ja w łazience mam 2 -2l butelki z odstałą wodą i głownie z nią działam
Mój parapet
Re: moj parapet :)
Nie oszukujmy się nie każdy ma czas zeby latac do kwiatów z woda z makaronu
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i bardzo dobrze robisz i oto chodzi.Ja traktuję swoje rośliny w identyczny sposób z wyjątkiem storków,którym daję wodę przegotowaną!
Ale to tak przy okazji bo ja w innej sprawie.W swoim poście o kalanchoe nie dodałem,że dałem za nie aż..........3,90zł w Tesco!!!
Ponieważ taką odmianę darzysz dużą sympatią, masz ją zatem ode mnie w prezencie.Pozdrawiam

Ale to tak przy okazji bo ja w innej sprawie.W swoim poście o kalanchoe nie dodałem,że dałem za nie aż..........3,90zł w Tesco!!!
Ponieważ taką odmianę darzysz dużą sympatią, masz ją zatem ode mnie w prezencie.Pozdrawiam

Arkadius121 pisze:aż..........3,90zł w Tesco!!!
w cenie teskowej to bym mogła poszaleć w ilości
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słyszałam tylko o wodzie z ziemniaków, ale albo ja głupia jestem, albo coś jest nie tak , bo jak podlewać kwiaty SŁONĄ! wodą, toż najbardziej im szkodzi zasolenie podłoża
a nieposolone ziemniaki są nie do zjedzenia (przynajmniej u mnie
). Rozpisałam się trochę, ale ciekawi mnie czy ktoś stosuje tę metodę i co z solą
a piwem to sama czasami podlewam
Sylvi -nie mam pojęcia -ale też jestem ciekawa, osobiscie na razie zapodałam kwiatom troche herbaty
swoja drogą w 2 gruboszach ostatnio po podlaniu -pokazują mi się takie małe przecinki -tylko widoczne po podlaniu
coś bym musiała zadziałac w tej sprawie zeby mi nie przeszło na reszte bo nie odseparowałam ich z parapetu
swoja drogą w 2 gruboszach ostatnio po podlaniu -pokazują mi się takie małe przecinki -tylko widoczne po podlaniu
coś bym musiała zadziałac w tej sprawie zeby mi nie przeszło na reszte bo nie odseparowałam ich z parapetu
- meandrzejew
- 500p

- Od: 28 sie 2011, o 08:27
Marudziu spróbuj może wyjąć całą ziemię z doniczek (nawet pomiędzy korzeniami). Wrzuć ją do mikrofali na 4 minuty (albo do piekarnika). Jak ziemia będzie stygła, to wyszoruj porządnie doniczki. Ja też miałam jakieś takie małe-białe-widoczne po podlaniu. Po tym radykalnym sposobie wyprażenia ziemi nic mi nie siedzi w doniczkach (oprócz roślin
)
Meandrzejew -Dzięki za radę -najgorsze to że dopiero co niedawno je przesadzałam i nowej ziemi dałam 
- meandrzejew
- 500p

- Od: 28 sie 2011, o 08:27
Pewnie te robale były w nowej ziemi. Niestety trzeba nawet taką świeżą wyprażać.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
No , nie wiem jak zareaguje mój M. , gdy jego piwem zaczną się raczyć roślinki 
Ewelina -mój mąż jest piwoszem wrecz nie wyobraza sobie zebym piwo mogła w taki sposób zmarnować
szkoda by mu było
wiec dzisiaj kupiłam takie z tańszych -z myslą o kwiatach 
szkoda by mu było
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Witaj Marudzia! Przychodzę z rewizytą
Widzę, że Ty kłamczucha jesteś gdyż w wątku Arkadiusa pisałaś, że nie masz ręki do kwitnących... a to przecież nieprawda!
Piękne kalanchoe, czy masz zdjęcia z pełnego rozkwitu?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
Ja też radzę uważać !!! na nowo kupioną ziemię, zwłaszcza nieznanej firmy
Ja załatwiłam kiedyś wszystkie kwiaty. Było w niej wszystko - po ok 2ch tygodniach doniczki wręcz chodziły
od różnych larw robali muszek, feee , niedobrze mi na samo wspomnienie 
Wiekszosc kwiatów (mam ich ok 25 tylko) to same lisciasteKarolina__ pisze:pisałaś, że nie masz ręki do kwitnących... a to przecież nieprawda!![]()
Pozdrawiam
z kwitnących mam tylko 2fiołki: alpeski i afrykanski i 2kalanchoe tylko -takze nie ma się czym chwalic -ale mam nadzieje bedze ich przybierało. Fiołki mi przekwitły w lutym i na razie nic nowego nie widać, białe kalanchoe tez nic chodz posciło nowe listka,
pomaranczowe jeszcze nie rozkwitło calkowicie -nadal wygląda jak na zdjeciu. Bardzo chciałabym ponownie nacieszyc oczy ich kwitnieniem...
Sylwi -a jaka ziemie zawsze kupujesz? jakiej firmy? mi zawsze przyznam było to obojętne
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Zapewniam Cię,że niebawem jak sama przypuszczasz-nacieszysz oczy kwitnieniem swoich roślinek-tylko cierpliwości.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio musiałam nacieszyc się tylko widokiem waszych nowosci -piekności -osobiscie nie szalałam
ale dzisiaj przypadkiem zachaczyłam o giełde -z myślą o bratkach na cmentarz, no i tak jakoś wyszło że prócz bratków wrociłam z tulipanami, 2 żółtymi kalanchoe, doniczkami nowymi i ziemią
wchodząc do domu -mina męża mówiła sama za siebie

na dzień dzisiejszy jestem szczesliwą posiadaczką 4 kalanchoe
aktualnie kwitnące: 2zółte i 1 morelowe i przekwitniete 1 białe które teraz wyglada tak

ale dzisiaj przypadkiem zachaczyłam o giełde -z myślą o bratkach na cmentarz, no i tak jakoś wyszło że prócz bratków wrociłam z tulipanami, 2 żółtymi kalanchoe, doniczkami nowymi i ziemią
wchodząc do domu -mina męża mówiła sama za siebie

na dzień dzisiejszy jestem szczesliwą posiadaczką 4 kalanchoe
aktualnie kwitnące: 2zółte i 1 morelowe i przekwitniete 1 białe które teraz wyglada tak