Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Irenko ja też uważam żurawki za wspaniałe, nie mam wielu odmian, wiele mi się powtarza, ale w przyszłym roku na pewno sobie jeszcze sporo ich dokupię :D

Grażynko ze wszystkich moich pięciorników tylko ten tak wspaniale ukwiecony, pozostałe maja dosłownie po kilka kwiatuszków.

Jadziu, myślę, że żurawki wszędzie pasują 8-) ja wcześniej ich nie zauważałam, ale jak posadziłam kilka i zobaczyłam jak wspaniale uatrakcyjniają ogrody, to się zakochałam :lol:
Co do pięciorników, to ja myślę, że warto spróbować z sadzonkami, jest tyle pięknych odmian, a nie zawsze można je trafić w ogrodniczych :D

Bożenko bardzo się cieszę, że wszystkie roślinki się przyjęły, niech Ci pięknie rosną ;:196
A żurawki, masz rację, dopadły mnie na całego 8-) :lol:

Jacku ten pięciornik o czerwonych kwiatuszkach musiał być bajeczny, takiego jeszcze nie widziałam :shock:

Izuś -chatte pozostałe moje pięciorniki to maluszki, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku będę równie pięknie kwitły jak ten :D
Hibiskusy jeszcze czekają w doniczkach na miejsce na rabacie :roll:

Izuniu -liska nie wiem czy przycinałaś wiosną swojego pięciornika, ale jeśli nie to w przyszłym roku przytnij, to wspaniale motywuje go do kwitnienia :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o widzisz.. tego nie wiedziałam..
dziękuję .. na pewno go przytne :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, masz rękę do kwiatków, aby bratki Ci tak pieknie kwitły od marca to niesamowite. I do tego prymulka kwitnie Ci na jesieni. ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu mam nadzieję, że w przyszłym roku pięknie Ci zakwitnie, to fajne krzaczorki, kwitną praktycznie całe lato i jesienią , a takie właśnie lubię :D

Wiesiu dziękuję :D z wiosennych kwiatuszków jest troszkę kwitnień, wprawdzie to takie słabiutkie, pojedyncze kwitnienia, ale pokazały się zawilce wielkokwiatowe, prymulki, kuklik, astry alpejskie, bodziszki i jeden czerwony goździczek 8-) :lol:
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ AGNIESZKO
U Ciebie zamiast jesieni - wiosna. Wszystko cudownie kwitnie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu jest już i jesiennie, zaczynają przebarwiać się krzewy, borówka przybiera już bordowe odcienie, a ja kocham ten moment, jest teraz pięknie słonecznie na dworze, az nie chce się wchodzić do domu :D
Moja nowa rabata już gotowa :tan wystarczy tylko wysypać korą i na wiosnę sadzić roślinki :D

Kilka dzisiejszych fotek

Zimowity coraz piękniej rozkwitają
Obrazek

Obrazek

Nadal kwitną wrzosy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec witaminki :D
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś. Piękne te zimowity Twoje, a ja ich specjalnie nie lubię. Wiosną ogromne liście, jesienią szybko przekwitając pokładają się, ale cieszą oczy gdy już mało roślin kwitnie. Jabłuszka piękne i dorodne. Aż zazdroszczę. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Rozumiem Twoje zadowolenie Agnieszko z gotowej rabaty.
Skończyłam u siebie właśnie, i też się tak cieszyłam :)
Dzisiejszy dzień był piękny, ciepły.
Idąc na działkę patrzyłam na przebarwiające się liście krzewów, winobluszczy...
No, i widziałam babie lato :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U Ciebie takie piękne jabłuszka a u mnie nie ma nic.
Wszystko zgniło. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu jakie dorodne te Twoje jabłuszka, moje dostały jakiegoś grzyba, pomimo oprysku miedzianem wiosną i później topsinem , ten rok dla owoców poza borówką zupełnie stracony.
Zimowity jeszcze Ci pięknie kwitną. :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, ilość kwitnących wiosennych kwiatów TERAZ imponująca :!: Wiem, że to pojedyncze sztuki ale i tak cieszą oczy o tej porze. A kępa zimowitów :shock: Czy próbowałaś je policzyć :?: One rozrastają się błyskawicznie. W ub. roku miałem jeden kwiatek a w tym ok. 10.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zawsze jesienią żałuję, ze nie mam zimowtów i obiecuję sobie, ze je posadzę i .... zapominam :;230
Twoje są śliczne! To jakaś pełna odmiana!
A te białe wrzosy to z serii Garden Girls?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysieńko ja zimowity bardzo lubię, chociaż powiem szczerze, że ich wielkie wiosna liście są jakimś problemem. W związku z tym, że są takie wielkie nie można ich posadzić w wiele miejsc, gdzie pasowały by jesienią takie liliowe kwitnące kępy.

Witaj Moniś :wit
Faktycznie bardzo cieszy zaplanowana praca, którą uda sie zrealizować :D Na tej rabacie zostało jeszcze dużo pracy, ponieważ rosną tam borówki, a w sumie udają , że rosną :roll: muszę im zmienić ziemię i sama nie wiem jak się za to wziąć, czy całkiem je wykopać , czy tylko wybrać część ziemi i wysypać kwaśnej, no ale zobaczymy jak już będę miała torf i przekompostowaną korę.
Pozostaje jeszcze wysadzenie roślinek, ale to też częściowo wiosną, bo będą tam rosły hortensje, a dopiero wiosną je kupię.

Grażynko przez to ekstremalne lato masz naprawdę dużo szkód w ogródku, mam nadzieję, że przyszły rok będzie przychylniejszy. Już teraz straszą zimą :roll: aż nie chce mi się myśleć, że prognozy się sprawdzą :?

Tajeczko u mnie na szczęście było dużo owoców w tym roku i czereśnie i jabłka, gruszki, malinki, jeżyny, boróweczki też były, ale niestety moje krzewy bardzo marne, teraz będę je przesadzać i mam nadzieję, że w przyszłym roku troszkę się rozrosną' Wiśnie były bardzo nieciekawe, praktycznie nawet ich nie zrywaliśmy, bo miały plamy, w przyszłym roku trzeba będzie pryskać, bo szkoda takiej ilości zmarnowanych owoców.

Jacku nie pomyślałam o liczeniu zimowitów :lol: to już wieloletnia kępa, ale w zeszłym roku kupiłam cebulę pełnego Waterlily po posadzeniu były 2 kwiatuszki, teraz jest 8 i być może jeszcze coś sie pojawi, bo na dole tak jakby jeszcze pączki były :D

Miłko tak, te na pierwszej fotce to pełne Waterlily.
Wrzosów nazw nie pamiętam, mam je gdzieś zapisane, ale powiem szczerze, że wśród wrzosów nie potrafię przypisać nazw do roślin, niektóre są zbyt podobne jak dla mnie. Z poprzednich lat mam kilkanaście kęp wrzosów, ale nazw ich nie znam, a te kupione w tym roku to jest około 9 odmian, przynajmniej tak było zamawiane- z każdej odmiany po 3 sztuki, ale jak jest naprawdę........ :?:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A ja włożyłam Waterlilly w tamtym tygodniu, zakwitną :roll: miały już kły, a niektóre wykwitły w pudełkach.
Jabłuszka urodziwe bardzo i widać, że zdrowe te witaminki :uszy
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, czy wiesz może czy te letnie wrzośćce można teraz dzielić? Sąsiadka ma kilka olbrzymów i chciały jakoś je porozsadzać.
;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”