Astry- uprawa
- 
				ivona15
- 200p 
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Astry
Ja niestety nie mam miejsca w domu już na astry, posiałam tyko w jednym pojemniczku, zeszły po 2 dniach - nocowały na kaloryferze.Reszta idzie do tunelu.Z tym mam niestety mały problem, bo tunel mam u rodziców - 25km od siebie i jestem zdana na ich podlewanie....W tym roku chyba przesadziłam z zakupem astrów, nie wiem gdzie ja to pomieszczę.

Iwona

- SandraABC
- 1000p 
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwona to tak jak ja ... kupiłam mieszankę astrów w Biedronce, no ale w Auchan też były ładne to wzięłam , później na kolejne trafiłam w Carrefure..a zapomniałam ,że mam jeszcze zebrane z moich z ubiegłego sezonu...
Posieję jutro ... zaraz po pomidorach bo muszę ocenić ile miejsca mi zostanie ...szkoda ,że parapety nie są z gumy

Posieję jutro ... zaraz po pomidorach bo muszę ocenić ile miejsca mi zostanie ...szkoda ,że parapety nie są z gumy

Sandra   jakbym siebie widziała, gdzie nie zajrze i są nasiona to nie wychodzę z pustymi rekoma
 jakbym siebie widziała, gdzie nie zajrze i są nasiona to nie wychodzę z pustymi rekoma   A niestety miejsca w domu coraz mniej i musze czekac z niektórymi sadzonkami bo nie zmieszcze
 A niestety miejsca w domu coraz mniej i musze czekac z niektórymi sadzonkami bo nie zmieszcze  

jakbym siebie widziała, gdzie nie zajrze i są nasiona to nie wychodzę z pustymi rekoma
 jakbym siebie widziała, gdzie nie zajrze i są nasiona to nie wychodzę z pustymi rekoma   A niestety miejsca w domu coraz mniej i musze czekac z niektórymi sadzonkami bo nie zmieszcze
 A niestety miejsca w domu coraz mniej i musze czekac z niektórymi sadzonkami bo nie zmieszcze  
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
- SandraABC
- 1000p 
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to ja zadam pytanie czysto techniczne - już wysiewać? ... póki co przez najbliższy miesiąc nie będę miała możliwości obniżenia im temperatury do mniej niż ok.22 stopnie... czy one dadzą radę w takim cieple czy w tym przypadku jeszcze poczekać?

specjalisci od astrow  

wysialam astry karlowe..i na torebce jest napisane ze zaczynaja kwitnienie juz w czerwcu...mozliwe to?

wysialam astry karlowe..i na torebce jest napisane ze zaczynaja kwitnienie juz w czerwcu...mozliwe to?

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia

Cate nie wiem czy to nie pomyłka producenta bo mam 2 paczki astrów karłowych w domu i pisze że kwitnienie zaczynają z końcem lipca. Ale ja również wysiewam po raz pierwszy więc może w praktyce wygląda to inaczej  

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
sprawdzalam jeszcze raz i pisze ze kwitnienie od czerwca......ale skoro mowicie ze kwitna juz od lipca to i tak super......kocham astry i chce zeby kwitly szybciutko hiihihih
Moje sadzoneczki juz spore,popikowalam je.
Moje pytanie : uszczykujecie je?jest jakas roznica?

Moje sadzoneczki juz spore,popikowalam je.
Moje pytanie : uszczykujecie je?jest jakas roznica?

Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia

- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
U mnie kwitły zawsze dopiero w sierpniu.
A co do odstępów między roślinami ? u siebie miałem astry karłowe rosnące bardzo gęsto, bo jak wsiałem w skrzynkę balkonową, tak rosły ? nic nie przepikowywałem i nie rozsadzałem ? i wyglądało to naprawdę imponująco.
Pozdrawiam!
LOKI

A co do odstępów między roślinami ? u siebie miałem astry karłowe rosnące bardzo gęsto, bo jak wsiałem w skrzynkę balkonową, tak rosły ? nic nie przepikowywałem i nie rozsadzałem ? i wyglądało to naprawdę imponująco.
Pozdrawiam!
LOKI
Ale wasze sadzonki już spore   chyba dzisiaj też wysieje swoje astry
 chyba dzisiaj też wysieje swoje astry  

Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
Plum woow ale zasuwają    

Ja wczoraj wysiałam dwie odmiany astrów karłowych a dzisiaj te z biedronki książece jeszcze peoniowe mi zostały
 jeszcze peoniowe mi zostały

Ja wczoraj wysiałam dwie odmiany astrów karłowych a dzisiaj te z biedronki książece
 jeszcze peoniowe mi zostały
 jeszcze peoniowe mi zostałyMój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola

Pozdrawiam Ola
- Magdallena
- 1000p 
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witajcie   

wzeszły mi wszystkie 3 rodzaje astrów, które wsiałam. Rosną szybko, zwłaszcza te z biedronki. Jak dużo siewek Wam pada w trakcie wzrostu? Takich już popikowanych?

wzeszły mi wszystkie 3 rodzaje astrów, które wsiałam. Rosną szybko, zwłaszcza te z biedronki. Jak dużo siewek Wam pada w trakcie wzrostu? Takich już popikowanych?

Przyłączam się do pytania o gęstość sadzenia, aby powstał ładny, gęsty dywan z kwiatów.
  Przyłączam się do pytania o gęstość sadzenia, aby powstał ładny, gęsty dywan z kwiatów.