Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Wow ;:oj Super Ci to wyszło :D Jestes jak Pomysłowy Dobromir.

I tych trytytek w ogóle nie widac ;:215
Ninia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2016, o 08:57

Post »

Ninko ...Jak wyrosną całkiem fioletowe, to akurat dla mnie żaden zawód, pewnie już zauważyłaś że to mój ulubiony kolor w ogrodzie, za taką zmianę ich nie powyrywam...

To mamy podobnie, u mnie: fiolet, róż i czerwień króluje w ogródku (nawet latem mąż stwierdził, że nie mam żadnych kwiatków żółtych i niebieskich - nie zauważył kilku lobelii). W tym roku dodam trochę tych kolorów, ale tylko ze względu na to, że kupiłam mieszankę bratków (i te kolory pewnie się w niej pojawią) - miałam właściwie początkowo zamiar je wyeliminować, gdyby zakwitły na te kolory i komuś wydać, ale widziałam w zeszłym tygodniu w mojej miejscowości w jednym z przyblokowych ogródków kwitnące 2 bratki: niebieski i żółty jak wystawały spod ok. 8cm warstwy śniegu - po prostu zauroczył mnie ten widok - i zmienił moje plany: żółte i niebieskie też zostaną u mnie.

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twojego kwitnącego ogrodu. Tyle pięknych roślin będziesz miała - zazdroszczę Ci (ale to taka zdrowa zazdrość ;:108).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko czy w growboksiątku będą nasiona tylko kiełkować czy potem siewki tam będą sobie rosły?
Będę obserwować, bo urządzenie jest ciekawe ;:215
Amanita
---

Post »

Growboksiątko :;230

Tak się napatrzyłam na tego Twojego growboxa, że sama się zaczęłam rozglądac po pokoju, aby sobie też zrobić :lol: wpadłam na pomysł, że może alkohol z barku wyeksmituję i tam byłoby niezłe miejsce - no i jest lustro. Musiałabym tylko jakąś świetlówkę ogarnąć. Tylko co ja bym tam wstawiła ;:204
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dominiko ;:306 ;:306 potrzeba matką wynalazku ;:63
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ninko, serdecznie dziękuję ;:168 A u Ciebie spodziewam się podobnego kolorowego lata, mam nadzieję, że też pokażesz swoje kwiaty ;:138 żółte i niebieskie bratki, dla odmiany, też się przydadzą. Ich zaletą jest że kwitną dość szybko i na pewno ich widok we własnym ogrodzie ucieszy Cię jeszcze bardziej, niż te które widziałaś u kogoś :wink:

Dominiko w takim razie barek należy opróżnić a alkohol natychmiast jakoś sensownie zutylizować ;:306 A kto wie, może po poradzeniu sobie z alkoholem ;:136 będziesz miała jakieś wspaniałe pomysły, czym oświetlić i co posiać ;:138 Growboksiątko, ma raptem 0,12m2 :wink: Pamiętam, że lubisz ostre papryki? Na pewno jak już ten barek sobie oświetlisz, to miejsce się nie zmarnuje :lol:

Marysiu jeszcze nie wiem, jak to będzie, na razie testuję oświetlenie, jak będzie za mało światła-to nic tam nie będzie rosło ;:185 I pojemnik po rozbrojeniu z wszystkich lampek przyda mi się na malarskie różności.
Ale jeśli wystarczy światła, to mogę mieć dwa takie pojemniki i małe rozsady papryki, pomidorów na taras i do donic, albo rozsady kwiatów, które trzeba prędko wysiać. A może też trzeci, większy pojemnik na większe pomidory? Wszystko zależy, które światło im podpasuje, a jak żadne-to w tym roku sobie odpuszczę żeby nie wchodzić już w koszta i za rok kupię takie dedykowane świetlówki do uprawy roślin.
Proszę trzymajcie kciuki! ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . No poszalałaś z tym growboxem bo taki elegancki jest ;:224 . Nawet bym nie pomyślała, że tam coś jest ;:333 . Bardzo sprytnie ;:108 . Roślinki na pewno będą zadowolone i sianie będzie przyjemniejsze widząc zdrowe sieweczki ;:108 . Masz spore plany na ten rok więc powodzenia życzę ;:196 . Ja cierpliwie i czekam na połowę lutego a póki co przeglądam oferty z różami i wyglądam tak ;:152 . Kuszą mnie też już przedsprzedażą lilii i dalii ;:224 , no jakoś trzeba wytrwać do wiosny . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko teraz kusi wszytko ;:224 Tez już nie wytrzymałam, zamówiłam sporo bylin i wiosenne cebule ;:138 Ja Tobie też życzę udanego sezonu ;:196 Jeszcze trochę, troszeczkę, i zawita znów wiosna!

Mam pierwsze wschody w ciepłym growboksiątku, sałata-taki pewniak do testowania światła i okra. Na cztery nasiona dwa już skiełkowały, posiałam je wczoraj:

Obrazek

NA co najbardziej czekacie wiosną? Które z wczesnych kwiatów w Waszych ogrodach to Wasze ulubione? Ja nie mogę się doczekać tulipanków, ale jak kiedyś jesienią zobaczę na magnoliach pączki- to najbardziej będę czekała na nie. Tak naprawdę te kwiaty są bardzo podobne i bardzo mi się podobają.
To moje zeszłoroczne tulipany:

Obrazek Obrazek

A tak kwitną magnolie w arboretrum w Wojsławicach. Na różanecznikach nie byłam już od dwóch lat, ale na magnolie co roku w kwietniu jestem obowiązkowym gościem :wink: Nie mogłabym tego przegapić!:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

U siebie jeszcze trochę poczekam, ale cieszę się, że magnolie rosną i co rok są bardziej okazałe, w końcu zakwitną.
Agnieszka
Amanita
---

Post »

Piękne magnolie w tym arboretum ;:167

Ja własnie w tym roku najbardziej czekam na magnolię Alba, którą posadziłam latem. Posadziłam już taką z pąkami, dlatego tak się nie mogę doczekac aż rozkwitnie. Mam chęć dokupić sobie jeszcze ze 2 jakieś w odcieniach różu ;:173
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Czekam na tulipany ,żonkile i ogólnie pierwsze cebulowe kwiaty wiosenne. Kocham ję i tęsknie za nimi przez całą zimę. Podobają mi się nawet w fazie wyłażenia z ziemi. Moja rabata jest naszpikowana cebulkami jak dobra kasza skwarkami.
Asia
Amanita
---

Post »

Asiu, to pochwal się wiosną swoją rabatą cebulową ;:138
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

oki ,wieczorem dodam zdjęcia ,bo teraz jestem w pracy ;:173 ;:224
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też bardzo chciałabym je zobaczyć, Asia :)
Od marca zawsze wypatruję cebulowych i w zeszłym sezonie wyszły migusiem, taka była łagodna zima :lol: W połowie marca już były całkiem spore ;:224

Obrazek

Mam na co czekać, nawsadzałam dużo cebul, całą jesień sadziłam tulipany, narcyzy, krokusy i szafirki. Za dwa miesiące może też już będą na wierzchu te ich listki, a wtedy do kwiatów tylko chwilka :heja
Agnieszka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cichutko dopisuję się do grona odwiedzających ogród - zapowiada się ciekawie ;:333 Masz ładne rabaty i rośliny :wit
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak jak obiecałam pokazuję swoje grządki cebulowo kwiatowe,ale niestety tulipanów tu nie ma sfotografowanych,widocznie w tym czasie kiedy kwitły tulipany ,nie miałam czasu ich focić ,bo zajmowałam się pewnie pomidorami :?
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”