Dzięki Tobie zobaczyłam, jak zakwitnie mój Powwow
Fiołkolandia i storczyki u Wandy
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołkolandia i storczyki u Wandy
Wandziu fiołeczki, jak zwykle olśniewające.

- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Przepięknie się prezentują fiołaski w słonecznej sesji zdjęciowej 
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Witaj!
I, że ja wcześniej tego wątku nie zauważyłam..
Jestem w głębokim szoku, ilością fiołków i storczyków.
Gratulacje !
I, że ja wcześniej tego wątku nie zauważyłam..
Jestem w głębokim szoku, ilością fiołków i storczyków.
Gratulacje !
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Wandziu już to pidsałam nie raz ale twoja kolekcja fiołków jest godna pozazdroszczenia. Musi to wszystko pięknie wyglądać, gdy kwitnie ich tak dużo. Biała Królowa cudowna.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie, moi mili
Ostatnio bywam tu w doniczkowym dość rzadko, bo całą uwagę poświęcam ogrodowi, który latem sprawia najwięcej radości, gdyż jest w nim o tej porze chyba najbardziej kolorowo. Fiołeczki kwitną sobie na przemian i na parapetach zrobiło się barwnie i wesoło. Podobnie jak w ogródku
Ninad, miło że do mnie wpadasz, dziękuję i także cię serdecznie pozdrawiam
Anija, u ciebie także będzie sporo kolorowych mordek, które będą się uśmiechać razem z pyszczami skrętników
Elciu, kopę lat
No więc muszę ci powiedzieć, że ja także najbardziej lubię białe kwiaty, zarówno w domu, jak i w ogrodzie. I daltego na początku kupowałam same białe fiołki; potem dopiero inne. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie również w moim ogródku. Zapraszam
Iwonko, ten Powwow jest naprawdę wyjątkowy. Teraz gdy widzę różne inne kwitnące fiołki, on się wyraźnie wyróżnia, zarówno kolorem kwaitu, jak i wzorkiem listków
Agatko, dziękuję. Ja także podziwiam twoje fiołeczki i często porównuję odmiany z moimi
Stokrotkanio, serdecznie cię witam i zapraszam do odwiedzin, gdy tylko znajdziesz czas i ochotę
Anik, ileż to czasu się nie widziałyśmy... Tym bardziej się cieszę, że miałaś ochotę do mnie wpaść i zerknąć na moje zbiory

Ninad, miło że do mnie wpadasz, dziękuję i także cię serdecznie pozdrawiam
Anija, u ciebie także będzie sporo kolorowych mordek, które będą się uśmiechać razem z pyszczami skrętników
Elciu, kopę lat
Iwonko, ten Powwow jest naprawdę wyjątkowy. Teraz gdy widzę różne inne kwitnące fiołki, on się wyraźnie wyróżnia, zarówno kolorem kwaitu, jak i wzorkiem listków
Agatko, dziękuję. Ja także podziwiam twoje fiołeczki i często porównuję odmiany z moimi
Stokrotkanio, serdecznie cię witam i zapraszam do odwiedzin, gdy tylko znajdziesz czas i ochotę
Anik, ileż to czasu się nie widziałyśmy... Tym bardziej się cieszę, że miałaś ochotę do mnie wpaść i zerknąć na moje zbiory

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wando już od dawna planuję wizytę w Twoim ogrodzie pod dębami, ale jakoś ciągle brakuje czasu, żeby spokojnie się w nim
rozgościc.
Jednak muszę Ci napisac, że jesteś pierwsza na liście do odwiedzin w ogrodach, bo dotychczas bywam tylko
u Iwonki (heliofitki). Przy najbliższej okazji zapukam do Twojej furtki.
rozgościc.
u Iwonki (heliofitki). Przy najbliższej okazji zapukam do Twojej furtki.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
evluk

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Piękne te fiołki Wando.
A mój Powwow padł-nie wytrzymał chyba fiołkowej konkurencji
A mój Powwow padł-nie wytrzymał chyba fiołkowej konkurencji
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pow Wow...jak zwykle mnie zachwyca swoim pięknem...
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Jan Menujet to jest po prostu szał 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Twoje fiołeczki śliczne.
Ogród ogrodem ale o parapetach i nas jako miłośnikach roślin tu rosnących nie zapominaj!
Ogród ogrodem ale o parapetach i nas jako miłośnikach roślin tu rosnących nie zapominaj!
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
U ciebie zawsze można znaleźć przepiękne fiołeczki.
W zasadzie to chciałam cię prosić o obejrzenie ostatnich fotek w moim wątku i o pomoc w zdiagnozowaniu czy fiołek tam pokazany jest odmianowy. Dostałam go chyba jako odmianowego ale wydaje mi się, że dzieci zwinęły kartkę z napisem.
W zasadzie to chciałam cię prosić o obejrzenie ostatnich fotek w moim wątku i o pomoc w zdiagnozowaniu czy fiołek tam pokazany jest odmianowy. Dostałam go chyba jako odmianowego ale wydaje mi się, że dzieci zwinęły kartkę z napisem.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No cóż napiszę tylko niebiesko mi 
- darla80
- 1000p

