Rabatki Konstantego część 3
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
No to pracowite popołudnie.
Ja posadziłam 2 powojniki.Czekam na kolejne i razem z nimi będę myślała jak i gdzie je posadzić 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja tez mam takie wspomnienia i skojarzenia choć przyznam, ze ten czekoladowy jest świetny.ogis1 pisze:Ewo Janinko, współczuje zalania.
Kosmos był zawsze u moich rodziców, było go wszędzie pełno, rozsiewa się sam. Nawet kiedyś pomyliłam z koperkiem
spotkanie widać fantastyczne, gratuluję Wam
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuś
melduję posłusznie że poczyniłam wgląd na Twoje roślinki... i Chocolade Plant też wpadła mi w oko...- ślicznie się prezentuje. Cz masz jeszcze wodę?
Dobranoc życzę.
Dobranoc życzę.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
A u mnie kosmos będzie dopiero od tego roku!
Skubnęłam sobie nasionka od Grażynki -Księgowej i ładnie wykiełkował. Moje wspomnienie z dzieciństwa - to kosmosy rosnące przy zejściu do piwnicy. Dzieci mówiły na te kwiaty - motylki. I tak je zapamiętałam. Dopiero jakieś 10 lat temu zakodowałam sobie nazwę - kosmos
Skubnęłam sobie nasionka od Grażynki -Księgowej i ładnie wykiełkował. Moje wspomnienie z dzieciństwa - to kosmosy rosnące przy zejściu do piwnicy. Dzieci mówiły na te kwiaty - motylki. I tak je zapamiętałam. Dopiero jakieś 10 lat temu zakodowałam sobie nazwę - kosmos
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie gorąco!Dzięki poczcie polskiej priorytetowa przesyłka zapakowana z najwyższą starannością przez Raczka dotarła w takim stanie:

Ania przesłała mi na pw skan nadania,które wydrukowałam i dzięki temu wydano mi paczkę na Poczcie Głównej, bo awizo nie było.Uzyskałam informację,że "powtórne zawiadomienie będzie 8.06.",a pierwszego (podobno datowanego na 1.06.)nie było,i odebrać byłam właśnie 8.06.wieczorem.Pasażer na gapę był w stresie,został wypuszczony na trawę o kilometry od domu rodzinnego,a pudełko zajął Kostek. Z mięty to juz na pewno nic nie będzie...
Ambo-Oto moje kosmosy w dwu odcieniach.
Taro-Kwitnie także pięciornik nepalski i krwisty poziomkolistny oraz naparstnice i pierwsza z wieczornic.Spotkanie bardzo udane i bardzo potrzebne.
Zyto-wodę i kanalizację mam działającą.Wodociągi są wprawdzie na Bielanach, tam gdzie i wskaźnik poziomu Wisły,ale zalane nie były.Błoto jest jak było,mimo upału nie wysycha,albo wysycha bardzo powoli,a przecież widy było tylko po kostki.

Ania przesłała mi na pw skan nadania,które wydrukowałam i dzięki temu wydano mi paczkę na Poczcie Głównej, bo awizo nie było.Uzyskałam informację,że "powtórne zawiadomienie będzie 8.06.",a pierwszego (podobno datowanego na 1.06.)nie było,i odebrać byłam właśnie 8.06.wieczorem.Pasażer na gapę był w stresie,został wypuszczony na trawę o kilometry od domu rodzinnego,a pudełko zajął Kostek. Z mięty to juz na pewno nic nie będzie...
Ambo-Oto moje kosmosy w dwu odcieniach.
Taro-Kwitnie także pięciornik nepalski i krwisty poziomkolistny oraz naparstnice i pierwsza z wieczornic.Spotkanie bardzo udane i bardzo potrzebne.
Zyto-wodę i kanalizację mam działającą.Wodociągi są wprawdzie na Bielanach, tam gdzie i wskaźnik poziomu Wisły,ale zalane nie były.Błoto jest jak było,mimo upału nie wysycha,albo wysycha bardzo powoli,a przecież widy było tylko po kostki.

