Czereśniak latem 2010
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czereśniak latem 2010
Lilijki śliczne , a zapch pewnie nieziemski 
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Ta wygląda jak Conca d'Or
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a8 ... 68559.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a8 ... 68559.html
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaki ładny ogród! Ma wszystko co lubię: róże, lilie i koty. Twój Rysiek, to niemal bliźniak mojego Rysia, to samo imię i też rudzielec, prawie identycznie umaszczony. Muszę dokładnie obejrzeć Twoje włości, bo mnie wciągnęły a w pracy jestem, więc przeleciałam głównie po różach. Wrócę jeszzce nie raz ...
Pozdrawiam, Danuta
Pozdrawiam, Danuta
Oj Basiu nie dusi Cię zapach OT?? jak ja przechodzę obok nich to ufff aż za bardzo 
Pięknie u Ciebie w ogrodzie.Chciałam zapytać o ostróżki ,czy to jest gatunek niski?
Pozdrawiam -Gienia.
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Basiu , z wielką przyjemnością pooglądałam twoje roślinki!
Lilie przepiękne, pysznogłówki też, o różach nawet nie wspominam!
Kotki są cudne , gość bardzo honorowy i hrabiowski chyba z bandą nie chce się zdawać!
Ale ta banda też cwana , i gościowi się odpłaca pięknym za nadobne!

Lilie przepiękne, pysznogłówki też, o różach nawet nie wspominam!
Kotki są cudne , gość bardzo honorowy i hrabiowski chyba z bandą nie chce się zdawać!
Ale ta banda też cwana , i gościowi się odpłaca pięknym za nadobne!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BAŚKA już nie pracuj tyle ,nie wszystko naraz . Żadna inspekcja na razie nie przyjdzie
,więc sie szanuj wiesz kręgosłup jest 1 na całe życie 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomidorek dziwaczek wygląda jak rasowy ogrodowy krzew. Zeby wszystkie takie były to może zaczęłabym sadzić pomidorki.
Piękna kolekcja ostróżek
Piękna kolekcja ostróżek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Basiu napisałam o spotkanku u mnie u Jadzi, zajrzyj, albo pisze. Pasuje Ci jutro około 18? bo ja wcześniej do lekarza i nie zdążę
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Baśka chyba w pracy i nie ma dla nas czasu 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Basiu mam zwariowany tydzień, ale mam nadzieję, że wkrótce się zobaczymy
widziałaś uporządkowany ogródek u Jadzi, teraz zobaczysz styl wiejski
lekko zaniedbany
Ostróżek nie miałam wcale, nowozakupione ślimakom nie smakują.
Tomek takie dziwne tłuściutkie krzaczki pomidorowe widzę po raz pierwszy. Posadziłam je na rabacie kwiatkowej i nawet fajnie to wygląda.
Tosia od środka następnego tygodnia powinnam mieć więcej czasu, więc chętnie Cię odwiedzę. Może uda się w środę? To chyba dzień targowy w Chorzowie?
Krysiu u mnie teraz jeden wielki pachnacy liliowy obłok
szkoda, że tak szybko przekwitają.
Pomidory koktailowe rosną w liliach, jako zadarniacze
Iwona ostróżki powinny być wieloletnie. Kupowałam je w Tarnowskich Górach na targu, przypadkowo, w dzień nie targowy.
Raczej nie będę mogła jutro do ciebie przyjechać. Na wszelki wypadek, gdyby się coś zmieniło, podaj mi nr telefonu na pw.
Jadzia altana przykryta deskami i papą, ale do zakończenia i pokrycia gontem jeszcze sporo czasu upłynie. I tak jestem szczęśliwa, że ewentualny deszcz nie zaleje pomieszczeń. No i jednak robota ciągle posuwa się do przodu.
Ja nadal w ogródku prawie nic nie robię, mam tydzień "biegający"
Ostróżki dość drogie, po 8 zł, ale i rośliny większe, niż u Żurka.
Aga faktycznie, nad ogródkiem unosi się zapach lilii. Krytycy twierdzą, że "można się udusić". Za to jeden z sąsiadów chciał postawić sobie łóżko między moimi liliami
Przemek wygląda jak Conca d'Or
ale jest mnóstwo lilii podobnych do siebie, więc pewności nie ma żadnej.
Frida miło Cię poznać
zwłaszcza, że jesteś miłośniczką róż, lilii i kotów
Rysiek był u mnie na urlopie i dzisiaj już wrócił na swoje włości. W ogródku mam podobnego dzikiego rudzielca, Adasia.
Wkrótce i ja zawitam u Ciebie
Adrian mnie się zapach orienpetów podoba i kompletnie mi nie przeszkadza. A pachnie z daleka
mam ich dużo, ale chyba jeszcze dokupię.
Genowefo witam serdecznie
dwie ostróżki kupiłam wysokie, ata z koperkowymi liśćmi jest niska. Podobno to popularna roślina, ale ja widzę ją po raz pierwszy.
Dorotka szczerze mówiąc, to ja teraz widzę tylko lilie, mają piękne dzwony i oszałamiający zapach. Resztę roślin trochę osierociłam, muszę się poprawić
Rudzielec pojechał dziś do swojej chałupy. Moje go szukają, bo takiego dziwaka jeszcze nie widziały
a on na pewno szczęśliwy, bo nareszcie może czuć się swobodnie. Biedak, u mnie przez dwa tygodnie nie ruszył się na odległość większą, niż 2 metry.
Monika wszystkie ostróżki świeżo zakupione, mam nadzieję, że dotrwają do następnego roku.
U mnie pomidory po raz pierwszy, "dostane" i posadzone, miały robić za wypełniacze i ...udało się. Podobają mi się bardzo i chyba zbiorę nasiona.
Iwonko byłam w pracy, byłam w ogródku, byłam na zakupach, przyjmowałam gości...a zaległości na forum rosną
lilusie
Jedna z moich pierwszych...Lavon

