Mój ogród - moja pasja.
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łano. Oglądnęłam Twój ogródi jestem zachwycona. Uwielbiam peonie i róże. ja mam 14 krzaków peonii, ale tylko bylinowych, z tego część odmian mi się powtarza. Nie mam ani jednej krzewiastej - trochę się ich bałam, w dodatku ta cena. Czy sadzi się je w tym samym czasie co bylinowe? Widzę, że masz dużo róż angielskich. Też je bardzo lubię, już mam wypisane odmiany, które wiosną chcę kupić dosadzić. Też należą do moich chciejstw wiosennych. Będę zaglądać do Ciebie często, o ile pozwolisz bo Twój busz mnie zachwycił.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kalmio
Piekne okazy masz w ogrodzie miejskim......zachwyt jak w wiejskim!......a oczko na 8pkt
nowoczesnie miejskie!
cmokasy z gór

Piekne okazy masz w ogrodzie miejskim......zachwyt jak w wiejskim!......a oczko na 8pkt

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Dziewczyny! Witam Was bardzo bardzo serdecznie w moich progach!
Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie
i dziękuję serdecznie za pochwały, dodaje to zawsze chęci do zrobienia jeszcze lepiej i jeszcze więcej! Jeszcze raz dziękuję!
AGNESS, mariasen, dziękuję bardzo i zapraszam ponownie!!!
Ado, dla p. drzewiastych jak i dla p. bylinowych najlepszą porą sadzenia jest początek jesieni. Ale, niestety, największy wybór odmian na rynku mamy wiosną ( czemu tak jest - nie wiem ) i nic na to nie poradzimy... kupujemy więc i sadzimy... Drzewiaste rzeczywiście są dość drogie, ale warto mieć chociaż jedną, bo są urody ogromnej... właściwie wszystko jedno którą kupisz - i tak będzie miała przepiękne kwiaty. Ja już zamówiłam na "cebulkach" (www.cebule.pl) kilka odmian p. bylinowych, mam nadzieję, że mi przyślą to, co zamówiłam i nie pomylą odmiany, bo piwonie to nie dalie, niekoniecznie zakwitną w roku posadzenia
Zapraszam Cię do mnie ponownie, kiedy tylko będziesz miała ochotę!
Muszę się pozbierać i powklejać nowe (stare) fotki.
minismoku, Dzięki za odwiedzinki. U Ciebie też często bywam i podziwiam krajobrazy i wspaniały ogród!
Cieszę się, że Tobie spodobało moje oczko. Jest na razie łyse, ale to się zmieni. Liczę, że w tym sezonie lilię wodne się rozrosną a i dookoła oczka szykuję zmiany
Zapraszam serdecznie!
Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądacie

AGNESS, mariasen, dziękuję bardzo i zapraszam ponownie!!!
Ado, dla p. drzewiastych jak i dla p. bylinowych najlepszą porą sadzenia jest początek jesieni. Ale, niestety, największy wybór odmian na rynku mamy wiosną ( czemu tak jest - nie wiem ) i nic na to nie poradzimy... kupujemy więc i sadzimy... Drzewiaste rzeczywiście są dość drogie, ale warto mieć chociaż jedną, bo są urody ogromnej... właściwie wszystko jedno którą kupisz - i tak będzie miała przepiękne kwiaty. Ja już zamówiłam na "cebulkach" (www.cebule.pl) kilka odmian p. bylinowych, mam nadzieję, że mi przyślą to, co zamówiłam i nie pomylą odmiany, bo piwonie to nie dalie, niekoniecznie zakwitną w roku posadzenia

Zapraszam Cię do mnie ponownie, kiedy tylko będziesz miała ochotę!
Muszę się pozbierać i powklejać nowe (stare) fotki.
minismoku, Dzięki za odwiedzinki. U Ciebie też często bywam i podziwiam krajobrazy i wspaniały ogród!
Cieszę się, że Tobie spodobało moje oczko. Jest na razie łyse, ale to się zmieni. Liczę, że w tym sezonie lilię wodne się rozrosną a i dookoła oczka szykuję zmiany