Ewuniu przed chwilą u Gabrysi widziałam taką skrzynkę
http://img59.imageshack.us/img59/3399/310510091.jpg
i szybko przybyłam Ci pokazać .. do inspiracji..
Czytam o zalaniu ..współczuję serdecznie... oby soneczko wysuszyło..
Mam wrażenie, że Kostek lubi otrzymywać paczki
http://img59.imageshack.us/img59/3399/310510091.jpg
i szybko przybyłam Ci pokazać .. do inspiracji..
Czytam o zalaniu ..współczuję serdecznie... oby soneczko wysuszyło..
Mam wrażenie, że Kostek lubi otrzymywać paczki
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Moja Nika też tak włazi do każdego pudełka
Ewuniu - musimy się jakoś umówić - bo mój tato już wyszedł ze szpitala .. a ja byłam u niego tylko 2 razy - w tym 1 zupełnie niezaplanowany.
W ten piątek wracam do domu bardzo późno. Ale może w następny ?
Ewuniu - musimy się jakoś umówić - bo mój tato już wyszedł ze szpitala .. a ja byłam u niego tylko 2 razy - w tym 1 zupełnie niezaplanowany.
W ten piątek wracam do domu bardzo późno. Ale może w następny ?
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
Ewo, miałam tego kosmosa czekoladowego (chocamocha) w zeszłym roku. Kupiłam maleńką sadzonkę, a rozrósł się pieknie i kwitł do później jesieni. Jeszcze w paździwerniku robił mu fotki. Niestety nie przetrzymał zimy. Powinnam była go wykopać i przenieść do piwnicy może dałoby się uratować. W tym roku jakoś nie mogę trafić na niego.
Pozdrowienia
również dla Konstantego
Basia
Pozdrowienia
również dla Konstantego
Basia
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuś masz jeszcze dużo do oceniania prac że nie ma Ciebie?
Dobrze że Kostek pilnuje Twojego Wątku.
Witaj Ewuś
- wianuszki święciłaś? ja dwanaście uwiłam.
W nas w niedzielą jest odpust odłożony z piątku "Serca Jezusowego.
Ciekawa jestem ile jeszcze roślinek reanimowałaś od Ani Raczek?
Dobrze że Kostek pilnuje Twojego Wątku.
Witaj Ewuś
W nas w niedzielą jest odpust odłożony z piątku "Serca Jezusowego.
Ciekawa jestem ile jeszcze roślinek reanimowałaś od Ani Raczek?
- EwkaEs

Witajcie w afrykańskim skwarze .Przyszłam podlać Podwórkowy,truskawki na murku strasznie podeschły.
Zyto-ocena referatów i prac rysunkowych oddanych w terminie już za nami,zostali opóźnieni ..We wtorek egzaminy pisemne,a w środę dyżur na wstępnych z uzdolnień rysunkowych.Wianuszków nie uwiłam ,kupić też czas nie pozwolił.Nawet lajkonika nie widziałam ,harcował,odbierał haracz w drobnej monecie,bił buławą na szczęście i jeszcze była z tego powodu przerwa w ruchu tramwajów.Z tej przesyłki rozchodniki robiły wrażenie,że odżyły.Dziś przyszło powtórne awizo na już odebraną paczkę...
Tajgo-serdecznie witam!Myślę,że kiedyś na czekoladowego kosmosa też trafię.Czytałam,ze na zimę należy zabrać go do doniczki i pod dach, 10 stopni plus wytrzymuje.
Miiriam-raczej nie, sesja egzaminacyjna i obrony prac dyplomowych na Studium Podyplomowym,a potem praktyki inwentaryzacyjne do połowy lipca.
Lisko-dziękuję za inspiracyjne foto skrzynki z pnia,wydrukuję i pokażę.Kostek bardzo lubi pudełka.
Zyto-ocena referatów i prac rysunkowych oddanych w terminie już za nami,zostali opóźnieni ..We wtorek egzaminy pisemne,a w środę dyżur na wstępnych z uzdolnień rysunkowych.Wianuszków nie uwiłam ,kupić też czas nie pozwolił.Nawet lajkonika nie widziałam ,harcował,odbierał haracz w drobnej monecie,bił buławą na szczęście i jeszcze była z tego powodu przerwa w ruchu tramwajów.Z tej przesyłki rozchodniki robiły wrażenie,że odżyły.Dziś przyszło powtórne awizo na już odebraną paczkę...
Tajgo-serdecznie witam!Myślę,że kiedyś na czekoladowego kosmosa też trafię.Czytałam,ze na zimę należy zabrać go do doniczki i pod dach, 10 stopni plus wytrzymuje.
Miiriam-raczej nie, sesja egzaminacyjna i obrony prac dyplomowych na Studium Podyplomowym,a potem praktyki inwentaryzacyjne do połowy lipca.
Lisko-dziękuję za inspiracyjne foto skrzynki z pnia,wydrukuję i pokażę.Kostek bardzo lubi pudełka.
- EwkaEs