- Od: 29 sie 2008, o 10:18
Właśnie nadrobiłam zaległości w Twoim wątku
Storczyki wiecznie kwitnące-moje chyba niedopieszczone były przez dłuższy czas i się obraziły,raptem dwa mi kwitną.Zima też była ciężka bo sporo bulwiastych niestety mi zeszło
Fiołeczki-ach cuda
szczególnie te białe-właśnie zdałam sobie sprawę,że praktycznie nie mam białych w swojej kolekcji a są wręcz urzekające
Zerknij do mojego wymiankowego-może czai się tam sadzoneczka jakiej jeszcze nie masz
Orientujesz się ile już masz jeśli jesienią miałaś ponad setkę
?
Nie kojarzyłam Cię wcześniej jako "babci"-taka interaktywna babcia to w moim realnym gronie(nie mam na myśli forum) jednak rzadkość,moja mama stroni jak może...w sumie tak samo było kiedyś z komórką,więc może się przekona...lub wnuczki ją przekonają...bo przecież "wnuki kocha się bardziej niż własne dzieci"
Storczyki wiecznie kwitnące-moje chyba niedopieszczone były przez dłuższy czas i się obraziły,raptem dwa mi kwitną.Zima też była ciężka bo sporo bulwiastych niestety mi zeszło
Fiołeczki-ach cuda
Zerknij do mojego wymiankowego-może czai się tam sadzoneczka jakiej jeszcze nie masz
Orientujesz się ile już masz jeśli jesienią miałaś ponad setkę
Nie kojarzyłam Cię wcześniej jako "babci"-taka interaktywna babcia to w moim realnym gronie(nie mam na myśli forum) jednak rzadkość,moja mama stroni jak może...w sumie tak samo było kiedyś z komórką,więc może się przekona...lub wnuczki ją przekonają...bo przecież "wnuki kocha się bardziej niż własne dzieci"
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bogusiu, jak miło, że wpadłaś
Białe fiołeczki są moim zdaniem najpiekniejsze i właśnie od nich zaczęła się moja fiołkowa pasja. Potem przyszły fioletowe, różowe, niebieskie, bordowe itp.
Wcześniej liczyłam, ile mam odmian, ale w pewnym momencie przestałam i z trudem je wszystkie ograrniam.
Co do mojego babciostwa to jestem babcią tylko nominalnie, bo mentalnie absolutnie czuję się młodo i jestem na bieżąco z wszystkimi nowinkami technicznymi. Mam zarówno trzydziestoletnie, jak i siedemdziesięcioletnie koleżanki i wiek nie stanowi żadnego problemu ani w tę, ani w drugą stronę. Liczy się to, co jest w głowie i w duszy oraz aktywność i pozytywny stosunek do świata i otoczenia. Dopóki człowiek marzy i snuje plany, dopóty jest młody. Starzeje się wtedy, gdy zaczyna tylko wspominać. A wnuczki, to rzeczywiście największy skarb i radość. I staram się od małego zaszczepić w nich miłość do kwiatów i do ogrodu:D
Wcześniej liczyłam, ile mam odmian, ale w pewnym momencie przestałam i z trudem je wszystkie ograrniam.
Co do mojego babciostwa to jestem babcią tylko nominalnie, bo mentalnie absolutnie czuję się młodo i jestem na bieżąco z wszystkimi nowinkami technicznymi. Mam zarówno trzydziestoletnie, jak i siedemdziesięcioletnie koleżanki i wiek nie stanowi żadnego problemu ani w tę, ani w drugą stronę. Liczy się to, co jest w głowie i w duszy oraz aktywność i pozytywny stosunek do świata i otoczenia. Dopóki człowiek marzy i snuje plany, dopóty jest młody. Starzeje się wtedy, gdy zaczyna tylko wspominać. A wnuczki, to rzeczywiście największy skarb i radość. I staram się od małego zaszczepić w nich miłość do kwiatów i do ogrodu:D
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43