Mój mały ogródek - Isia cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Isiu :D
Bardzo sympatycznie wygląda twój ogródeczek :D i widzę, że wiele wspaniałych roślinek w nim masz :D dołączam się do wzdychających nad Twoimi różami - są naprawdę cudne :twisted: clemantisy też prześliczne - osobiście też marzę o takim :D widzę, ze mamy taki sam kolor rododendrona (chodzi mi o ten fiolet) 8) bardzo spodobała mi sie też ta sosenka u Twoich rodziców :twisted:
Pozdrawiam 8)
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

cześć Dorcia miło, że podobają Ci się moje roślinki :lol: :D mam nadzieję, że róż przybędzie w maju, a mam jeszcze pare krzaczków które będą kwitły po raz pierwszy w tym roku - juz nie mogę sie doczekać. Widać jak z każdym dniem przybywa przyrostów i budzą się do życia :P :P na pewno będą nowe zdjęcia obiecuję :P . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a teraz obiecane zdjęcie: bez prawda że śliczny? ;:6 na każdej gałązce kwiatyObrazek
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu ja mam zamiar dokupić ze 2 krzaczki w tym roku, bo róże kocham :P na razie mam 4 krzaczki rabatowych, 1 miniaturkę, 1 pnącą ( a właściwie 2 bo mi się rozmnożyła) i jedną "pomarszczoną" - dziką - która jeszcze mi nie kwitła 8) A powiedz mi - jak Ty o nie dbasz, ze są takie cudne ??? czym nawozisz ???
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko poza strzyżeniem wiosennym stosuje nawóz do róż firmy florovit i nawożę wiosną 1 raz na miesiąc w niedużych ilościach ale 1 w miesiącu do połowy lipca. Otoczone są korą, i pryskam gółwnie od mszyc :twisted: w tym roku posieję nasturcję obok to cała mszyca poleci na nasturcję (tak radziła Maja Popielarska patrz Maja w ogrodzie) poza tym mówię do nich czule i wiedzą, że bardzo mi na nich zależy :P ;:97 dla Ciebie mała różyczka Obrazek troszkę może zdjęcie prześwietlone ale taką mam szczepioną na pniu ma piekny amarantowy kolor
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki ;:168 śliczna :P ja moich nie nawoziłam jeszcze, bo jakoś nie mogłam się zebrać do zakupu nawozu :) ale w tym roku chyba się zbiorę :D też ostro walczę z mszycami 8) ale z nasturcjami nie próbowałam 8)
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Isiu :D Wygląda mi na to, że Ty to już doświadczona ogrodniczka jesteś....rozmawiasz ze swoimi roślinkami.. :wink: :lol: No i jeszcze jedno....zdjęcia robisz piękne. :D Tak trzymaj Isiu :lol:

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Isiu :) z tą nasturcją to bardzo dobry pomysł, też kupiłam miniaturową i dosadzę ją różom. Czekam na zdjęcia wiosenne ogrodu, bo te do tej pory to kusząca obietnica.
Edyta
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko odkryłam dzisiaj (dopiero niestety) przępiekny różany ogród Gertrudy jeżeli chcesz fachowych porad i napatrzeć się na przepiękne róże i inne kwiaty zajrzyj tam, ja jestem oczarowana.

Marysiu jestem zakręcoan na punkcie ogrodu tak jak większość pewnie z nas, a może wszyscy tylko nie wszyscy sie do tego przyznają 8) :D

Edytko jeżeli tylko pogoda sie nie zepsuje to zdjęcia będą na pewno, roślinki tylko czekają i wypinają się do tego by strzelić im fotkę :wink: :P
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To czekamy na wiosenne kolorki :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a to świeże zdjęcia "jeszcze ciepłe" :P z dzisiejszego spaceru, jeszcze padał deszczyk ale nie mogłam się oprzeć :P spójrzcie Obrazek tawułkaObrazek przylaszczki Obrazek forsycja Obrazek białe szafirki Obrazek pąki nektaryny
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetne fotki :P krople deszczu jeszcze dodają im uroku :P myślałam, ze to migdałek na ostatnim zdjęciu. Widzę, ze forsycja pięknie Ci kwitnie - moja cos zmarniała w tym roku :?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Isiu !
U ciebie forsycja ma jeszcze pąki więc będziesz oko cieszyć jeszcze długo.
Zazdroszczę Ci zapachu bzu, a będziesz miała co wąchać :wink:
Isiu a czy to nie jest szafirek biały ?

Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ależ oczywiście :oops: :lol: dzięki już poprawiam
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Isia pisze:[Obrazek troszkę może zdjęcie prześwietlone ale taką mam szczepioną na pniu ma piekny amarantowy kolor
Isiu ta róża ma cudny kolor - wręcz "świeci" . Wszystkie Twoje różane skarby są zdrowiutkie i piękne , ale ta jest szczególnie urzekająca , pięknie by wyglądała w towarzystwie granatowych ostróżek - stanowiła by ciekawy kontrast [ taka żywa dynamiczna kompozycja ]. Znasz może jej nazwę ?
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”