Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beo - trochę ich jest, przyznaję. Ale niektóre niestety w ogóle nie będą kwitły - chyba mróz wczesnowiosenny im zaszkodził.
Grzesiu - Przyznam, że nie liczyłam jeszcze, ale trochę się uzbierało. Jedne jak widzę są zawirusowane i niestety pójdą na straty a kilka w ogóle nie zakwitnie - chyba przez mrozy. Ale jak wszystkie okwitną to potem policzę. Myślę, że kilkanaście odmian będzie.

Grzesiu - Przyznam, że nie liczyłam jeszcze, ale trochę się uzbierało. Jedne jak widzę są zawirusowane i niestety pójdą na straty a kilka w ogóle nie zakwitnie - chyba przez mrozy. Ale jak wszystkie okwitną to potem policzę. Myślę, że kilkanaście odmian będzie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Liście mają żółte przebarwienia w paski a pąki kwiatowe zasychają lub są zniekształcone.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Cebulki przybyszowe zakwitają najwcześniej w 3 - cim roku. A jeśli nie zakwitły zakupione to może były zbyt małe albo za gęsto wsadzone. Jeśli liście są zdrowe, to nie ma się czym przejmować. Zakwitną w następnym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Witaj Kasiu
Ja na początku w ogóle nie interesowałam się narcyzami. A te które mam dokupiłam dopiero w ostatnich 5 latach. Tak się złożyło, że dopiero kiedy zobaczyłam ile jest odmian , to zaczęłam je kupować. Przedtem w ogóle nie zwracałam na nie uwagi.
Jesienią dokupisz pewno więcej i tak powstanie twoja kolekcja. A jak znam to forum to z pewnością nie jedna.
:P

Ja na początku w ogóle nie interesowałam się narcyzami. A te które mam dokupiłam dopiero w ostatnich 5 latach. Tak się złożyło, że dopiero kiedy zobaczyłam ile jest odmian , to zaczęłam je kupować. Przedtem w ogóle nie zwracałam na nie uwagi.
Jesienią dokupisz pewno więcej i tak powstanie twoja kolekcja. A jak znam to forum to z pewnością nie jedna.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko ależ u ciebie pięknie i kolorowo.
Już robi się powoli busz
.
Czy paczka jeszcze do ciebie nie doszła
bo boję się że to zaszkodzi roslinkom
.
Ja chyba tą pocztę wywalę w powietrze
.
Myślę że chociaż cebulowe dojdą w całości
No cóż nie będziemy zawracać sobie głowy tą przeklętą pocztą
Powiem jeszcze raz że jest u ciebie bardzo kolorowo i aż od tych kolorków robi się cieplej na duszy
Pozdrawiam cieplutko
Już robi się powoli busz

Czy paczka jeszcze do ciebie nie doszła

Ja chyba tą pocztę wywalę w powietrze

Myślę że chociaż cebulowe dojdą w całości

No cóż nie będziemy zawracać sobie głowy tą przeklętą pocztą

Powiem jeszcze raz że jest u ciebie bardzo kolorowo i aż od tych kolorków robi się cieplej na duszy

Pozdrawiam cieplutko
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola