Miło mi ,że Ci się podobają moje kaktuski.
Ps. przed nami wymianka Myślę, że jakiś kaktusek do Ciebie pojedzie oprócz innych badylków.
Może być problem z aloesem drzewiastym bo go zamordowałam.Jakaś choroba grzybowa, chyba
Zobacz co z niego zostało
Strasznie Ci współczuję, na początku mojej przygody z forum podobnie starciłam mojego krzaczora. U mnie kwiatki teraz też troszkę cierpia mimo, że zima minęła. Jest ciepło, a oni dalej grzeją
Eeeee tam, w każdej kolekcji (tej amatorskiej) coś niekiedy wypada - grunt, to uczyć się na doświadczeniu - własnym i cudzym, że tak górnolotnie wtrącę
Ha! wchodze do Ciebie z myślą o tym kaktusie i udało mi się zobaczyć ten kwiat On tak szybko pada czy jak? Bardzo ładnie zakwitł No a moje kaktusy nie są chętne do kwitnięcia Zaraz z nimi pogadam.
Sama jestem zaskoczona,że tak szybko kwiat zaczął składać płatkiW chwili obecnej jest prawie na nowo zwinięty w pąk.
Mam nadzieję,że latanie z nim po domu w poszukiwaniu dobrego miejsca do zrobienia zdjęcia nie wpłynęło na to.
No cóż cieszę się, że w ogóle zakwiatł
Mediolobiwki otwierają kwiatki przez 3-4 dni. Zatem jeśli jutro będzie słoneczny dzień, to kwiat znów powinien się otworzyć. Niestety, po 12:00 zawsze kwiatki się zamykają.