Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Łączę się w ogólnym osłabieniu i przemęczeniu :( jak ja nie lubię poniedziałku :!:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś nęci i nęci ;:306 ;:306 Kwiatów ''grubo'' na hortensji , zabezpieczasz na zimę. :?: Ja też ''zasypałem'' i nie za bardzo kwitną. W tym roku na korę przeszedłem , choć jak na razie mrozów wielkich nie ma. Nutko , musiała przemarznąć , kwitną na pędach dwuletnich. Choć jeden pączek na pędzie musi przetrwać. :uszy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Aguś,
Piękny wstęp, poczytałam o Tobie i ogrodzie z przyjemnością, jakbym wracała do dobrej znajomej i znajomego miejsca ;:173
Masz imponujące plany na ten sezon, jestem pewna, że uda się wszystko zrealizować i będzie jeszcze piękniej! Przesadzanie tak dużych pęcherznic to nie lada wyzwanie, ale plany na nowe nasadzenia w tym miejscu bardzo interesujące, więc będę trzymać kciuki za pomyślną realizację.
Tymczasem wracam do początku, bo 9 stron (w jeden dzień :shock: ) przyjemnej lektury przede mną ;:65
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam i muszę się cofnąć o parę stron bo nie wiem znowu o jakiej wy hortensji piszecie ;:224
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula, chodzi o hortensję Choco Bleu, z poprzedniej strony bodajże...
Robaczku, toż my jesteśmy dobre znajome ;:196 Rozmawiałyśmy w sobotę z Kasią na temat Gardenii, i pewnie wybierzemy się w sobotę, bez nocowania w Posen. Umówimy się jeszcze. Wracając do moich ogrodowych planów, to pracy będzie na pewno bardzo dużo, także jak tylko pogoda pozwoli, ruszam po kolei z każdym z tematów, zaczynając od frontu i szpaleru hortensji, a kończąc na rabacie wstydu. Znając życie, pewnie wszystko i tak zrobię równolegle, jako ogrodnik w gorącej wodzie kąpany - ale przecież Ty to doskonale znasz i rozumiesz ;-)) Muszę zgrać w czasie odbiór żylistków i pięciorników - mam nadzieję, że cały plan się powiedzie.
Tadziu, witam o poranku... hortensji nie okrywam, obsypuję tylko podstawę liśćmi i korą. Muszą sobie radzić same - toż to już wielkie krzaczyska są. Na szczęście dla nich, śniegu nie brakuje więc powinno im być ciepło. Mam nadzieję, że w tym roku zaszaleją z kwitnieniem :) Pozdrawiam!
Aga, Ty też? Ja znowu lecę przez ręce... może zaczyna nam się dawać we znaki przesilenie wiosenne? Biorąc jednak pod uwagę okoliczności przyrody za oknem, to chyba za wcześnie. Za mało odpoczynku i słońca, za dużo pracy. Dobrego wtorku!
Nucia, a propos ogrodówek, to jak je pielęgnujesz i tniesz wiosną? Może coś robisz nie tak, że nie kwitną?
Julek, ależ rozumiem... życz D. od nas zdrowia, zwłaszcza że na wakacje trzeba zarabiać ;-) My w tym roku wypuszczamy się w czerwcu, zażyć mnóstwo sycylijskiego słońca :) Byłaś tam?
Dario, sprawdzisz wiosną jak się ma Twoja hortensja - może coś zaradzimy, by ładnie kwitła?

U nas w nocy była potężna śnieżyca, więc zima jak z obrazka... temperatury przyjemne, jakieś -3st jedynie. Byleby do wiosny! Chyba jeszcze 54 dni do 1 marca zostało :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguniu ja w charakterze podpieracza głowisi się zgłaszam :lol: Dobrego dnia!
Chciałam na rozbudzenie zapytać, czy dużo masz w ogrodzie dzikich róż, bo one mnie ostatnio zachwycają?

