dyndają pręciki :D Moim zdaniem efekt w naturze boski ;:108

Wiktorio - na szczęście pies nie kameleon, bo jakby on wiosną miał wyglądać :roll: Kwiaty maleńkie - no wielkie nie są, próbowałam podać dobrze znają skalę wartości :;230

Ewo - proszę i platan i tło, tym razem w roli głównej...

A teraz idę się doprowadzić do porządku, bo dzień święty pracą uczciłam, w nadmiarze wykonując ogrodowe prace nie cierpiące zwłoki... Z rozpędu obsypałam się suszonym obornikiem. Więc nie dość, że cudnie wyglądam, to jeszcze uroczo pachnę :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Czynnik ps'i minę ma zaiste niewinną, jak pani może go podejrzewać o jakieś wybryki :roll:
Znam tą słodkie oczy, mój szkodnik miewa takie same zwłaszcza jak cos zbroi.
Platan kolorowy ;:63
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Platan w barwach zaiste nieplatanowych... niewinny pies... i wonna ogrodniczka :;230
To chyba za dużo naraz :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, no chyba nie miałabyś sumienia, gniewać się na to słodkie stworzenie? Spójrz w te oczy! Przecież on całą twarzą mówi: jestem niewinny! I ja mu wierzę ;:108
A klonik i platan piękna tworzą parę ;), aczkolwiek wiadomo, ze zostaną rozdzieleni ...
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja widzę, że ogar poszedł w skalniak, żeby się trawom poprzyglądać i doskonale go rozumiem, więź nawet odczuwam :D
Platan się wybarwił pięknie, ale i klonik jakiś się do niego przykleił :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja tam widzę jeszcze inne piekności do podziwiania. :D
Też mu sie nie dziwię.
Czyli jarzmianka polecana bedzie zakupiona, o ile juz jej nie ma :;230
Rośnie mi cos i nie mam zielonego pojęcia co. Tak jaby to była ona, ale kwiecia zabrakło w tym roku.
Może w przyszłym łaskawie sie objawią.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”