Elu. Wydaje się ,że to tak niedawno było a to już chyba czwarty rok o pierwszego spotkania. Uciekają lata o on nic sobie z tego nie robi. Rok w rok kwitnie, rośnie usypia na zimę i taki to cykl jego życia dopóki ktoś nie przyjdzie z siekierą i ....
Przetacznik mam dla Ciebie już przyjęty w doniczce.
Ciekawy jestem czym mnie zaskoczysz

ale jak to ma być niespodzianka to nie pytam
Chyba chodzi o Astiboides azjatycki. Nie powinno być z nim problemy. On dość długo wypuszcza nowe liście więc powinien się odmłodzić. Nie sądzę,żeby przemarzły kłącza,bo byłoby gorzej.
Irysom chyba podobała się ziemia na której rosła. Przywiozłem z cukrowni z przesiewu buraków z korzonkami, liśćmi buraków i po dwuletnim kompostowaniu cały samochód tej mieszaniny rozwiozłem po ogrodzie m,innymi i pod irysy.
Ważną zabiegiem przy irysach jest oprysk po kwitnieniu przeciwko Zgorzelowej plamistości.
(przynajmniej 2 razy co 7-10 dni) Odwdzięczą się na drugi rok pięknym kwitnieniem.
Geniu. Jadąc przez Polskę pewnie nie raz spotykałaś takie okazy tylko nie zwracałaś uwagi. Może w tym czasie nie kwitły. W tym roku susza spowodowała,że kwiatostany są krótsze i przez to jest mniej efektowny.
Teresko. W ogrodzie chyba masz piasek,że słabo rozrastają się Floksy kanad. U mnie aby gałązka dotknęła ziem to już ukorzenia się i z tego robię nowe sadzonki albo wyrzucam, bo zarosłyby cały ogród.
U nas pada deszcz. Wstałem rano,bo chciałem założyć folie na tunel a tu po robocie ale deszcz potrzebny koniecznie bo sucho jak w środku lata. Trawa zaczęła usychać
a w ogrodzie kwitnie.
Delosperma. ....czekałem na chwile słońca by otworzyła kwiaty i udało się...
Ostatnie dni kwiatów Obieli. Dzisiejszy deszcz i wiatr zrobi swoje...
Ubiorek wieczniezielony
Mozga trzcinowata "Feesey"
Pierwszy kwiat Maku wschodniego
Lilak NN
Lilak Krasawica Maskwy
Cebulica dzwonkowata
Tarczownica tarczowata
Goździk siny w fazie pąków
Brunery
Miecznica wąskolistna
Naratka odroślowa
Azalia NN