Lukrecjowy ogród - metamorfozy
- 
				mm-complex
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy
Neluniu fantastyczna metamorfoza awatarka  
 Pięknie Ci wśród róż  

marzenia się spełniają! Dana

Piękne fotki pokazałaś 

a na tej fotce co próbujesz rozplątac?

http://img41.imageshack.us/img41/6950/p6182614.jpg
mi też już głos pomału wraca ale kaszel też nie odpuszcza..

a na tej fotce co próbujesz rozplątac?
http://img41.imageshack.us/img41/6950/p6182614.jpg
mi też już głos pomału wraca ale kaszel też nie odpuszcza..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria

Pozdrawiam Daria
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

fotka avatarkowa - no, miodzio po prostu... w dodatku rugosy.... 
  Ty wiesz jak człowieka "podkręcić'  

Jak tam czytam te pogaduchy "doniczkowe" to żałuje, ze nie mam takiego pieca do wypalania gliny - tej ci u mnie pod dostatkiem, to bysmy sobie takie big donice same zrobiły

Jak tam czytam te pogaduchy "doniczkowe" to żałuje, ze nie mam takiego pieca do wypalania gliny - tej ci u mnie pod dostatkiem, to bysmy sobie takie big donice same zrobiły
- Lukrecja
 - 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38

Sławciu dziękuję za komplementy  
 A fotka, no cóż - mało istotne gdzie zrobiona, ważne, że słońce tam tak cudnie grzeje! Wszak tego nam trzeba najbardziej,  
  właśnie. Na dodatek wydało się, skąd to zamiłowanie do różowych irysów  

Ewunia - Bina moja kocica też strajkuje, choć bardzo niechętnie załatwia "ważne sprawy"w kuwecie, bardziej niechętnie mrozi łapki. Biedulki te kotki sąsiada, cały czas na dworze albo w zimnej pustej stodole...
Nawet nie wiedziałam, że komarzyc jest tyle rodzajów, znam aż jeden
 a może nie zwracałam uwagi? Też być to może. Muszę się wiosną w szkółkach rozejrzeć.
Sabinko szkółka z dość nietypowymi roślinami jak na nasz rejon jest w Krzyżkowicach,kiedyś tam były ogródki działkowe, ale ta dziewczyna je wykupiła i zrobiła szkółkę. To nowy teren, założyła go tegoroczna absolwentka Akademii Rolniczej, mnóstwo roślin wozi od swojego profesora z Krakowa. A oprócz tego jeszcze jestem bardzo częstym gościem w Zawadzie u p.Piszczana.
Danuś dzięki, ta fotka w gruncie rzeczy dość dobrze tłumaczy moje schizy w kolorze różowym

Daria na plaży byliśmy tuż po sztormie, wyrzuciło mnóstwo "skarbów" - usiłowaliśmy wyplątać wielkiego skrzypłocza...
Ewciu - Ave ten piec to może pomysł nie głupi! U mnie przed domem też 100% gliny! Oj lepiłybyśmy te donice i garnki

A fotkę zmieniłam właśnie z tęsknoty za słonkiem i latem, za rugosami też - uwielbiam je pasjami! Wiosną jak tylko pojawi się oferta rosarium kupuję następne 3 odmiany! Oj będzie pachniało!
W związku z rugosami - mam pytanie - a co by było gdyby tak rugosę wsadzić w donicę? Ma szanse przetrwać? Wiem, że to terminator, ale może w gruncie rośnie lepiej. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
 Będę wdzięczna! 

Ewunia - Bina moja kocica też strajkuje, choć bardzo niechętnie załatwia "ważne sprawy"w kuwecie, bardziej niechętnie mrozi łapki. Biedulki te kotki sąsiada, cały czas na dworze albo w zimnej pustej stodole...
Nawet nie wiedziałam, że komarzyc jest tyle rodzajów, znam aż jeden
Sabinko szkółka z dość nietypowymi roślinami jak na nasz rejon jest w Krzyżkowicach,kiedyś tam były ogródki działkowe, ale ta dziewczyna je wykupiła i zrobiła szkółkę. To nowy teren, założyła go tegoroczna absolwentka Akademii Rolniczej, mnóstwo roślin wozi od swojego profesora z Krakowa. A oprócz tego jeszcze jestem bardzo częstym gościem w Zawadzie u p.Piszczana.
Danuś dzięki, ta fotka w gruncie rzeczy dość dobrze tłumaczy moje schizy w kolorze różowym
Daria na plaży byliśmy tuż po sztormie, wyrzuciło mnóstwo "skarbów" - usiłowaliśmy wyplątać wielkiego skrzypłocza...
Ewciu - Ave ten piec to może pomysł nie głupi! U mnie przed domem też 100% gliny! Oj lepiłybyśmy te donice i garnki
A fotkę zmieniłam właśnie z tęsknoty za słonkiem i latem, za rugosami też - uwielbiam je pasjami! Wiosną jak tylko pojawi się oferta rosarium kupuję następne 3 odmiany! Oj będzie pachniało!
W związku z rugosami - mam pytanie - a co by było gdyby tak rugosę wsadzić w donicę? Ma szanse przetrwać? Wiem, że to terminator, ale może w gruncie rośnie lepiej. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
- 
				e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34

