Kolorowy ogród Geni- cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzesiu pisze:Ja też nie przeżyje tych Twoich jeżówek......
Mam nadzieję że się szybko będą rozrastać.....więc pamiętaj o mnie.....
Geniu gdzieś Ty była???? :shock:
Grzesiu a co ja mam mówić jak TY przywiozłeś taka piękność chyba z Angii. ,tę różową o pełnych kwiatkach ja jadąc tam myślałam że uda mi się kupić ale już nie było .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacek P.... pisze:Geniu, z przyjemnością zobaczyłem, jak pięknie kwitną Ci pacioreczniki. Bogactwo kolorów. I kolejne liliowce, takie których jeszcze nie pokazywałaś.
Zakupy wspaniałe :shock: Wyjątkowe są czerwone i pomarańczowe jeżówki. Mam nadzieję, że wkrótce staną się bardziej dostępne. Ja na razie czekam na białe, które wysiałem.
Witaj Jacku dzięki za miły komentarz ,u nas w ogrodniczych były wiosną dostępne kłącza jeżówek nawet zielonej ,ale mnie wyszła tylko biała ,były po 17 zł .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pelagia72 pisze:Witaj Geniu !
Widzę, że żurawkowa grypa rozszalała się na dobre !
Geniu, gdzie to wszystko upchniesz ? ( wiem, wiem, że część jest dla moich kolegów z trójcy)
Dobrze, że u mnie brakuje miejsca pod nowe nasadzenia, chyba, że zastąpię trawnik żurawkami.
:;230
Pozdrawiam serdecznie. Pell.
Witaj Ago masz rację ale ja chyba już więcej żurawek nie zmieszczę więc choroba ustąpi .
Aga u mnie już dawno zostały tylko małe skrawki trawnika .
Genia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Spore okazy z tych żurawek Geniu 8) ,nie będziesz musiała czekać aż się rozrosną od razu widzisz co masz! Wilczomlecze super!Muszę przyznać,że nie widziałam w realu jeszcze ich. :? Ale pewnie niedługo się pokażą i zawładną ogródki .Chociaż może zbyt pstrokate są..Coraz więcej różnych "dziwnych" roślin się pokazuje!Czego to człowiek nie wymyśli!
Maryna. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryno a mnie takie pstre dziwaczne się podobają i bardzo lubię je w swoim ogródku z powodzeniem mogą zastąpić kwitnące kwiaty i wtedy cały sezon jest w ogrodzie kolorowy .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Witaj, Geniu :) Śliczne żurawki kupiłaś :) Co to za odmiana wilczomlecza?
Moniko sprawdzę nazwę wilczomlecza jeżeli nie jest zmazana jak w żurawkach .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu, będę wdzięczna, bo bardzo mi się podoba :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

e-genia pisze:
Witaj Jacku dzięki za miły komentarz ,u nas w ogrodniczych były wiosną dostępne kłącza jeżówek nawet zielonej ,ale mnie wyszła tylko biała ,były po 17 zł .
Genia
Też tak kupowałem, ale z kilku nic nie wyrosło, a kilka wcale nie jest tym co miało być - najlepiej jednak kupowac z kwiatami, do kłączy w woreczkach nie mam już zaufania :evil:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Gieniu, będę wdzięczna, bo bardzo mi się podoba :)
Moniko tylko w jednej doniczce jest tabliczka i pisze Eliphorbia jeżeli dobrze odczytałam .
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Geniu, żurawkowo wspaniałe :lol: , jeżówki też oczywiście :lol: . Obejrzałam Twoje zakupy i padłam (a wczoraj długo myślałam nad jasno zieloniutką żurawką i w końcu jej nie kupiłam :cry: ) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia tych piękności w gruncie :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ,Piterku dzięki za odwiedziny bardzo cieszę się z moich wczorajszych zakupów no i lepiej jest kupować roślinki kwitnące bo wiemy że nie kupujemy kota w worku .

Kochani ,Wygrałam ,Wygrałam, konkurs na najładniejszy ogród w mojej Gminie Ka Ro wybacz za te literki pogrubione .

Wczoraj dzwonili z Gminy a dziś byli żeby zrobić jeszcze kilka zdjęć .
No i będzie jeszcze jedna w tym roku komisja z Powiatu nie wiem jeszcze kiedy ale boję się że już w ogrodzie nie będzie co oglądać .

Dziękuję Wam Wszystkim że mnie wspieraliście i wierzyliście w moje zwycięstwo .

Dzięki ;:168 ;:167

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To kilka zdjęć zrobionych dziś zrobiłam ich więcej ale nie chcę na raz wszystkich wklejać
x-p-k

Post »

Serdecznie gratuluję Geniu! Szkoda że u mnie nie ma takich konkursów, zawsze to miło jak ktoś doceni nasza pracę!
Generalnie to Ci powiem, że tytuł najładniejszego ogrodu w gminie to nie byle co! :) Zresztą chyba nikt nie wątpił, że wygrasz ten konkurs!

A żurawkowisko wyszło Ci wspaniale!
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję wygranej ;:114 . Ogród masz piękny i super, że ludzie potrafią to docenić :)
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterek pisze:Serdecznie gratuluję Geniu! Szkoda że u mnie nie ma takich konkursów, zawsze to miło jak ktoś doceni nasza pracę!
Generalnie to Ci powiem, że tytuł najładniejszego ogrodu w gminie to nie byle co! :) Zresztą chyba nikt nie wątpił, że wygrasz ten konkurs!

A żurawkowisko wyszło Ci wspaniale!
Piotr ,Mała Rybko dzięki .Piotr na pewno jest i w Twojej Gminie . Ja też nie wiedziałam o takim konkursie .
Ktoś chyba zgłosił mój ogród bo ja tego nie zrobiłam a do mnie przyjechali i namówili na ten konkurs ,a teraz jeszcze powiatowy ,tam pewnie mam mniejsze szanse ,ale co mi tam ,nawet jak nie, to i tak fajnie że raz w życiu wygrałam konkurs .
x-p-k

Post »

e-genia pisze:
Piotr ,Mała Rybko dzięki .Piotr na pewno jest i w Twojej Gminie . Ja też nie wiedziałam o takim konkursie .
Ktoś chyba zgłosił mój ogród bo ja tego nie zrobiłam a do mnie przyjechali i namówili na ten konkurs ,a teraz jeszcze powiatowy ,tam pewnie mam mniejsze szanse ,ale co mi tam ,nawet jak nie, to i tak fajnie że raz w życiu wygrałam konkurs .
U mnie na wsi to jest, ale nie mam zrobionego jeszcze do porządku wjazdu, poza tym uprawy warzywne od dziadków i wszelkie tałatajstwo, które oni gromadzą - to się nie nadaje do pokazania ludziom hehe. Zresztą to nawet trawnika nie można skosić do porządku, bo trawa dla królików... Szkoda gadać, chociaż dziadek ma już zrezygnować z hodowli królików (co za tym idzie trawnik do normalnego koszenia, mniej miejsca zajętego przez warzywa itp.) więc może w przyszłym roku hehe

Szkoda, że u mnie w mieście nie ma konkursu na zieleń osiedlową (w wielu miastach jest), wtedy miałbym prawie pewną wygraną, bo przy innych blokach to maksymalnie po parę krzaczków/drzewek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”