Ambo-Zakwitły wieczornice od Olgi(Ogród Azy),są w różnych odcieniach.Kwitną trzy naparstnice.Kwitną oba pięciorniki-krwisty i nepalski.Rozwija kwiat funkia ArturowoTulipanowa i jeszcze jedna.Zaczynają kwitnąć trzykrotki wirginijskie i pierwsza ostróżka(biała)Mieczyki rosną bardzo szybko i krzepko Empuzo. i ukazuje się kanna Gucio oraz lilie azjatyckie.W podwórkowym jest dziwnie-w niektórych miejscach jeszcze błoto,w niektórych sucho,tak,że nanosiłam się konewkami wody.Komary i meszki wyjątkowo dożarte!
Na parapecie pięknie kwitnie mi lawenda.
Przyszły zamówione książki:Wolfgang Hensel-Ogród bez pomyłek,Anja Flehmins-Ogród w cieniu i Gisela Zinkernagel-Duży ogród na małej powierzchni.

Na parapecie pięknie kwitnie mi lawenda.
Przyszły zamówione książki:Wolfgang Hensel-Ogród bez pomyłek,Anja Flehmins-Ogród w cieniu i Gisela Zinkernagel-Duży ogród na małej powierzchni.

- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
U mnie pod powierzchnią dosyć wilgotno.Chociaż wielka róża Madam Issak Pereire potrzebuje więcej niż inne.Po południu zerwał się wiatr ...i tyle chmur było. 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Poczytałam,popatrzyłam na Kostka i śliczną wieczornicę.? to ta na zdj???
Współczuję wody...i plagi komarów...u mnie to samo
Współczuję wody...i plagi komarów...u mnie to samo
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuniu współczuję przygody z paczką.
Chyba upał zaczyna mieszać niektórym umysły..........
Kostuś jak widzę ma się doskonale i nadal uwielbia dostawać paczki, każdą chyba skrupulatnie odbiera.
Widzę, że naparstnice już tez zaczynają Ci kwitnąć.
U mnie też szykują się do rozkwitu.
Teraz pewno masz sporo pracy na koniec roku.
Ale potem przy okazji zapraszam na małą czarną .
Chyba upał zaczyna mieszać niektórym umysły..........
Kostuś jak widzę ma się doskonale i nadal uwielbia dostawać paczki, każdą chyba skrupulatnie odbiera.
Widzę, że naparstnice już tez zaczynają Ci kwitnąć.
U mnie też szykują się do rozkwitu.
Teraz pewno masz sporo pracy na koniec roku.
Ale potem przy okazji zapraszam na małą czarną .
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Ewo Janinko, mimo zalania to kwiatki pięknie kwitną. A co do paczki no to nasza Poczta Polska !!