Swojski bałagan

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Swojski bałagan

Post »

Beatko nie przejmuj się, tyle tych wątków jest, że życia nie wystarczy na wizytę w każdym! A żeby jeszcze coś wpisać od siebie to już całkiem :wink: Lecę zobaczyć co u Ciebie!

Świniak jest śmieszny, a wbrew pozorom nie zajmuje tak dużo czasu. Zwłaszcza latem, kiedy większość dnia siedzi w ogrodzie.
Zimą to już zupełnie inna bajka.

Z wieści z frontu - być może załapię się na pierwsze truskawki w weekend.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

łał swoje te truskaweczki będziesz mieć? Moje spalił majowy mróz, ale dzielnie kwitną a ja je podlewam. No czego się nie robi dla przyjemności dziecka?
A Patryk karmi króliki też, tylko duża go spłoszyła i otwiera tylko jej klatkę, a ja pakuję paszę. Małego, swojego sam karmi
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Ogla :wit Zmotywował mnie tytuł wątku aby tu zajrzeć, jest wspaniale ,różnorodnie,pięknie i w ogóle brak określeń ;:138 ;:138 Widzę ,że forumowiczki hodują przeróżne stworzonka począwszy od kotków ,piesków , kurek , świnek .To właśnie urozmaica pracę w ogrodnictwie przydomowym czy też działkowym. U Ciebie widać moc pracy myślę że Twojej jak i rodziców.Ciekawa jestem czy studiujesz coś związane z rolnictwem bo widzę że fascynuje Cię wszystko co z nim związane . Swietny wątek i ten duch młodoći objawiający się spontanicznymi żartobliwymi ale też bardzo mądrymi wypowiedziai ;:138 ;:138 . Ważne tak jak napisałaś ,żeby obowiązki przy pracy ogrodniczej. nie przesłoniły przyjemnoći z tego płynącej . Dlatego trochę "nieładu ' też wskazane. Chwasty niektóre tez pięknie wyglądają :;230 :;230 Trzymaj tak dalej :heja
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Olgo fane te Twoje zwierzczki ale świnka najbardziej mi się spodobała, dobrze że moja córcia jej nie widziała bo juz by było " ja też chcę taką" a tki widok z okna to bardzo bym chciała mieć u mnie wkoło same pola... a do tego jeszcze ten zapach kwitnących lip....
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ola łezka mi się zakręciła w oku jak zobaczyłam Twojego pana świnkę.Mieliśmy też świnkę morską-rozetkę pleć nie była ustalona,niestety zdechła trzy lata temu ze starości. Świnki morskie to przesympatyczne i towarzyskie zwierzątka.
Olu przypominam o spotkaniu forumowym u mnie 10 czerwca, namiary jak dojechać na pw.
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Marzenko truskawki już próbowałam - pycha! Na razie nieśmiało zaczynają, ale posmakować już można. Twoje będą pewnie trochę później, ale za to będziesz mieć truskawki jak my już będziemy tylko o nich wspominać. Zebrałam też cały plon z jagody kamczackiej - trzy krzaczki dały garść owoców ;:138 To już jest sukces, bo nie opadły i ptaki ich nie zjadły.
Twój synek, to dzielny chłopak, skoro po zatargu z królicą sam się opiekuje swoim podopiecznym. Odpowiedzialny chłopak :)

Ewo dziękuję za miłe słowa! Jak będę mieć zły humor to wrócę do tych słów i od razu się poprawi.
Sama pewnie doskonale wiesz ile czasu i pracy pochłania nawet najmniejszy ogródek, nasz również. Ale tyle naszego co się poruszamy, jak mawia jeden z profesorów "ruch to życie". Mimo wrodzonego lenistwa zgadzam się z nim :) Jeszcze dodać do tego satysfakcję z wykonanego pomysłu to już całkiem :D
Studiuję weterynarię więc to dość związany z rolnictwem kierunek.
Czy mi się wydaje, czy nie masz swojego wątku?

Iwonko świniak dziękuje za komplementy, jestem w domu to mu przekazałam wszystkie pochwały :D A co do widoczków to pola też mają swój urok. Jeśli byłabym producentem perfum to stanęłabym na głowie, żeby wyprodukować takie o zapachu kwitnących zbóż i gryki.

