moje rośnie wdzięcznie

- dwuletnie sadzonki Adenium obesum jak na razie trzymają się w bardzo dobrej kondycji, trzymają formę, oby tak dalej. Część przesadzona jest w większe doniczki, świeże podłoże i aklimatyzują się, widać że trzymają formę i dobrze znoszą jak do tej pory przesadzenie. Sadzonki z tegorocznego wysiewu w większości poprzycinałem, nie wyglądają zbyt "ciekawie". Fotki wstawię jak troszkę zmienią wygląd. Za jakiś czas, jak poprawią się naturalne warunki świetlne, wstawię fotki moich 32 - no miesięcznych sadzonek Adenium obesum.jak tam adenium / ... /

własnie się dogrzebałam - nic mi o tym nie wiadomoAkwelan_2009 pisze:Lucy - odpisałem na "pw".

.
  .

, nie wiem co mam napisać w odpowiedzi na taką wiadomość?
, nie wiem co mam napisać w odpowiedzi na taką wiadomość?- nic złego w pytaniu o opiekę nad roślinkami nie ma, a ja tylko podzieliłem się moim bardzo skromnym - krótkim doświadczeniem w wysiewie i opiece nad tymi egzotycznymi roślinami, wzbudzającymi coraz częściej i coraz większe zainteresowanie.Co złego to nie ja ;)

.
.

Mi 2 letnia została tylko jedna
  Mi 2 letnia została tylko jedna   Podczas mojej nie obecności znajoma sobie wzięła tą którą kształtowałem na bonzai i najpiękniejszą z tego roku
  Podczas mojej nie obecności znajoma sobie wzięła tą którą kształtowałem na bonzai i najpiękniejszą z tego roku   W sumie przeze mnie bo spytała czy może wziąć i powiedziałem że może ale nie myślałem że upatrzy sobie te najpiękniejsze
  W sumie przeze mnie bo spytała czy może wziąć i powiedziałem że może ale nie myślałem że upatrzy sobie te najpiękniejsze   Ale z tego roku mam chyba coś ponad 100 sadzonek więc coś fajnego powinno wyrosnąć
  Ale z tego roku mam chyba coś ponad 100 sadzonek więc coś fajnego powinno wyrosnąć   Tym bardziej że jest kilka które bardzo ładnie same się kształtują
  Tym bardziej że jest kilka które bardzo ładnie same się kształtują  

.
 .

bo kobiety zawsze wybieraja to co najlepszeprzemo1413 pisze:Podczas mojej nie obecności znajoma sobie wzięła tą którą kształtowałem na bonzai i najpiękniejszą z tego roku

nauczka na przyszłość - nie wierz kobiecie, a jeżeli wierzysz, to i tak na wszelki wypadek skontrolujprzemo1413 pisze:spytała czy może wziąć i powiedziałem że może ale nie myślałem że upatrzy sobie te najpiękniejsze

tak malutko im trzeba?!Akwelan_2009 pisze:Roślinka ma wysokość 27 cm od podłoża, rośnie w doniczce 9,5 x 9,5 cm.