Ogródek Robaczka cz. 8
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 8
Szczerze mówiąc jak czytam o Twoich kolejnych nasadzeniach to nie wiem gdzie Ty to mieścisz. Nie dość, ze podgrzewany masz swój ogród, to jeszcze z gumy?
Kasiu, ja się przyłączam do prośby Asi o fotki lobelii
Moje jakieś niemrawe maleństwa są... Niby żyją, ale co to za życie? Kilka większych sztuk a reszta stoi w miejscu. Nie boisz się, że przymrozi Ci rozsadę? Gdzie będzie sadzić heliotrop, bo bardzo mnie ciekawi z czym go połączysz?

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozuniu, zrobiłam foty, zaraz zładuję i wrzucę. Hartowałam 3 dni na zewnętrz i na razie nic im nie dolega. W ubiegłym roku sadzilam do ziemii w połowie kwietnia, super się przyjęły. U nas temperatura w nocy oscyluje w granicach 7-10 stopni, u Ciebie chyba podobnie?
Heliotrop jeszcze na parapecie, ale od jutra hartuję. W niedzielę chcę posadzić. Powędruje do jednej donicy i miedzy żółte róże
Marzenko,
sadzę głownie byliny, miedzy roze na nowych rabatach, założonych jesienią. Sporo miejsc mam do wypełnienia, chce je gęsto sadzić żeby ograniczać chwasty
Dorotko, zapraszam
Za pracami w ogrodzie tęskniłam jak wszyscy wiec teraz po razy zasuwam jak rolniczej Duracella
Justynko, witaj! U mnie część hiacyntów już przekwitla, inne wychodzą - zależy od naslonecznienia rabaty
Iwonko Majowa, roze miałam w donicach cały sezon, ale jesienią powędrowały do gruntu. Teraz posadziłam pienną i rabatowkę i przynajmniej pienną będę zimować w garażu, bez okrycia. Ziemię wymieszałam z mączką kostną, powinno wystarczyć za nawoz na sezon
Monia, sama ocenisz te przetaczniki...a wzięłam odmiany First Love, Ulster Dwarf i Knallblau. Wszystkie malutkie, w małych doniczkach..jak na te ceny, oceniam je słabo.
Małgosiu, nie pamietam odmian....poszukam gdzieś w notatkach i Ci sprawdzę. Posadzone wczoraj do donicy nieco się przypaliły od słonka...
Agness, czekam na ostatnie roslinki, ale sporo tego się uzbierało
Ja tez jestem strasznie ciekawa efektów! Całą zimę planowalam nasadzenia, zestawienia, kolorystykę...ale jak to wyjdzie w taktykę zweryfikuje rzeczywistość ;-))
Marzenko, Ty wykonujesz znacznie cięższe prace bo sądzisz krzewy..u mnie to drobizna, więc wysiłek żaden ;-))
Heliotrop jeszcze na parapecie, ale od jutra hartuję. W niedzielę chcę posadzić. Powędruje do jednej donicy i miedzy żółte róże

Marzenko,

Dorotko, zapraszam

Justynko, witaj! U mnie część hiacyntów już przekwitla, inne wychodzą - zależy od naslonecznienia rabaty

Iwonko Majowa, roze miałam w donicach cały sezon, ale jesienią powędrowały do gruntu. Teraz posadziłam pienną i rabatowkę i przynajmniej pienną będę zimować w garażu, bez okrycia. Ziemię wymieszałam z mączką kostną, powinno wystarczyć za nawoz na sezon

Monia, sama ocenisz te przetaczniki...a wzięłam odmiany First Love, Ulster Dwarf i Knallblau. Wszystkie malutkie, w małych doniczkach..jak na te ceny, oceniam je słabo.
Małgosiu, nie pamietam odmian....poszukam gdzieś w notatkach i Ci sprawdzę. Posadzone wczoraj do donicy nieco się przypaliły od słonka...

Agness, czekam na ostatnie roslinki, ale sporo tego się uzbierało

Marzenko, Ty wykonujesz znacznie cięższe prace bo sądzisz krzewy..u mnie to drobizna, więc wysiłek żaden ;-))
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jestem widziałam poczatkowe zdjecia ogrodu piekne zaraz zwiedze reszte
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Znowu spóźniona ! ale jestem dziękuję że wpadłaś i zaprosiłaś bo pewnie znowu nie wiadomo kiedy obudziłabym się !
Kasiu piękny Twój ogród (o każdej porze roku!) mnóstwo ślicznych kwiatów już przekwitają ale miałaś je wcześniej niż ja. Wspaniała egzotyczna podróż! Śliczna szczęśliwa dziewczyna - przyjemność bywać u Ciebie!

Kasiu piękny Twój ogród (o każdej porze roku!) mnóstwo ślicznych kwiatów już przekwitają ale miałaś je wcześniej niż ja. Wspaniała egzotyczna podróż! Śliczna szczęśliwa dziewczyna - przyjemność bywać u Ciebie!

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marzenko, dziękuję za odwiedziny
Marysiu, jak miło, że jesteś
Bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności
Dzisiejsza porcja wiosny o zachodzie słońca
Zakwitła magnolia gwiaździsta!

Barwinek

Kolejne tulipanki szykują się do kwitnienia..

Sasanki

Pierwiosnki od Bozuni

Szafirki

Tulipanki wielokwiatowe

Żonkile

Pierwsza azalia rozwija pąki!

Szachownice już lada dzień..

