Roślinki doniczkowe u Doroty
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, z prawdziwą przyjemnościa przeglądnęlam Twój wątek
Wszystkie roślinki masz ładne i zadbane, na dłużej zatrzymałam sie przy kolorowym krotonku i ślicznych zielistkach z początku wątku (te z rabatek w parku) - wspaniale Ci rosną!
Nie martw się trzykrotkami, to nie jest ich pora, bardzo cierpią na brak słoneczka i dlatego tak mocno się wyciągają. Możesz je przyciąć teraz, jeśli przeszkadza Ci ich długość, ale musisz pamiętać, że ze względu na zimową porę - nowe odrosty też będą się wyciągać. Byle do wiosny!
Nie martw się trzykrotkami, to nie jest ich pora, bardzo cierpią na brak słoneczka i dlatego tak mocno się wyciągają. Możesz je przyciąć teraz, jeśli przeszkadza Ci ich długość, ale musisz pamiętać, że ze względu na zimową porę - nowe odrosty też będą się wyciągać. Byle do wiosny!
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Witam wszystkich miłych gości, trzykrotki poskracam, i dam do wody, zielistki, te większe sadzonki poobcinam, ukorzenię , będę miała na wiosnę czym wypełnić doniczki na balkon.
Ewo chyba masz rację nie czas na ukorzenianie fiołków, ja mam jeszcze kilka listków w wodzie, może one się uratują.
Kari mój krotonek zmienił trochę barwę, kupowałam go z odcieniem różu, teraz znikł przeważa na listeczkach zieleń z żółtym, proszę zobacz, oto jego najnowsze zdjęca

Ewo chyba masz rację nie czas na ukorzenianie fiołków, ja mam jeszcze kilka listków w wodzie, może one się uratują.
Kari mój krotonek zmienił trochę barwę, kupowałam go z odcieniem różu, teraz znikł przeważa na listeczkach zieleń z żółtym, proszę zobacz, oto jego najnowsze zdjęca

-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
Masz rację, Dorotko - ten różowy kolorek nadawał mu wyjątkowego charakterukorzo_m pisze:Kari mój krotonek zmienił trochę barwę, kupowałam go z odcieniem różu, teraz znikł przeważa na listeczkach zieleń z żółtym, proszę zobacz, oto jego najnowsze zdjęca
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, niesamowity Krotonik a mammilaria mmm pyszna 
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Begonki masz bardzo ładne. Moja też kwitnie - bo to stale kwitnąca. Niestety mieszka od urodzenia w domku, zamiast w ogrodzie, bo nie wiedziałam nic o jej warunkach hodowli.

Moje doniczkowce i sukulenty
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ja mam jeszcze dwie begonie, pierwszą moja mama kupiła wiosną jako roślinkę balkonową, ale nie wystawiła jej latem, trzymała cały czas na parapecie. Na jesień bardzo zbrzydła, szkoda było wyrzucać, poobcinałam ją wstawiłam do piwnicy, przykryłam piaskiem zmieszanym z ziemią. Ostatnio mnie zaskoczyła zaczęła rosnąć, nie wiem czy nie powinnam jej zacząć już podlewać i wystawić do cieplejszego jasnego miejsca. Jak zawsze czekam na Wasze porady

Drugą begonię, dostałam od Bożenki- Babopielki, myślałam,że zginęła ,a ona pięknie pokazuje listeczki

Treissi, Kati ja begoniami zaraziłam się tu na forum, poprosiłm o sadzoneczki na forum, dostałam je od Babopielki, chodzę koło nich dmucham, chucham może się uda, a również nie mam w ich pielęgnacji żadnego doświadczenia. Do tej pory szalałam z kwiatami w ogródku, a ponieważ mam do zagospodarowania parapety, postanowiłam je szybko zapełnić, uważam ,że dom wtedy żyje i oddycha

Drugą begonię, dostałam od Bożenki- Babopielki, myślałam,że zginęła ,a ona pięknie pokazuje listeczki

Treissi, Kati ja begoniami zaraziłam się tu na forum, poprosiłm o sadzoneczki na forum, dostałam je od Babopielki, chodzę koło nich dmucham, chucham może się uda, a również nie mam w ich pielęgnacji żadnego doświadczenia. Do tej pory szalałam z kwiatami w ogródku, a ponieważ mam do zagospodarowania parapety, postanowiłam je szybko zapełnić, uważam ,że dom wtedy żyje i oddycha