Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Szczerze mówiąc jak czytam o Twoich kolejnych nasadzeniach to nie wiem gdzie Ty to mieścisz. Nie dość, ze podgrzewany masz swój ogród, to jeszcze z gumy?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ja się przyłączam do prośby Asi o fotki lobelii ;:180 Moje jakieś niemrawe maleństwa są... Niby żyją, ale co to za życie? Kilka większych sztuk a reszta stoi w miejscu. Nie boisz się, że przymrozi Ci rozsadę? Gdzie będzie sadzić heliotrop, bo bardzo mnie ciekawi z czym go połączysz?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, zrobiłam foty, zaraz zładuję i wrzucę. Hartowałam 3 dni na zewnętrz i na razie nic im nie dolega. W ubiegłym roku sadzilam do ziemii w połowie kwietnia, super się przyjęły. U nas temperatura w nocy oscyluje w granicach 7-10 stopni, u Ciebie chyba podobnie?
Heliotrop jeszcze na parapecie, ale od jutra hartuję. W niedzielę chcę posadzić. Powędruje do jednej donicy i miedzy żółte róże ;:173
Marzenko, ;:196 sadzę głownie byliny, miedzy roze na nowych rabatach, założonych jesienią. Sporo miejsc mam do wypełnienia, chce je gęsto sadzić żeby ograniczać chwasty :uszy
Dorotko, zapraszam :) Za pracami w ogrodzie tęskniłam jak wszyscy wiec teraz po razy zasuwam jak rolniczej Duracella :lol:
Justynko, witaj! U mnie część hiacyntów już przekwitla, inne wychodzą - zależy od naslonecznienia rabaty ;:108
Iwonko Majowa, roze miałam w donicach cały sezon, ale jesienią powędrowały do gruntu. Teraz posadziłam pienną i rabatowkę i przynajmniej pienną będę zimować w garażu, bez okrycia. Ziemię wymieszałam z mączką kostną, powinno wystarczyć za nawoz na sezon :uszy
Monia, sama ocenisz te przetaczniki...a wzięłam odmiany First Love, Ulster Dwarf i Knallblau. Wszystkie malutkie, w małych doniczkach..jak na te ceny, oceniam je słabo.
Małgosiu, nie pamietam odmian....poszukam gdzieś w notatkach i Ci sprawdzę. Posadzone wczoraj do donicy nieco się przypaliły od słonka... ;:224
Agness, czekam na ostatnie roslinki, ale sporo tego się uzbierało ;:131 Ja tez jestem strasznie ciekawa efektów! Całą zimę planowalam nasadzenia, zestawienia, kolorystykę...ale jak to wyjdzie w taktykę zweryfikuje rzeczywistość ;-))
Marzenko, Ty wykonujesz znacznie cięższe prace bo sądzisz krzewy..u mnie to drobizna, więc wysiłek żaden ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jestem widziałam poczatkowe zdjecia ogrodu piekne zaraz zwiedze reszte
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Znowu spóźniona ! ale jestem dziękuję że wpadłaś i zaprosiłaś bo pewnie znowu nie wiadomo kiedy obudziłabym się !
Kasiu piękny Twój ogród (o każdej porze roku!) mnóstwo ślicznych kwiatów już przekwitają ale miałaś je wcześniej niż ja. Wspaniała egzotyczna podróż! Śliczna szczęśliwa dziewczyna - przyjemność bywać u Ciebie! ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, dziękuję za odwiedziny :wit
Marysiu, jak miło, że jesteś ;:138 Bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności ;:196

Dzisiejsza porcja wiosny o zachodzie słońca ;:173

Zakwitła magnolia gwiaździsta!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Barwinek
Obrazek

Obrazek

Kolejne tulipanki szykują się do kwitnienia..
Obrazek

Obrazek

Sasanki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwiosnki od Bozuni ;:196
Obrazek

Szafirki
Obrazek

Tulipanki wielokwiatowe
Obrazek

Obrazek

Żonkile
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza azalia rozwija pąki!
Obrazek

Obrazek

Szachownice już lada dzień..
Obrazek

-- 24 kwi 2013, o 22:44 --

A teraz tarasowo, pokaże Wam co wykombinowałam dotychczas :lol:
Zdecydowałam się na donice z terakoty - wydaje mi się, że lepiej niż szamot pasują do płytek na tarasie i cegły domu, jak myślicie?

