Roślinki doniczkowe u Doroty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, trochę mała jeszcze ta sadzonka "hibiskusa" (przynajmniej dla mnie), ale może to być właśnie on. W tym roku pewnie nie zakwitnie ale w przyszłym to na pewno. Ciekawa jestem jaki będzie miał kolor.
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ja też jestem bardzo ciekawa jaki będzie kolor.

Do znawczyń trzykrotek mam pytanie, tak zaczęły rosnąć i ja się zastanawiam czy nie powinnam ich uszczyknąć
Obrazek Obrazek
Moje zielistki, mają dużo sadzoneczek, czy ich również nie powinnam zacząć ukorzeniać
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Znawczynią nie jestem ale w/g mnie to możesz uszczknąć te trzykrotki-pójdą na boki a zielistka...do wody i jak puści korzenie to posadż i niech rośnie.
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Dorotko jak potrzebujesz więcej Zielistek to możesz je oderwac i posadzic do ziemi , a jeśli nie, to spokojnie mogą pozostac nadal na roślinie .
Im więcej takich zwisających sadzonek ma zielistka , tym staje się ładniejsza , bynajmniej dla mnie :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

U Mamy się niestety listki aż z Białegostoku Forumowe zmarnowały,w ciepłym mieszkaniu a zaczęły gnić, po zmianie wody i dodaniu drobiny węgla jakby było lepiej i w same święta padły kolejne. Zostało trzy.Jednak jest czas na rozmnażanie wiosenny i nie ma go co przyspieszać.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Dorotko, z prawdziwą przyjemnościa przeglądnęlam Twój wątek :) Wszystkie roślinki masz ładne i zadbane, na dłużej zatrzymałam sie przy kolorowym krotonku i ślicznych zielistkach z początku wątku (te z rabatek w parku) - wspaniale Ci rosną!
Nie martw się trzykrotkami, to nie jest ich pora, bardzo cierpią na brak słoneczka i dlatego tak mocno się wyciągają. Możesz je przyciąć teraz, jeśli przeszkadza Ci ich długość, ale musisz pamiętać, że ze względu na zimową porę - nowe odrosty też będą się wyciągać. Byle do wiosny! :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości, trzykrotki poskracam, i dam do wody, zielistki, te większe sadzonki poobcinam, ukorzenię , będę miała na wiosnę czym wypełnić doniczki na balkon.
Ewo chyba masz rację nie czas na ukorzenianie fiołków, ja mam jeszcze kilka listków w wodzie, może one się uratują.
Kari mój krotonek zmienił trochę barwę, kupowałam go z odcieniem różu, teraz znikł przeważa na listeczkach zieleń z żółtym, proszę zobacz, oto jego najnowsze zdjęca
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko śliczne roślinki pokazujesz:)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko dziękuję za pochwałę moich kwiatuszków ;:79
Pozdrawiam Dorota
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

korzo_m pisze:Kari mój krotonek zmienił trochę barwę, kupowałam go z odcieniem różu, teraz znikł przeważa na listeczkach zieleń z żółtym, proszę zobacz, oto jego najnowsze zdjęca
Masz rację, Dorotko - ten różowy kolorek nadawał mu wyjątkowego charakteru :) Ale to nic, że ma go coraz mniej, bo widzę, że roślinka ciągle jest bardzo zadbana. Mój krotonek grymasi - schną mu końcówki listków :(
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Dorotko, niesamowity Krotonik a mammilaria mmm pyszna :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny dzięki, jak mówię moim roślinkom, że się podobają to pięknie rosną i nawet begonie pokazały małe kwiatuszki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne begonie. Ja na nie zachorowałam, ale niestety odmówiły mi współpracy :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Begonki masz bardzo ładne. Moja też kwitnie - bo to stale kwitnąca. Niestety mieszka od urodzenia w domku, zamiast w ogrodzie, bo nie wiedziałam nic o jej warunkach hodowli. :oops: :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam jeszcze dwie begonie, pierwszą moja mama kupiła wiosną jako roślinkę balkonową, ale nie wystawiła jej latem, trzymała cały czas na parapecie. Na jesień bardzo zbrzydła, szkoda było wyrzucać, poobcinałam ją wstawiłam do piwnicy, przykryłam piaskiem zmieszanym z ziemią. Ostatnio mnie zaskoczyła zaczęła rosnąć, nie wiem czy nie powinnam jej zacząć już podlewać i wystawić do cieplejszego jasnego miejsca. Jak zawsze czekam na Wasze porady :lol: :lol:
Obrazek
Drugą begonię, dostałam od Bożenki- Babopielki, myślałam,że zginęła ,a ona pięknie pokazuje listeczki
Obrazek
Treissi, Kati ja begoniami zaraziłam się tu na forum, poprosiłm o sadzoneczki na forum, dostałam je od Babopielki, chodzę koło nich dmucham, chucham może się uda, a również nie mam w ich pielęgnacji żadnego doświadczenia. Do tej pory szalałam z kwiatami w ogródku, a ponieważ mam do zagospodarowania parapety, postanowiłam je szybko zapełnić, uważam ,że dom wtedy żyje i oddycha :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”