Smoky Montain, zdjęcia robione na leżąco

Space Mountain

Red Hot

Flashpont

Bella Donna i Bonbini

Maywood
Manissa

Shocking

Robina

Dla urozmaicenia

Ostróżek nie miałam wcale, nowozakupione ślimakom nie smakują.
Tomek takie dziwne tłuściutkie krzaczki pomidorowe widzę po raz pierwszy. Posadziłam je na rabacie kwiatkowej i nawet fajnie to wygląda.
Tosia od środka następnego tygodnia powinnam mieć więcej czasu, więc chętnie Cię odwiedzę. Może uda się w środę? To chyba dzień targowy w Chorzowie?
Krysiu u mnie teraz jeden wielki pachnacy liliowy obłok
Pomidory koktailowe rosną w liliach, jako zadarniacze
Iwona ostróżki powinny być wieloletnie. Kupowałam je w Tarnowskich Górach na targu, przypadkowo, w dzień nie targowy.
Raczej nie będę mogła jutro do ciebie przyjechać. Na wszelki wypadek, gdyby się coś zmieniło, podaj mi nr telefonu na pw.
Jadzia altana przykryta deskami i papą, ale do zakończenia i pokrycia gontem jeszcze sporo czasu upłynie. I tak jestem szczęśliwa, że ewentualny deszcz nie zaleje pomieszczeń. No i jednak robota ciągle posuwa się do przodu.
Ja nadal w ogródku prawie nic nie robię, mam tydzień "biegający"
Ostróżki dość drogie, po 8 zł, ale i rośliny większe, niż u Żurka.
Aga faktycznie, nad ogródkiem unosi się zapach lilii. Krytycy twierdzą, że "można się udusić". Za to jeden z sąsiadów chciał postawić sobie łóżko między moimi liliami
Przemek wygląda jak Conca d'Or
Frida miło Cię poznać
Rysiek był u mnie na urlopie i dzisiaj już wrócił na swoje włości. W ogródku mam podobnego dzikiego rudzielca, Adasia.
Wkrótce i ja zawitam u Ciebie
Adrian mnie się zapach orienpetów podoba i kompletnie mi nie przeszkadza. A pachnie z daleka
Genowefo witam serdecznie
Dorotka szczerze mówiąc, to ja teraz widzę tylko lilie, mają piękne dzwony i oszałamiający zapach. Resztę roślin trochę osierociłam, muszę się poprawić
Rudzielec pojechał dziś do swojej chałupy. Moje go szukają, bo takiego dziwaka jeszcze nie widziały
Monika wszystkie ostróżki świeżo zakupione, mam nadzieję, że dotrwają do następnego roku.
U mnie pomidory po raz pierwszy, "dostane" i posadzone, miały robić za wypełniacze i ...udało się. Podobają mi się bardzo i chyba zbiorę nasiona.
Iwonko byłam w pracy, byłam w ogródku, byłam na zakupach, przyjmowałam gości...a zaległości na forum rosną
lilusie
Jedna z moich pierwszych...Lavon

Smoky Montain, zdjęcia robione na leżąco

Space Mountain

Red Hot

Flashpont

Bella Donna i Bonbini

Maywood
Manissa

Shocking

Robina

Dla urozmaicenia

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Baseńko cudne lilije... ile ty ich masz, całe mnóstwo i jeszcze więcej.Kurcze postaraj się być .podaje tel na PW
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Basiu a co to za roślina z tymi ciemnymi kwiatami
:shock:czy to malwa 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Basiu - bardzo oryginalna ta ciemna malwa. Kolekcja lilii jest u Ciebie przebogata, a to zdjęcie z kolorowymi promieniami padającymi ukośnie na kwiat - mistrzostwo 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Basiu ile ty masz tych lilijek. Nie będę pisać że piękne
bo ty i tak o tym wiesz