Mój fijoł - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 3

Post »

Siberia, poczekam do poważniejszych mrozów. Na razie dzisiaj rano-2, to nie mróz :D
Kasia, wierzę w Twoje słowa ;:108
Xellos, wszystko się pokręciło :;230 Śniegu nie ma, mróz byle jaki, prawie wiosna.
Mirka, poprawi Ci się kondycja, jeśli dużo będziesz biegać :D
Siberia, w poniedziałek dobrze mi szło, ale dzisiaj sąsiadka nakusiła :oops:
Magenta, ani się obejrzysz, jak zakwitną :D
Majka, żaden kłopot :D Podczas ferii chyba zatrudnię tanią siłę roboczą do kopania nowej rabaty, bo ilość róż rośnie w zastraszającym tempie. Mam nadzieję, że pogoda będzie jeszcze bardziej wiosenna niż teraz.

Dzień pełen emocji-najpierw przyjmowałam księdza, potem się okazało, że jakiś problem z neostradą odciął mnie od forum, a kiedy spokojnie zasiadłam przed laptopem, kot wylał mi herbatę na stół. Nic się na szczęście nie stało :D Oby się kocie harce nie powtórzyły.
Jeszcze jedno zdjęcie z wczoraj. Przy widocznym po lewej stronie świerku posadziłam Semiplenę. Ciekawe, czy da sobie radę ze wspinaczką :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo,zwiedziłam wszystkie części ;:108 i jestem pełna podziwu dla Twojego ogrodu.
Czekam na pergolę obrośniętą różami i powojnikami.Będzie jeszcze piękniej. ;:63
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, chwilę musiało Ci to zająć :;230 Wiosną będę dosadzać róże pnące, powojniki chyba nie wcześniej niż w przyszłym roku, ale bywam bardzo niecierpliwa :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przy widocznym po lewej stronie świerku posadziłam Semiplenę. Ciekawe, czy da sobie radę ze wspinaczką

:wit Ewciu, ślepa chyba jestem , ale gdzie ten świerk? Wiszę chyba cisa. :;230 ( nie pal )
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

a ja widzę z tyłu i mocno przycięty -będzie kształtowany :?:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, z tyłu, mocno przycięty świerk, wznosi gałęzie do góry, za cisem :D To sprawka M, ja nie chciałam, żeby go ruszał.
Zbyszek, mam nadzieję, że teraz M będzie kontynuował, co zaczął. Głupio pociąć i na żywioł zostawić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ewa, no właśnie głupio skończył. Napisałam Ci coś u mnie. Nie będę już tu powtarzać. Jak już polatasz po forum, to wróć na chwilę do mnie :;230 Mądra babeczka jesteś.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, dzięki :D Przedłużę planowane rabaty.

Zdjęcia wciąż z minionego wtorku, nie patrzeć na datę :D Zimowy bluszcz. Przy takiej zimie jest szansa, że nie przemarznie.
Obrazek

Przebiśniegi malutkie.
Obrazek

Elmshorn trzeba kochać :D Trochę pomarzły jej pączki, ale wygląda wiosennie :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ewciu, i kto by pomyślał, że w połowie stycznia, będzie w ogrodzie kwitła róża.
Wygląda jak latem. Pomyśleć, że w ubiegłym roku o tej porze, byliśmy zasypani śniegiem.
x-d-a

Post »

Ewuś, Twoja róża wygląda niesamowicie! Aż nie chce się wierzyć, że fotka robiona w połowie styczna i to gdzie? W zimniej części Polski :roll:
Nawet u mnie, na biegunie ciepła, nie ma takich widoków :( Ale troszeczkę strach, że złapią mrozy i różyce zmarnieją...
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

A mam chrapkę na Elmshorn ;) Chociaż u mnie pewnie i Queen Elizabeth kwitłaby dalej o i Heritage, ale jeszcze w listopadzie poobcinałam im kwiaty i pąki kwiatowe. Szkoda było mi je męczyć jak i tak bym na nie nie patrzyła ;) Ale u Ciebie co innego, spoglądasz na swoje roslinki codziennie, a w styczniu móc ujrzeć w ogrodzie kwitnącą różę - bezcenne ;)
U nas wczoraj popołudniu był mróz, nawet -3, niewiele śniegu w nocy spadło, a do 10 dodatnia temp. i mżawka roztopiła go :/ A lało dzisiaj jak w lipcu (róże kwitną, deszcze padają, tylko grzmotów jeszcze brakuje i co tam wiosna, prawie lato).
Uuu księdza miałaś :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, trudno uwierzyć, że zima taka łaskawa :D Elmshorn ma chyba po prostu takie trwałe kwiaty, a że małe, to długo się trzymają.
Dala, żadna róża nie kwitnie poza tą twardzielką :D Mam nadzieję, że pogoda się utrzyma do końca zimy. Niech już będzie chlapa, a mróz najwyżej-10.
Ala, warto tę różę mieć :D Podczas pierwszego kwitnienia także bardzo długo trzyma kwiaty. Wczoraj od rana padało, wieczorem zerwał się silny wiatr, dziś znowu pada. Taka mokrota :evil:

Zakwitły wrzośce :D Nigdy wcześniej nie widziałam ich w styczniu, bo cała rabata była przykryta włókniną lub stroiszem. W tym roku nie okrywałam wrzosowiska.
Obrazek

Różowy kwitnie tylko na kilku gałązkach, reszta w pąkach :D

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Te rośliny takie zdezorientowane tą pogodą ..................... a telewizja straszy zima na całego ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

No wiesz, Ewciu, u mnie Elmshorn, jaki by nie był, to jednak nie trzyma kwiatów do tej pory :-) Twój musi być wyjątkowy.
Bardzo mnie podnosi na duchu to, co piszesz o Teresce. U mnie rosnie w żywopłocie z Nevadą, która nawiasem mówiąc, też ma piękne czerwone pędy zimą. Mam nadzieję, że Tereska też pokaże klasę:-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirka, jakoś mnie to nie dziwi, że w styczniu może być zimno :D Tylko szkoda roślin, które rosną w najlepsze.
100krotko, zwykła sadzonka :D Tymczasem zaczynam myśleć o Nevadzie, przydałaby mi się taka pojedyncza róża.

Zdjęcie z wtorku, a na nim przekwitłe wrzosy. Też nieźle wyglądają :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”