moje rośnie wdzięcznie
- dwuletnie sadzonki Adenium obesum jak na razie trzymają się w bardzo dobrej kondycji, trzymają formę, oby tak dalej. Część przesadzona jest w większe doniczki, świeże podłoże i aklimatyzują się, widać że trzymają formę i dobrze znoszą jak do tej pory przesadzenie. Sadzonki z tegorocznego wysiewu w większości poprzycinałem, nie wyglądają zbyt "ciekawie". Fotki wstawię jak troszkę zmienią wygląd. Za jakiś czas, jak poprawią się naturalne warunki świetlne, wstawię fotki moich 32 - no miesięcznych sadzonek Adenium obesum.jak tam adenium / ... /
własnie się dogrzebałam - nic mi o tym nie wiadomoAkwelan_2009 pisze:Lucy - odpisałem na "pw".
- nic złego w pytaniu o opiekę nad roślinkami nie ma, a ja tylko podzieliłem się moim bardzo skromnym - krótkim doświadczeniem w wysiewie i opiece nad tymi egzotycznymi roślinami, wzbudzającymi coraz częściej i coraz większe zainteresowanie.Co złego to nie ja ;)
bo kobiety zawsze wybieraja to co najlepszeprzemo1413 pisze:Podczas mojej nie obecności znajoma sobie wzięła tą którą kształtowałem na bonzai i najpiękniejszą z tego roku
nauczka na przyszłość - nie wierz kobiecie, a jeżeli wierzysz, to i tak na wszelki wypadek skontrolujprzemo1413 pisze:spytała czy może wziąć i powiedziałem że może ale nie myślałem że upatrzy sobie te najpiękniejsze
tak malutko im trzeba?!Akwelan_2009 pisze:Roślinka ma wysokość 27 cm od podłoża, rośnie w doniczce 9,5 x 9,5 cm.