Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 4

Post »

gloriadei pisze:Ale lilia u ciebie chyba pierwsza na FOrum :shock: i jaki kolor :shock:
Pierwsza,pierwsza
Jadziu jesteś szczęściarą u mnie dopiero jedna zakwitła a Twoja dorodna
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i chwalą się liliami ,,moje nowe nie kwitną ,,ale jak zakwitną ,,,,,, :shock: to innym już kwitnąć nie będą :;230
Jadziu ładnie kolorowo a lilia która pokazujesz kwitła u mnie w zeszłym roku ,to jedna z pierwszych ,w tym roku kwitnąć nie będzie ,bo nornicom zasmakowała :twisted:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu u Ciebie róże w konkretnych mocnych kolorkach ,na razie w pączku ,ale jutro pewnie już się otworzą ,a lilia równie piękna... :uszy .Moje lilie na razie w pąkach ,ciekawa jestem ,która pierwsza zakwitnie,niektóre mam z ubiegłego roku i te powsadzałam do jednej dużej donicy,parę sztuk w tym roku dokupiłam ...iu tych najbardziej jestem ciekawa :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkich w upalny wieczór. Nie dało się siedziec w ogrodzie niestety musiałam o 18 uciekać do domu . I po co mi ta weranda i ta piękna altanka jak nie mogę sobie tam posiedziec . na razie skrzynki są a kwiatów w nich niet . W sobotę muszę pojechać na handel ,żeby te skrzynki zapełnić surfiniami albo milionbelsem . Mam nadzieję ,że pogoda się utrzyma . Mam tyle roboty a komary na to nie pozwalają :twisted: one nawet w pełnym słoncu atakują :twisted: ,ale dośc narzekania . Pikowałam dziś prymulki na stałe miejsce i rozsadziłam irysy te żółte . Jakies dranie wygryzły mi cały srodek z bulwy .

HANIU niestety na Forum już dawno królują lilie ,ale to jeszczze nie pełnia sezonu . Nareszcie zakwitły pierwsze róże :tan

AGUS muszę tam zajrzec . Masz rację wszystko wzieło sie do roboty . Moje ogórki wypuściły pierwsze listki własciwe no i pomidory tez ruszyły do przodu nawet szparagówka wzięła się do rośniecia . Dzis zjadłam 1 truskawkę :tan ,ale trochę mało słodka . No cóż dobre i to

KRYSIU jutro syn powiesi szafkę na talerze no i trzeba będzie przynieść stół . Jest jeszcze troszeczkę roboty takiej wykończeniowej . Róże już zaczęły pokazywac swoje kwiaty :heja . Twoje piwoniowe spóniczki zrobiły Forumowa furorę

ANIU ona taka niziutka ,ale zawsze cieszy

ANIU a u Grażynki -kogry jeszcze szybciej zakwitła :shock: . Jeszcze żadnych dopiero w sobotę jak pogoda pozwoli to pojadę na handel

GRAZYNKO chciałam tam posadzić Heliotropy ,ale przez tę moją rękę nie udało mi się ich zdobyć .

OLU pewnie ,że jest fajny widok z tarasu gdyż to widać po zdjęciach . Jak jeszcze zakwitną wszystkie lilie i róże :heja to będzie co podziwiac

EWUNIU niestety z Abrahama nic nie będzie . Już go wykopałam a na to miejsce wsadziłam inną pnącą ,ale bez nazwy . nie wiem czy to będzie grało ,ale się przekonam . Żebyś wiedziała jest tak obsypana kwieciem może w tym czasie zakwitną równiez wiesiołki . To będzie fajny efekt . Ta lilia jest taka bordowa a przed nią róśnie żółta róża NN

NELU juz zakwitły dzisiaj 1 róże . Trochę się ospieszyłaś z wizyta ,albo ja się spóżniłam z wklejaniem zdjęć . Ta America to tegoroczny zakup

BOGUŚKO i to jest fajne ,gdyż możemy się dłużej cieszyć kwiatami najpierw u koś a potem u sibie ,albo odwrotnie . Przykro mi ,że masz nornice dobrze ,że u mnie ich nie ma . Za to wczoraj na placu pojawił się mały warchlak dzikiej świni :roll: . Niemożliwe

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu , jak u Ciebie lilie św. Józefa :?: Z cebulek , które od Ciebie dostałam wyrosły ok. 10cm roślinki i tak stoją.
Pewnie cebule nieprzyzwyczajone do doniczek :x
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jadziu ;:167
Róże masz przepiękne- mam nadzieję podziwiać je przez całe lato :D
Pawełek kwiatki sadził samodzielnie, musiałam je tylko trochę ugnieść w doniczce :lol:
Czy u Ciebie też tak ciepło? U mnie dzisiaj termometr wskazywał 31 st. w cieniu.
Spokojnej nocy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OLU ,żeby cebulka zakwitła musi być dużo większa a te moje jeszczy były mizeroty ci ja . Niestety musisz jeszcze poczekac na kwiat . U mnie w tym roku ani jedna lilia nie zakwitnie

MONIU dzieci trzeba uczyć od małego ,a jak jeszcze sprawia mu to frajde tym lepiej . Ciepło jak w Afryce ,ale od przyszłego tygodnia ma się ochłodzić . Dobrze ,że nie mam termometru ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, widzę już na forum kolejne zdjęcie szałwi muszkatołowej. Wszystkie cudne. Ona naprawdę jeat taka ładna, czy tylko fotogeniczna?
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jadziu, ja uwielbiam upały!! Po tej okropnej zimie są wręcz niezbędne :)
Miłego dnia Ci życzę ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Jadziu to mnie uspokoiłaś :!: :!: Już myślałam , że one z tęsknoty za Tobą nie chcą rosnąć.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ JADZIU!
U mnie też upał okropny. Całe ręce mam pogryzione przez komary.
Piękne zakwitły Ci róże. Ta Blue Parfum cudowna ;:196 ;:3 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM wszystkich . Nadal bardzo upalnie ,ale już zapowiadają burze . Przyszłam tylko ugotować obiad i idę dalej pracowac . Jakoś robota się nie klei tak ciepło ,że nawet nie chce się schylac .

KRYSIU jak roślinki w tej chwili po przemoczeniu reaguja na takie upały . To dla nich też męczarnia ale i szok . Też bardzo ją lubią i ma boski zapach kwitnących lilii . Jak chcesz to mogę Ci ukorzenić patyczek nie ma sprawy

OLU na pewno mają u Ciebie lepsza ziemię niż u mnie a Bokonia nie wyszła . na pewno mają się lepiej u Ciebie

MONISIU tez lubię ciepełko ,ale upałów raczej nie znosze . Wczoraj w pewnym momencie zrobiło mi sie słabo,gdyż za dużo z koniczności przebywałam na słoncu a do tego mam jeszcze uczulenie na słońce :twisted:

BASIU najładniejsze to dopiero będzie jej kwiat . Nawet w takiej fazie jest bardzo dekoracyjną roślinką no i fotogeniczną . Musisz się sama przekonac . Sadzonki w ubiegłym roku dostałam o miłej Forumki mam tez i nasionka .
Teraz gotowanie i zaraz do ogrodu :wit
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

poproszę o fotki 'Veilchenblau' ;:180
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Edytko dla Ciebie
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Jadziu , a do nas zbliża się wielka burza . Ciekawa jestem czy pójdzie wzdłuż granicy , czy i nas zahaczy :twisted: . Oby nie było jakiegoś gradobicia :( , bo szkoda roślinek . Wyłączam się , bo strzeliło gdzieś blisko .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”