I zmień sobie proszę w podpisie, bo jako aktualny wątek otwiera się ten zamknięty ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Przyszłam ze wsparciem moralnym i kawą z rana :wink: U nas też cudna zima, więc mam nadzieję, że ponocną słabość trochę przełamią widoki za oknem :wink: No i wiosna tuż, tuż, tylko zza zasp nie widać, jak się skrada :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

U mnie wiosna prawie , deszcz od rana pada ;:145 ;:145 Taki ładny śnieg rozpuszcza i zamarza , bo lekko na minusie. ;:202 Halny powiał ;:223
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus fajowa ta Twoja Choco Bleu ;:224 ...ciekawam bardzo jak przezimuje i czy zakwitnie tak ładnie jak w ubiegłym roku , mam nadzieje ,ze jeszcze obficiej...mam na nia chętke ...ale ona nie taka łatwa do zdobycia jak zauwazyłam ;:108
Miłego wtoreczku Agus :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Za wiosenne plany trzymam kciuki ;:333 I faktycznie masz rację, ja mam tak samo - jak rewolucja to na trzech frontach jednocześnie ;-)) W tym roku jednak daję sobie na wstrzymanie - będę dosadzać byliny i czekać na różane kwitnienie...Zainsiprowały mnie Twoje zestawienia tawulek z hortensjami ogrodowymi, moze i u mnie dosadzę jakieś tawułki ;:173
Super, że widzimy się na Gardenii, oczywiście zapraszam do mnie na kawę po zakupach ;:4
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry :wit w ten mrozny, bialy dzien ;:108 15 na minusie rano bylo, teraz ostalo sie -10 ale slonce pieknie swieci i gdyby nie ten minus, to bym powiedziala zyc nie umierac. Slicznie jest ale jednak chce juz wiosny, wiosny, wiosny !!!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Znowu mi dziewczę fiknęło w biurze, kurczaki... miało być spokojnie, a tymczasem adrenalina jest na granicy. Ech.

Marysiu, dzięki za czujność - podpis zmieniałam, ale jak widać nieskutecznie. Z dzikich róż mam rosę rugosę i caninę. Bardzo je lubię i najchętniej posadziłabym cały szpaler przed ogrodzeniem.
Pat, wsparcie przyjęte i odwzajemnione - dziękuję ;:196 Głowa mnie rozbolała i wiosny nie widzę...
Tadziu, deszcz i roztopy? Nie lubię...
Doris, Choco Bleu nie widziałam w innych ogrodniczych, ale trzeba wypatrywać i pytać - myślę, że będzie coraz popularniejsza. Miłego!
Kasiu, co do Gardenii to jeszcze się umówimy. W sezonie, po wiosennych rewolucjach, też mam zamiar odpoczywać - chcę mieć przyjemność z obcowania z ogrodem i przyrodą, a nie tylko ciężką orkę ;:219
Julek, masz pogodę jaka u nas wczoraj była - ciesz się nią!... dziś mgliście, zimowo i do domu daleko ;:219
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pomysł z obsadzeniem dzikimi różami ogrodzenia po zewnętrznej super. Jednak u mnie niewykonalny, bynajmniej od frontu, bo za siatką mam rów, który drogowcy koszą i chwała im za to, bo jako tako to choć wygląda.
No i dzięki/przez Ciebie mam kolejne dwie róże na liście chciejstw Super Dorotkę, bo o różę chodziło i rapsody in blue. Ta druga mi tak pod rugosę podchodzi, czy mam rację?
Pozdrawiam z zamglonego siedliska, tzn. z pracy, ale siedlisko też zasnute mgłą.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U nas musi być dość ciepło, bo koty domagają się wypuszczania na dwór. Jak tylko przyjdą (wołam, bo mi się zdaje, że im nóżki marzną :wink: ), pojedzą, zaraz stoją pod drzwiami.
Przejrzałam ofertę Lilypolu :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguś, sama już nie wiem co robię źle z tymi ogrodówkami. Coś czuje że na wiosnę po prostu wykopie je i przesadzę gdzieś w kąt ogrodu...i niech się dzieje co chce... Na rabatkach przy wjeździe i tak zaplanowane są h.bukietowe. ;:173
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”