I tych trytytek w ogóle nie widac
Fioletowy ogród i potager z aniołkiem
Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem
Wow
Super Ci to wyszło
Jestes jak Pomysłowy Dobromir.
Ninko ...Jak wyrosną całkiem fioletowe, to akurat dla mnie żaden zawód, pewnie już zauważyłaś że to mój ulubiony kolor w ogrodzie, za taką zmianę ich nie powyrywam...
To mamy podobnie, u mnie: fiolet, róż i czerwień króluje w ogródku (nawet latem mąż stwierdził, że nie mam żadnych kwiatków żółtych i niebieskich - nie zauważył kilku lobelii). W tym roku dodam trochę tych kolorów, ale tylko ze względu na to, że kupiłam mieszankę bratków (i te kolory pewnie się w niej pojawią) - miałam właściwie początkowo zamiar je wyeliminować, gdyby zakwitły na te kolory i komuś wydać, ale widziałam w zeszłym tygodniu w mojej miejscowości w jednym z przyblokowych ogródków kwitnące 2 bratki: niebieski i żółty jak wystawały spod ok. 8cm warstwy śniegu - po prostu zauroczył mnie ten widok - i zmienił moje plany: żółte i niebieskie też zostaną u mnie.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twojego kwitnącego ogrodu. Tyle pięknych roślin będziesz miała - zazdroszczę Ci (ale to taka zdrowa zazdrość
).
To mamy podobnie, u mnie: fiolet, róż i czerwień króluje w ogródku (nawet latem mąż stwierdził, że nie mam żadnych kwiatków żółtych i niebieskich - nie zauważył kilku lobelii). W tym roku dodam trochę tych kolorów, ale tylko ze względu na to, że kupiłam mieszankę bratków (i te kolory pewnie się w niej pojawią) - miałam właściwie początkowo zamiar je wyeliminować, gdyby zakwitły na te kolory i komuś wydać, ale widziałam w zeszłym tygodniu w mojej miejscowości w jednym z przyblokowych ogródków kwitnące 2 bratki: niebieski i żółty jak wystawały spod ok. 8cm warstwy śniegu - po prostu zauroczył mnie ten widok - i zmienił moje plany: żółte i niebieskie też zostaną u mnie.
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twojego kwitnącego ogrodu. Tyle pięknych roślin będziesz miała - zazdroszczę Ci (ale to taka zdrowa zazdrość
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko czy w growboksiątku będą nasiona tylko kiełkować czy potem siewki tam będą sobie rosły?
Będę obserwować, bo urządzenie jest ciekawe
Będę obserwować, bo urządzenie jest ciekawe
Growboksiątko 
Tak się napatrzyłam na tego Twojego growboxa, że sama się zaczęłam rozglądac po pokoju, aby sobie też zrobić
wpadłam na pomysł, że może alkohol z barku wyeksmituję i tam byłoby niezłe miejsce - no i jest lustro. Musiałabym tylko jakąś świetlówkę ogarnąć. Tylko co ja bym tam wstawiła 
Tak się napatrzyłam na tego Twojego growboxa, że sama się zaczęłam rozglądac po pokoju, aby sobie też zrobić
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dominiko
potrzeba matką wynalazku 
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ninko, serdecznie dziękuję
A u Ciebie spodziewam się podobnego kolorowego lata, mam nadzieję, że też pokażesz swoje kwiaty
żółte i niebieskie bratki, dla odmiany, też się przydadzą. Ich zaletą jest że kwitną dość szybko i na pewno ich widok we własnym ogrodzie ucieszy Cię jeszcze bardziej, niż te które widziałaś u kogoś
Dominiko w takim razie barek należy opróżnić a alkohol natychmiast jakoś sensownie zutylizować
A kto wie, może po poradzeniu sobie z alkoholem
będziesz miała jakieś wspaniałe pomysły, czym oświetlić i co posiać
Growboksiątko, ma raptem 0,12m2
Pamiętam, że lubisz ostre papryki? Na pewno jak już ten barek sobie oświetlisz, to miejsce się nie zmarnuje
Marysiu jeszcze nie wiem, jak to będzie, na razie testuję oświetlenie, jak będzie za mało światła-to nic tam nie będzie rosło
I pojemnik po rozbrojeniu z wszystkich lampek przyda mi się na malarskie różności.
Ale jeśli wystarczy światła, to mogę mieć dwa takie pojemniki i małe rozsady papryki, pomidorów na taras i do donic, albo rozsady kwiatów, które trzeba prędko wysiać. A może też trzeci, większy pojemnik na większe pomidory? Wszystko zależy, które światło im podpasuje, a jak żadne-to w tym roku sobie odpuszczę żeby nie wchodzić już w koszta i za rok kupię takie dedykowane świetlówki do uprawy roślin.
Proszę trzymajcie kciuki!
Dominiko w takim razie barek należy opróżnić a alkohol natychmiast jakoś sensownie zutylizować
Marysiu jeszcze nie wiem, jak to będzie, na razie testuję oświetlenie, jak będzie za mało światła-to nic tam nie będzie rosło
Ale jeśli wystarczy światła, to mogę mieć dwa takie pojemniki i małe rozsady papryki, pomidorów na taras i do donic, albo rozsady kwiatów, które trzeba prędko wysiać. A może też trzeci, większy pojemnik na większe pomidory? Wszystko zależy, które światło im podpasuje, a jak żadne-to w tym roku sobie odpuszczę żeby nie wchodzić już w koszta i za rok kupię takie dedykowane świetlówki do uprawy roślin.
Proszę trzymajcie kciuki!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
. No poszalałaś z tym growboxem bo taki elegancki jest
. Nawet bym nie pomyślała, że tam coś jest
. Bardzo sprytnie
. Roślinki na pewno będą zadowolone i sianie będzie przyjemniejsze widząc zdrowe sieweczki
. Masz spore plany na ten rok więc powodzenia życzę
. Ja cierpliwie i czekam na połowę lutego a póki co przeglądam oferty z różami i wyglądam tak
. Kuszą mnie też już przedsprzedażą lilii i dalii
, no jakoś trzeba wytrwać do wiosny . Pozdrawiam
.
- Aguss85