Dziękuje za odpowiedz.Miłej niedzieli 

- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34

Widzę, że Ty piszesz w moim wątku,  a ja właśnie buszuję u Ciebie 

Poczytałam trochę wstecz...dobrze zrobiłaś, że kupiłaś te donice; sama mam podobny problem - każda inna i ogólny misz-masz. I dokładnie tak, jak piszesz - trudno też mi dobrać odpowiedni styl. Z tarasem poradziłam sobie w ten sposób, że kupiłam w ubiegłym roku na targu wiklinowe "osłonki", z takiej ciemnobrązowe wikliny, bardzo ładnie wyglądają (tak naprawdę jedna to taka jakby skrzynka, druga - to duży, płytki koszyk, a trzecia - wielki kosz, chyba pierwotnie przeznaczony na osłonę do szklanego gąsiora) i chyba dalej w to pójdę. Ale jeszcze mam kwiaty na schodach i tu już muszę coś innego wymyślić...

Poczytałam trochę wstecz...dobrze zrobiłaś, że kupiłaś te donice; sama mam podobny problem - każda inna i ogólny misz-masz. I dokładnie tak, jak piszesz - trudno też mi dobrać odpowiedni styl. Z tarasem poradziłam sobie w ten sposób, że kupiłam w ubiegłym roku na targu wiklinowe "osłonki", z takiej ciemnobrązowe wikliny, bardzo ładnie wyglądają (tak naprawdę jedna to taka jakby skrzynka, druga - to duży, płytki koszyk, a trzecia - wielki kosz, chyba pierwotnie przeznaczony na osłonę do szklanego gąsiora) i chyba dalej w to pójdę. Ale jeszcze mam kwiaty na schodach i tu już muszę coś innego wymyślić...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki

Moje wątki
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01

Neluś avatarek cudny....i ty w tym różu...pięknie  

- 
				MaGorzatka
 - Konto usunięte na prośbę.
 - Od: 20 sty 2011, o 17:43
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ja też jestem zachwycona awatarkiem 
 I w ogóle piękne jest całe to zdjęcie, z którego on pochodzi  

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42

Lukrecjo, cudowny awatarek  
  Super wyglądasz w różowościach  

- 
				ewazawady
 - 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Nela witaj.  

Blog zaliczony. Idę przeglądać wątki od początku. Avatar bardzo optymistyczny.

Blog zaliczony. Idę przeglądać wątki od początku. Avatar bardzo optymistyczny.
Pozdrawiam
Ewa

Ewa
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pozdrowienia letnie bardzo do mnie przemawiają..te kolory... i tyle uśmiechu. Fajna fotka, w odcieniach różu i lawendy 

Pozdrawiam również Nelu

Pozdrawiam również Nelu
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Nowy światowy  awatarek-właścicielka w całej okazałości i kolory dobrane!

- Lukrecja
 - 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38

Kochane  odpowiem zbiorowo, bo każdej z osobna musiałabym chyba pisać to samo  

Bardzo się cieszę i jest mi niezwykle miło, że wklejone przeze mnie fotki Wam się spodobały i pozwoliły poczuć choć odrobinę letni klimacik

Dzisiaj u mnie tragedia za oknem... zawiało, zasypało... a miało być ocieplenie! Oczy same się zamykają...
 Kaszel udało się nieco opanować medykamentami, w efekcie czego przespałam pół dnia! 
Na dobry początek tygodnia

jeszcze chwilka cierpliwości i będzie tak...

Pozdrawiam poniedziałkowo

Bardzo się cieszę i jest mi niezwykle miło, że wklejone przeze mnie fotki Wam się spodobały i pozwoliły poczuć choć odrobinę letni klimacik
Dzisiaj u mnie tragedia za oknem... zawiało, zasypało... a miało być ocieplenie! Oczy same się zamykają...
Na dobry początek tygodnia

jeszcze chwilka cierpliwości i będzie tak...

Pozdrawiam poniedziałkowo
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01

Nela wiesz jak poprawić człowiekowi humor...dziękuję Ci kochana....na takie widoczki czekamy  

ślicznie wyglądasz !!! masz podbną fryzurę nawet do mojej  

extra masz te kompozycje poukładane, ja wczoraj dostałam nareszcie ten katalog roślin polecany przez szkółkarzy i jeszcze czekam na pozycję Iglaki
 żałuję,że tak późno zamówiłam... ale ważne,że coś się wymodzi z tego  

extra masz te kompozycje poukładane, ja wczoraj dostałam nareszcie ten katalog roślin polecany przez szkółkarzy i jeszcze czekam na pozycję Iglaki