Jolu dziękuję za zaproszenie, ale wtedy będę w stolicy. Żałuję, że nie mogę przyjechać bo wiem, że będziecie świetnie się bawić w zacnym gronie :) zostanie mi jedynie poczekać na relację.
Współczuję straty małego przyjaciela, niestety takie sympatyczne stworki zawsze za krótko żyją.

Popadało dziś chyba w całej Polsce, bo na forum wszyscy się cieszą :D fajnie tak razem z Wami cieszyć się z wyczekiwanego deszczu. No i dzięki temu będę mogła jutro poplewić trochę w bałaganie, a jest co...
I wsadzę moje prezenty na dzień dziecka - dobrych mam rodziców ;:138
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyznaj się, grzeczna dziewczynko, co dostałaś :D bo aż mnie skręca z ciekawości, coraz bardziej wścibska baba robię się z wiekiem :twisted:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Miałam zamiar pokazać jak już posadzę. Ale co tam - wielosił (podobny swoją drogą do Twojego), żurawkę can can i tawułkę czerwoną. Jak na takie stare dziecko to prezent bardzo udany :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Super! Wyguglałam "can cana", bom niezbyt lotna w żurawkowym temacie - jest kapitalna! A zmienia się jak kameleon w ciągu jednego sezonu! Będę czekać na ilustracje :D
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Ogla :wit Niestety nie :D ,bo na razie nie mam wiele do pokazania . po prostu się wdrażam :;230 Ale to chyba nie przeszkadza w w kontaktach na forum. Lepiej byłoby mieć to bardziej wiadomo byłoby z kim ma się do czynienia. Może się odważę i założę :D Weterynaria na pewno ma coś wpólnego z rolnictwem ,chociażby bliskość zwierząt z przyrodą , roślinnością itd. Bardzo przyszłościowy kierunek . Ale wspomnę jeszcze pewnie wielokrotnie ,że ogród i pomysły na niego masz wspaniałe uwzględniając rolę Twoich rodziców .Spokojnej nocki ;:19
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

Anobanano żurawkę do tej pory miałam jedną i jakoś specjalnie za nią nie przepadałam. Nawet niedawno gdzieś na forum pisałam, że nie lubię żurawek :;230 a tu takie fioletowe samo w oko wpadło, żal było nie brać. Może jeszcze kiedyś jakąś żółtą dokupię i na tym pewnie zakończę zdobywanie żurawek. Kolekcjonerem nie jestem i racej nie będę :wink:

Ewuś pytałam o wątek bo dużo ludzi je ma, a wszystkich odwiedzić niesposób. Jak uznasz za stosowne to założysz, co mam nadzieję niedługo nastąpi. :) a jak nie to będę Cię gościć u mnie i też będzie dobrze. Przymusu jeszcze nie ma :)
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

To możemy sobie podać rączki :wink: Ja mam dwie i wciąż jestem na etapie oswajania się z tym faktem :lol: Chociaż przyznam otwarcie, że niektóre odmiany podobają mi się bardzo, ale na dzień dzisiejszy jakoś ich jeszcze u siebie nie widzę. Dokładnie tam samo mam z hostami zresztą. Pewnie to kwestia czasu :twisted: ale nawet się cieszę, że póki co od tych dwóch wielkich namiętności jestem wolna :D
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p

Post »

W sprawie żurawek rękę podaję z przyjemnością. Hosty to co innego :wink: Mało hościaków mam, ale bardzo je lubię. Marzy mi się cienisty zakątek z bujnymi kępami funkii i jakiś metalowy stolik z krzesełkami... Na razie mam piętrzące się na sobie hosty na małej przestrzeni. I przynajmniej do wakacji muszą tak doczekać.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Witaj, ogla Świnka przeurocza. Hosty są mało wymagające, a ożywiają wszystkie cieniste zakamarki w ogrodzie( u mnie niestety cienia mało, patelnia i susza ;:223 ) Ale tam, gdzie jest są hosty i żurawki w roli głównej :D
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Żurawkowa choroba nieunikniona u Ciebie. Nie mam żadnej, ale im więcej czytam i oglądam forum tym bardziej.....myślę o nich.
Pokazuj nam swój "bałagan" chętnie znów napatrzę się na różności.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”