Witam wszystkich w upalny wieczór. Nie dało się siedziec w ogrodzie niestety musiałam o 18 uciekać do domu . I po co mi ta weranda i ta piękna altanka jak nie mogę sobie tam posiedziec . na razie skrzynki są a kwiatów w nich niet . W sobotę muszę pojechać na handel ,żeby te skrzynki zapełnić surfiniami albo milionbelsem . Mam nadzieję ,że pogoda się utrzyma . Mam tyle roboty a komary na to nie pozwalają

one nawet w pełnym słoncu atakują

,ale dośc narzekania . Pikowałam dziś prymulki na stałe miejsce i rozsadziłam irysy te żółte . Jakies dranie wygryzły mi cały srodek z bulwy .
HANIU niestety na Forum już dawno królują lilie ,ale to jeszczze nie pełnia sezonu . Nareszcie zakwitły pierwsze róże
AGUS muszę tam zajrzec . Masz rację wszystko wzieło sie do roboty . Moje ogórki wypuściły pierwsze listki własciwe no i pomidory tez ruszyły do przodu nawet szparagówka wzięła się do rośniecia . Dzis zjadłam 1 truskawkę

,ale trochę mało słodka . No cóż dobre i to
KRYSIU jutro syn powiesi szafkę na talerze no i trzeba będzie przynieść stół . Jest jeszcze troszeczkę roboty takiej wykończeniowej . Róże już zaczęły pokazywac swoje kwiaty

. Twoje piwoniowe spóniczki zrobiły Forumowa furorę
ANIU ona taka niziutka ,ale zawsze cieszy
ANIU a u Grażynki -kogry jeszcze szybciej zakwitła

. Jeszcze żadnych dopiero w sobotę jak pogoda pozwoli to pojadę na handel
GRAZYNKO chciałam tam posadzić Heliotropy ,ale przez tę moją rękę nie udało mi się ich zdobyć .
OLU pewnie ,że jest fajny widok z tarasu gdyż to widać po zdjęciach . Jak jeszcze zakwitną wszystkie lilie i róże

to będzie co podziwiac
EWUNIU niestety z Abrahama nic nie będzie . Już go wykopałam a na to miejsce wsadziłam inną pnącą ,ale bez nazwy . nie wiem czy to będzie grało ,ale się przekonam . Żebyś wiedziała jest tak obsypana kwieciem może w tym czasie zakwitną równiez wiesiołki . To będzie fajny efekt . Ta lilia jest taka bordowa a przed nią róśnie żółta róża NN
NELU juz zakwitły dzisiaj 1 róże . Trochę się ospieszyłaś z wizyta ,albo ja się spóżniłam z wklejaniem zdjęć . Ta America to tegoroczny zakup
BOGUŚKO i to jest fajne ,gdyż możemy się dłużej cieszyć kwiatami najpierw u koś a potem u sibie ,albo odwrotnie . Przykro mi ,że masz nornice dobrze ,że u mnie ich nie ma . Za to wczoraj na placu pojawił się mały warchlak dzikiej świni

. Niemożliwe