Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko witaj poświątecznie ;:196
Prace działkowe przystopowały nie tylko z racji przygotowań świątecznych ale i załamania pogody.
Ostatniej nocy było siarczyście zimno i kałuże pozamarzane ... jutro wypad na działkę i ... już mi serce pika ze strachu :wink: ale cóż my możemy zrobić ???
Czerwone pierwiosnki miałam tylko 1 sezon i ... wyginęły jeśli pozwolisz oczy nacieszę Twoimi :D
Pozdrawiam i ;:3 życzę
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko Twoje roślinki dzielne ;:333 mimo zimna i tak kwitną ;:63
Przepiękny biały szafirek ;:167 muszę poszukać takiego .
Czytam że wszystko zabezpieczyłaś a ja nawet nie byłam na działce - dzisiaj rano była u mnie śnieżyca , nasypało sporo śniegu ale potem deszcz i po połuniu już nie było śladu .
Cały tydzień zapowiadają z przymrozkami , w dzień ma być jeden stopień ;:223
Lucynko życzę słoneczka i ciepła na cały tydzień albo chociaż żeby nic Ci nie zmroziło ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu111 - u mnie nie padało, ale było tak zimno, że ręce mi zmarzły, mimo że na działce spędziłam raptem godzinkę. ;:222
A moje kwiatki rzeczywiście noski pospuszczały na kwintę, aż mi ich żal. :(

Obrazek

Obrazek

Tereniu [tencia] - wymieniłabym się z Tobą, tylko jest jeden problem. Nie mam z czym przystąpić do wymiany, bo moich inteligentnych chwastów nie widać. ;:124 No chyba, że reflektujesz na podagrycznika, bo ten już się bokami panoszy. ;:306
U mnie dziś bezdeszczowo, tylko przeraźliwie zimno. ;:145
Sprawdziłam sobie pogodę szesnastodniową i aż się przeraziłam, bo mają być nocne mrozy do -4*, a jakeś sensowne ciepełko zacznie się dopiero w okolicach 29 kwietnia. Jeszcze niemal dwa tygodnie zimnicy. ;:202
Za życzenia pięknie dziękuję ;:196 i Tobie również ciepełka i słoneczka życzę. ;:167

Obrazek

Obrazek

Krysiu [christinkrysia] - witaj. ;:196
U mnie szczęśliwie mrozu jeszcze tej wiosny nie było, ale wszystko przede mną. :(
W sprawie pogody to my nic nie możemy zrobić, nawet denerwować się nie warto, bo to niczego nie zmieni. ;:124
Ja nigdy dotąd czerwonych pierwiosnków nie miałam, zastanawiam się więc, jak długo zechcą one u mnie pomieszkać. ;:218
Jednak póki są, to bardzo proszę, ciesz się do woli. :tan
Dziękuję ;:196 i Tobie również słonecznego ciepełka życzę. ;:167

Obrazek

Obrazek

Tereniu [TerDob] - niektóre rośliny pozamykały buźki w oczekiwaniu na lepsze czasy. ;:204
Pookrywałam na działce jedynie sieweczki, ;:108 a teraz sobie myślę, że powinnam okryć nieco więcej roślin. ;:218
Dziękuję ślicznie za dobre życzenia i wzajemnie dużo ;:3 życzę. ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale piekne pierwiosnki
Ja mam tylko jednego kwitnącego i to jednym kwiatkiem
Ciekawe dlaczego u mnie nie chca rosnąć?
Trzymam kciuki za nasze roślinki, mam nadzieję, ze wytrzymają pogodę
I tak po cichu sobie myśle, że mamy w tym roku wcześniejszych ogrodników
Chyba w zeszłym roku było podobnie.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam Lucynko , święta za nami i wracamy do codziennych zajęć . Podziwiam Twoje rośliny która walczą z zimnem i nie dają się. Ja też byłam na działce, okryłam moje zasiewy i posadzone róże, teraz pada deszcz tu mrozu nie będzie. ;:168 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie! :wit
Dzień obudził się piękny, pełen słonecznych promieni, co ucieszyło moje sadzonki na balkonie, ale nie wiem: cieszyć się, czy martwić, ;:218 bo wydaje mi się, że taka pogoda w ciągu dnia wróży nocny mrozek. ;:202
Na działkę dzisiaj się nie wybieram, choć powinnam, ;:124 ale mam inne ważne sprawy, które zatrzymują mnie w domu. :(

Gosiu [Margo2] - w tym roku mam wyjątkowo dużo pierwiosnków, większość z własnego siewu. Po raz pierwszy udała mi się ta sztuka, a to tylko dzięki temu, że nie kombinowałam, ;:7 tylko zasiałam dopiero w połowie maja, jesienią przepikowałam na miejsce stałe. ;:108 Wcześniej próbowałam uprawy w domu i nigdy nie miałam efektów. ;:222
Obyś miała rację w sprawie tych zimnych ogrodników, bo prognozy aż do 29 kwietnia dla naszego regionu są nieciekawe. ;:174
Myślę, że pierwiosnki u Ciebie też się zadomowią, daj im trochę czasu. ;:108
Moje najpóźniejsze, tj. te, którymi się z Tobą podzieliłam, też ciągle jeszcze w fazie lisków ledwo widocznych nad ziemią. ;:204

Irenko [adamiec] - witaj! ;:196
Pookrywałam i ja, ale tylko sieweczki, a mróz pewnie będę miała, ;:174 bo aktualnie mam słoneczną pogodę, a temperaturę niską. :(