-- 24 kwi 2013, o 22:44 --
A teraz tarasowo, pokaże Wam co wykombinowałam dotychczas
Zdecydowałam się na donice z terakoty - wydaje mi się, że lepiej niż szamot pasują do płytek na tarasie i cegły domu, jak myślicie?
Donica ziołowo-kwiatowa - powędrowały tutaj pelargonie 'apple blossom' w odcieniu bladego różu, tymianek, macierzanka, lawenda i delikatne bluszcze

Róża na pniu to Lions Rose, a poniżej Księżniczka Sophia

Do dużych donic na stojakach wybrałam białą psiankę jaśminową

Do kosza drobne bratki a la fiołki

Do róż też

I stokrotki

Posadziłam też kilka dzwonków

I ogólnie..

Marysiu, jak miło, że jesteś

Dzisiejsza porcja wiosny o zachodzie słońca

Zakwitła magnolia gwiaździsta!

Barwinek

Kolejne tulipanki szykują się do kwitnienia..

Sasanki

Pierwiosnki od Bozuni

Szafirki

Tulipanki wielokwiatowe

Żonkile

Pierwsza azalia rozwija pąki!

Szachownice już lada dzień..

-- 24 kwi 2013, o 22:44 --
A teraz tarasowo, pokaże Wam co wykombinowałam dotychczas

Zdecydowałam się na donice z terakoty - wydaje mi się, że lepiej niż szamot pasują do płytek na tarasie i cegły domu, jak myślicie?
Donica ziołowo-kwiatowa - powędrowały tutaj pelargonie 'apple blossom' w odcieniu bladego różu, tymianek, macierzanka, lawenda i delikatne bluszcze

Róża na pniu to Lions Rose, a poniżej Księżniczka Sophia

Do dużych donic na stojakach wybrałam białą psiankę jaśminową

Do kosza drobne bratki a la fiołki

Do róż też

I stokrotki

Posadziłam też kilka dzwonków

I ogólnie..

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Uwielbiam Twoje zdjęcia , ogród piekny ,kącik wypoczynkowy wprost zaprasza aby przysiąść 

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasia jeste cudnie...donice piekne,nie mówiąc o zawartosci
Pienna Lions Rose...fiu fiu kochana
....to bedzie dopiero widok
Miłego procowo czwartku

Pienna Lions Rose...fiu fiu kochana

Miłego procowo czwartku

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
KASIU,piękna ta magnolia,własnie taka kupiłam w tym roku.Jak myslisz,po ilu latach pierwszy raz mi zakwitnie?
Kasiu,czy te meble chowasz gdzieś na zimę,czy stoją na tarasie,masz tam jakieś zadaszenie?
Kasiu,czy te meble chowasz gdzieś na zimę,czy stoją na tarasie,masz tam jakieś zadaszenie?
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasieńko pięknie jest u Ciebie aż wyjść się nie chce .Wszystko masz do oglądania i do chwalenia 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, ja już się rozsiadłam wygodnie na twoim tarasie z kawcią w dłoni i podziwiam twój bajkowy ogród 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj,Kasiu
I zrobiło się nam pięknie zielono i coraz bardziej kolorowo
magnolia gwiaździsta cuuudna,moja jeszcze w pąkach
sasanki bardzo malownicze
Brateczki też łane kolorki,,,a zresztą każdy kwiatek cieszy i fajnie ,że coraz coś nowego zakwita

I zrobiło się nam pięknie zielono i coraz bardziej kolorowo

magnolia gwiaździsta cuuudna,moja jeszcze w pąkach

Brateczki też łane kolorki,,,a zresztą każdy kwiatek cieszy i fajnie ,że coraz coś nowego zakwita

Kasiu, ogród pięknie rozkwita i się zazielenia... Jestem pod wrażeniem ilości kwiecia... Magnolia gwiaździsta przepiękna, o fantastycznych kwiatach - niezwykle efektowna... chodzi za mną od dawna, ale nie mam pomysłu na dobre miejsce dla niej. Chyba jednak dzięki Tobie ponownie zastanowię się nad lokalizacją.
Donice z terakoty fajnie podkreslają rosnące w niej kwiaty... wydają mi się lepsze w okolicach tarasu, niż te jasne.
Zawartość wygląda znakomicie... takie kompozycje dopiero przede mną - pewnie w weekend czeka mnie sadzenie.
Kasiu, czy masz oleandra? Zastanawiam się nad nim do mojej największej donicy... czy on kwitnie cały sezon? Chciałabym mieć coś atrakcyjnego i długo kwitnącego...
Miłego dnia! Dziś już czwartek
(przede mną tydzień wolnego
)
Donice z terakoty fajnie podkreslają rosnące w niej kwiaty... wydają mi się lepsze w okolicach tarasu, niż te jasne.
Zawartość wygląda znakomicie... takie kompozycje dopiero przede mną - pewnie w weekend czeka mnie sadzenie.
Kasiu, czy masz oleandra? Zastanawiam się nad nim do mojej największej donicy... czy on kwitnie cały sezon? Chciałabym mieć coś atrakcyjnego i długo kwitnącego...
Miłego dnia! Dziś już czwartek

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu taras jak dla mnie idealny
kwiecia tam co niemiara. Nic tylko przysiąść i podziwiam twój ukwiecony ogród
Donice z terakoty wg mnie wyglądają lepiej niż jasne...ale to pewnie moje zwichrowanie na temat koloru ceglanego

Donice z terakoty wg mnie wyglądają lepiej niż jasne...ale to pewnie moje zwichrowanie na temat koloru ceglanego

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Pięknie Ci z donicami wyszło! A jak jeszcze róże w nich zakwitną, to będzie kolejna stylizacja do zamieszczania w magazynach ogrodniczych
tak się tylko zastanawiam...nie masz jeszcze bardzo wysokiego żywopłotu...nie meczą Was w lecie tłumy gapiów przylepione do płotu? Gdybym miała w okolicy taki ogród, to od piątej rano bym na sztachetach wisiała i się gapiła