Witaj Kalmio..piękny kolorowy ogród.. a oczko wodne wielofunkcyjne świetnie wygląda jako lodowisko:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Witaj Kalmio. Zapowiada się piękny ogród. Różyczki cudne, a miejski ogród to gdzie masz?
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
Dotrzymałam obietnicę Kalmio i pospacerowałam po Twoim pełnym różnych kolekcji ogrodzie. Piękne peonie, cudowne magnolie, których widzę że też masz sporo. Oczko wodne rzeczywiście kształtem przypomina moje ale jest zdecydowanie większe i może nawet ładniej wykończone. Lubię wodę w ogrodzie choć problemy które się w związku z tym pojawiają czasami dają mi do myślenia po co mi to było.
Teren masz spory i pewnie już niedługo stworzysz na nim swój wymarzony busz.
Teren masz spory i pewnie już niedługo stworzysz na nim swój wymarzony busz.
Witam wszystkich serdecznie!
Dawno nic nie pisałam w moim wątku, ale zaglądałam i czytałam, co się dzieję na forum.
Czekam z niecierpliwością na wiosnę, jak i Wy wszyscy... Dzisiaj był piękny dzień, świeciło słoneczko i było ciepło, ale już teraz pada i chyba jutro już nie będzie tak pięknie.
Muszę powiedzieć, że chociaż obiecałam sobie, że w tym roku nie będę szalała z zakupami, to i tak nici z tego, chociaż i tak staram się ograniczać. Pochwale się, co już kupiłam:
- dalie: 'Kelvin Floodlight', 'Seattle', 'Fleurel', 'Akita', La Gioconda'
- piwonie: 'Sorbet', 'Peter Brand', 'Santa Fe', 'Duchesse de Nemours', 'Bowl of Beauty'
- funkie: 'Blue Angel', 'Christmas Tree', 'Regal Splendor', 'Summer Music', 'Big Daddy', 'Pizzazz'
- piwonię drzewiastą (Maroon)
- różę 'Mazowsze'
- athyrium (wietlicę japońską) 'Ursula's Red'
No i jeszcze czekam na zamówienie z "cebulek", a będą to piwonie 'Buckeye Bell', 'Flame', Immaculee, 'Raspberry Sunday', 'Top Brass', 'Yellow Crown'.
I chociaż prognoza nie jest zbyt pocieszająca, jednak do wiosny zostało już nie tak daleko!
Dawno nic nie pisałam w moim wątku, ale zaglądałam i czytałam, co się dzieję na forum.

Czekam z niecierpliwością na wiosnę, jak i Wy wszyscy... Dzisiaj był piękny dzień, świeciło słoneczko i było ciepło, ale już teraz pada i chyba jutro już nie będzie tak pięknie.

Muszę powiedzieć, że chociaż obiecałam sobie, że w tym roku nie będę szalała z zakupami, to i tak nici z tego, chociaż i tak staram się ograniczać. Pochwale się, co już kupiłam:
- dalie: 'Kelvin Floodlight', 'Seattle', 'Fleurel', 'Akita', La Gioconda'
- piwonie: 'Sorbet', 'Peter Brand', 'Santa Fe', 'Duchesse de Nemours', 'Bowl of Beauty'
- funkie: 'Blue Angel', 'Christmas Tree', 'Regal Splendor', 'Summer Music', 'Big Daddy', 'Pizzazz'
- piwonię drzewiastą (Maroon)
- różę 'Mazowsze'
- athyrium (wietlicę japońską) 'Ursula's Red'
No i jeszcze czekam na zamówienie z "cebulek", a będą to piwonie 'Buckeye Bell', 'Flame', Immaculee, 'Raspberry Sunday', 'Top Brass', 'Yellow Crown'.
I chociaż prognoza nie jest zbyt pocieszająca, jednak do wiosny zostało już nie tak daleko!

Witam Kalmo dzisiaj mamy pierwszy dzień wiosny ale tylko kalendarzowej.
U nas śnieg i bardzo zimno.U Ciebie jednak było pięknie.Zauroczyły mnie przede wszystkim piwonie.To niesamowite kwiaty.Chociaż ja mam tylko dwie.Ale
ich uwielbiam.Bardzo choruję na krzaczastą.Może jak gdzieś zobaczę już
kwitnąca to kupię.
U nas śnieg i bardzo zimno.U Ciebie jednak było pięknie.Zauroczyły mnie przede wszystkim piwonie.To niesamowite kwiaty.Chociaż ja mam tylko dwie.Ale
ich uwielbiam.Bardzo choruję na krzaczastą.Może jak gdzieś zobaczę już
kwitnąca to kupię.