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia wszystkim Wam i Waszym roślinkom życzę. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Pojechałam dziś na działkę, żeby podlać moje rozsady. Przy okazji jeszcze bardziej okryłam bo jutro w nocy ma być -5 a folia wytrzymuje
do -3. Okryłam też część róż,hortensje i różaneczniki. Bardzo zimno.Kwiatki kwitną ,ale są takie biedne. Niestety w tym roku nie pocieszę
się sasankami, już przekwitają.Widzę,że masz czerwoną miodunkę?.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Ciebie słoneczko przywitałam a u mnie zima - od wczoraj cały czas sypie i jeszcze mróz zapowiadają ;:145
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, witaj poświątecznie ;:196
Wiosna rozpieszcza Cie kwiatkami, mimo że pogodowo zrobiło się do bani ;:222 Pierwiosnki szaleją na całego i wzbudzają zachwyt, a nawet i zazdrość ;:108 Ale to taka nieszkodliwa zazdrość, cieszę się, że tak cudnie Ci kwitną. Za tydzień jadę na targi, to może jakiś wpadnie do mojego koszyczka ;:65
Rodzinka zadowolona ze świąt, a to najważniejsze. Ani się obejrzymy, a będziemy się szykować do następnych :;230 Ale zanim to nastąpi, to przed nami miejmy nadzieję, piękne lato ;:7 U mnie niestety było dużo zimniej niż u Ciebie i już wiem, że nie obyło się bez szkód ;:222 W święta było 6,7 stopni na termometrze ( w dzień), to uznałam, że jest całkiem nieźle. Dzisiaj tylko 5. Przynajmniej dobrze, że świeci słońce, to chociaż przez szybę można mieć złudzenie ciepła.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam wieczorem. :wit
Zimno, zimno, coraz zimniej. Już tylko 8* na moim balkonie. ;:202

Danusiu [danuta z] - ja nic oprócz maleńkich sieweczek nie okryłam. ;:222 Dzisiaj miałam zajętą głowę i czas sprawami dalekimi od działki. Trudno. Co Bozia da, to będzie. ;:108
Mam młodziutką miodunkę czerwoną. Dostałam sadzonkę od forumowej koleżanki w ubiegłym roku. Ładnie przeżyła i nawet sporo kwiatków pokazała. ;:333 Widać, że podarowana ze szczerego serca.

Obrazek

Tereniu [TerDob] - widziałam Twoją zimę i bardzo współczuję zarówno Tobie i Twoim roślinkom. ;:168
U mnie śniegu nie ma. Jeszcze. Mróz jednak nadchodzi i bardzo się go obawiam. ;:oj

Obrazek

Iwonko1 - witaj, kochana. ;:196
Faktycznie u mnie prym wiodą pierwiosnki i oby ich tylko mróz nie zwarzył, bo pewnie bym się poryczała. ;:98
Rozumiem, że nocami z lekka Ci pomroziło... ;:218
Mnie zapewne dzisiejszej nocy przymrozi. ;:145 W ciągu dnia słońce - owszem - świeciło, ale nie grzało, co jest bardzo dziwne zważywszy na porę roku. ;:7
A kwiatki z powodu zimna noski poopuszczały. ;:174

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko,aż przykro patrzeć na te pozwieszane łebki ,oby tylko nie było gorzej ;:222
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko piękne kolorki sasanek ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..ładne sasanki, różowa ;:180 ..nie mam takiej. ;:128 . Za dwa tygodnie u mnie targi ogrodnicze, jak spotkam to kupię. ;:173 Dziś u mnie lekko przymroziło - 1 i oby więcej nie było czego i tobie życzę. ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witajcie! :wit
Zima trzyma i puścić nie zamierza. ;:145
Kolejny dzień w domowych pieleszach i złość z tego powodu, bo o tej porze roku chciałoby się już całe dnie na działeczce spędzać. :(
Mrozu wprawdzie ani śniegu jeszcze u mnie nie było i niech tak zostanie, choć obawa ciągle żywa. ;:202
W foliaczkach na balkonie kolejna noc z ogrzewaniem przy pomocy zniczy, ;:131 a sadzonki stoją w miejscu, niektóre lekko zmarniały. ;:222
Nie będę jednak płakała, ;:185 co mi niebo ześle, to będzie. ;:224

Iwciu - od dwóch dni nie oglądam swoich wiosennych kwiatków, ;:218 a czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. ;:108

W mojej pamięci pozostaje obraz działki z Poniedziałku Wielkonacnego.
Obrazek

Tereniu [TerDob] - sasanki ładne, owszem. Dziękuję. ;:196 Problem w tym, że jakoś nie chcą się rozrastać. ;:223

Obrazek

Zuziu111 - ta sasanka jest czerwona, tylko z zewnątrz płatki mają jaśniejszy odcień.
Moje roślinki jeszcze mrozu jako takiego nie doświadczyły, ;:185 jednak przy zimnym wietrze odczuwalna jest bliska zera, to marzną. ;:174
Za dobre życzenie dziękuję ;:196 i Tobie również ciepełka życzę. ;:3

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko trzymam mocno kciuki za Twoją działkę, żeby nic nie spadło białego na te piękne kwiatki i przede wszystkim drzewko owocowe :D Temperatury minusowe niech też omijają Twoje rośliny. Przecież musicie chodzić do gołąbków i zajączka. :D Wiosny, wiosny, wiosny pięknej wymarzonej i to jak najszybciej tego Ci życzę i mocno całuję Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”