Moje cudeńka - miaaa
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Takie mini deja-vu
Też wysiewałam nasiona kaktusów pod koniec 2006 r. Sprawa wyglądała b.podobnie, dużo powschodziło, częśc wypadła - do dziś mam z 10 takich 1,5 cm okazów. Nie mam pojęcia co to, wykształciły się ładne ciernie, na pewno jest jakaś opuncja i ze 2 lithopsy (już się "wykropkowały"). Zresztą, fotki aktualne wrzuciłam u Volumineuxa
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... c&start=96
Pozdrawiam

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... c&start=96
Pozdrawiam
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
Kurcze...ja też siałam mix kaktusów jakoś jesienią chyba,musiałabym sprawdzić ale primo-nawet już po przepikowaniu są mało podobne do kaktusów bo mają listki,dopiero kształtuje się to coś okrągłego z kolcami.
Secundo-wszystkie wyglądaja tak samo.
Ja swoje chyba za płytko wysiałam,bo łodyżki az się wyginają a Twoje to wyglądają zupełnie inaczej.
Ja swoje chyba za płytko wysiałam,bo łodyżki az się wyginają a Twoje to wyglądają zupełnie inaczej.
Basiu, u mnie te siewki, które się mocno wyciągnęły (na łodyżce właśnie + 2 liście) okazały się być później opuncjami, które teraz wyglądają już całkiem przyzwoicie. I żadna siewka, uwierz, nie wyglądała na kaktusabasga pisze:Kurcze...ja też siałam mix kaktusów jakoś jesienią chyba,musiałabym sprawdzić ale primo-nawet już po przepikowaniu są mało podobne do kaktusów bo mają listki,dopiero kształtuje się to coś okrągłego z kolcami.

-
- 500p
-
- 500p