Ewelinko teraz kusi wszytko
Tez już nie wytrzymałam, zamówiłam sporo bylin i wiosenne cebule
Ja Tobie też życzę udanego sezonu
Jeszcze trochę, troszeczkę, i zawita znów wiosna!
Mam pierwsze wschody w ciepłym growboksiątku, sałata-taki pewniak do testowania światła i okra. Na cztery nasiona dwa już skiełkowały, posiałam je wczoraj:

NA co najbardziej czekacie wiosną? Które z wczesnych kwiatów w Waszych ogrodach to Wasze ulubione? Ja nie mogę się doczekać tulipanków, ale jak kiedyś jesienią zobaczę na magnoliach pączki- to najbardziej będę czekała na nie. Tak naprawdę te kwiaty są bardzo podobne i bardzo mi się podobają.
To moje zeszłoroczne tulipany:

A tak kwitną magnolie w arboretrum w Wojsławicach. Na różanecznikach nie byłam już od dwóch lat, ale na magnolie co roku w kwietniu jestem obowiązkowym gościem
Nie mogłabym tego przegapić!:

U siebie jeszcze trochę poczekam, ale cieszę się, że magnolie rosną i co rok są bardziej okazałe, w końcu zakwitną.
Mam pierwsze wschody w ciepłym growboksiątku, sałata-taki pewniak do testowania światła i okra. Na cztery nasiona dwa już skiełkowały, posiałam je wczoraj:

NA co najbardziej czekacie wiosną? Które z wczesnych kwiatów w Waszych ogrodach to Wasze ulubione? Ja nie mogę się doczekać tulipanków, ale jak kiedyś jesienią zobaczę na magnoliach pączki- to najbardziej będę czekała na nie. Tak naprawdę te kwiaty są bardzo podobne i bardzo mi się podobają.
To moje zeszłoroczne tulipany:

A tak kwitną magnolie w arboretrum w Wojsławicach. Na różanecznikach nie byłam już od dwóch lat, ale na magnolie co roku w kwietniu jestem obowiązkowym gościem

U siebie jeszcze trochę poczekam, ale cieszę się, że magnolie rosną i co rok są bardziej okazałe, w końcu zakwitną.
Agnieszka
Agnieszka
Piękne magnolie w tym arboretum
Ja własnie w tym roku najbardziej czekam na magnolię Alba, którą posadziłam latem. Posadziłam już taką z pąkami, dlatego tak się nie mogę doczekac aż rozkwitnie. Mam chęć dokupić sobie jeszcze ze 2 jakieś w odcieniach różu
Ja własnie w tym roku najbardziej czekam na magnolię Alba, którą posadziłam latem. Posadziłam już taką z pąkami, dlatego tak się nie mogę doczekac aż rozkwitnie. Mam chęć dokupić sobie jeszcze ze 2 jakieś w odcieniach różu
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Czekam na tulipany ,żonkile i ogólnie pierwsze cebulowe kwiaty wiosenne. Kocham ję i tęsknie za nimi przez całą zimę. Podobają mi się nawet w fazie wyłażenia z ziemi. Moja rabata jest naszpikowana cebulkami jak dobra kasza skwarkami.
Asia
Asia
Asiu, to pochwal się wiosną swoją rabatą cebulową 
-
Pelasia

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
oki ,wieczorem dodam zdjęcia ,bo teraz jestem w pracy

- Aguss85

Też bardzo chciałabym je zobaczyć, Asia
Od marca zawsze wypatruję cebulowych i w zeszłym sezonie wyszły migusiem, taka była łagodna zima
W połowie marca już były całkiem spore

Mam na co czekać, nawsadzałam dużo cebul, całą jesień sadziłam tulipany, narcyzy, krokusy i szafirki. Za dwa miesiące może też już będą na wierzchu te ich listki, a wtedy do kwiatów tylko chwilka
Od marca zawsze wypatruję cebulowych i w zeszłym sezonie wyszły migusiem, taka była łagodna zima

Mam na co czekać, nawsadzałam dużo cebul, całą jesień sadziłam tulipany, narcyzy, krokusy i szafirki. Za dwa miesiące może też już będą na wierzchu te ich listki, a wtedy do kwiatów tylko chwilka
Agnieszka
Agnieszka
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cichutko dopisuję się do grona odwiedzających ogród - zapowiada się ciekawie
Masz ładne rabaty i rośliny