Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje avokado tez już wsadziłam do ziemi po jakim czasie wypuścił coś z góry bo nie wiem czy sie nie pospieszyłam z włozeniem do ziemi ? Miał 2 długie białe korzonki czy to wystarczyło aby włożyć go do ziemi ?
powodzenia z bonsai zastanawiam sie tylko jak chcesz go uformować jak tu tylko jedna łodyżka jest? Pokażesz chyba coś nie cos jak będziesz go formował ?
powodzenia z bonsai zastanawiam sie tylko jak chcesz go uformować jak tu tylko jedna łodyżka jest? Pokażesz chyba coś nie cos jak będziesz go formował ?
dewuko najszybciej kwitnie cytryna a jeszcze szybciej jak zaszczepisz zraz z kwitnącej na podkładce wyhodowanej z pestki.
3wa pewnie że wystarczyło ja swoją pestkę awokado włożyłem w ziemię bez korzonków ukorzeniła się i wybiła pęd z liściami już w ziemi. co do bonsai z grubosz zastosuję do niego małe doniczki i przez odpowiednie cięcie doprowadzę do zgrubienia pnia oraz rozkrzewienia się drzewka tak by za jakiś czas miało małą doniczkę dla bonsai gruby pień i grube gałęzie zakończone tylko czubkami z dwoma parami liści ale za to bardzo gęsto. Pewnie że będę pokazywał jak to robię z każdą zmianą wkleję zdjęcia i opis co i jak.
3wa pewnie że wystarczyło ja swoją pestkę awokado włożyłem w ziemię bez korzonków ukorzeniła się i wybiła pęd z liściami już w ziemi. co do bonsai z grubosz zastosuję do niego małe doniczki i przez odpowiednie cięcie doprowadzę do zgrubienia pnia oraz rozkrzewienia się drzewka tak by za jakiś czas miało małą doniczkę dla bonsai gruby pień i grube gałęzie zakończone tylko czubkami z dwoma parami liści ale za to bardzo gęsto. Pewnie że będę pokazywał jak to robię z każdą zmianą wkleję zdjęcia i opis co i jak.
Właśnie dzisiaj zainstalowałem dla owadożerków duże 160 litrowe akwarium z lepszym oświetleniem, w tych małych akwaryjkach już się powoli nie mieściłem z owadożerkami. Zamierzam z niego docelowo zrobić typowe terrarium gdzie rośliny będą rosły bezpośrednio w podłożu bez doniczek ale na razie układam sobie koncepcję wyglądu.