Donica ziołowo-kwiatowa - powędrowały tutaj pelargonie 'apple blossom' w odcieniu bladego różu, tymianek, macierzanka, lawenda i delikatne bluszcze
Obrazek

Róża na pniu to Lions Rose, a poniżej Księżniczka Sophia
Obrazek

Do dużych donic na stojakach wybrałam białą psiankę jaśminową
Obrazek

Do kosza drobne bratki a la fiołki ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do róż też
Obrazek

I stokrotki
Obrazek

Obrazek

Posadziłam też kilka dzwonków
Obrazek

I ogólnie..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Uwielbiam Twoje zdjęcia , ogród piekny ,kącik wypoczynkowy wprost zaprasza aby przysiąść ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia jeste cudnie...donice piekne,nie mówiąc o zawartosci ;:108
Pienna Lions Rose...fiu fiu kochana ;:224 ....to bedzie dopiero widok ;:oj
Miłego procowo czwartku ;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

KASIU,piękna ta magnolia,własnie taka kupiłam w tym roku.Jak myslisz,po ilu latach pierwszy raz mi zakwitnie?
Kasiu,czy te meble chowasz gdzieś na zimę,czy stoją na tarasie,masz tam jakieś zadaszenie?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasieńko pięknie jest u Ciebie aż wyjść się nie chce .Wszystko masz do oglądania i do chwalenia ;:3
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, ja już się rozsiadłam wygodnie na twoim tarasie z kawcią w dłoni i podziwiam twój bajkowy ogród ;:180
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj,Kasiu :wit
I zrobiło się nam pięknie zielono i coraz bardziej kolorowo ;:215
magnolia gwiaździsta cuuudna,moja jeszcze w pąkach :wink: sasanki bardzo malownicze :wink:
Brateczki też łane kolorki,,,a zresztą każdy kwiatek cieszy i fajnie ,że coraz coś nowego zakwita ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, ogród pięknie rozkwita i się zazielenia... Jestem pod wrażeniem ilości kwiecia... Magnolia gwiaździsta przepiękna, o fantastycznych kwiatach - niezwykle efektowna... chodzi za mną od dawna, ale nie mam pomysłu na dobre miejsce dla niej. Chyba jednak dzięki Tobie ponownie zastanowię się nad lokalizacją.
Donice z terakoty fajnie podkreslają rosnące w niej kwiaty... wydają mi się lepsze w okolicach tarasu, niż te jasne.
Zawartość wygląda znakomicie... takie kompozycje dopiero przede mną - pewnie w weekend czeka mnie sadzenie.
Kasiu, czy masz oleandra? Zastanawiam się nad nim do mojej największej donicy... czy on kwitnie cały sezon? Chciałabym mieć coś atrakcyjnego i długo kwitnącego...
Miłego dnia! Dziś już czwartek ;:173 (przede mną tydzień wolnego :))
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu taras jak dla mnie idealny ;:333 kwiecia tam co niemiara. Nic tylko przysiąść i podziwiam twój ukwiecony ogród ;:138
Donice z terakoty wg mnie wyglądają lepiej niż jasne...ale to pewnie moje zwichrowanie na temat koloru ceglanego ;:224

;:168
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Pięknie Ci z donicami wyszło! A jak jeszcze róże w nich zakwitną, to będzie kolejna stylizacja do zamieszczania w magazynach ogrodniczych :wink: tak się tylko zastanawiam...nie masz jeszcze bardzo wysokiego żywopłotu...nie meczą Was w lecie tłumy gapiów przylepione do płotu? Gdybym miała w okolicy taki ogród, to od piątej rano bym na sztachetach wisiała i się gapiła :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”