Ogród w dolinie część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 3

Post »

Zima dziś...

Obrazek

Sławku (slanka-flora)! Piszesz, że coś z tym trzeba zrobić... Jakieś pomysły?
Ewo (Rewi)! Dziękuję ;:196
Agness! Cieszę się, ze zdjęcia Ci się podobają. Przyznam, że i ja niekiedy dostrzegam pewne szczegóły po tym, jak zgram zdjęcia na komputer. Może dlatego tak bardzo lubię macro? Stąd moje umiłowanie do robienia roslinom zdjęć w róznym wietle, pod różnym kątem, w deszczu, w rosie i słońcu. Po prostu 'Lubie to!'
Lucy (Arabella)! Czy mam nie zamieszczać zdjęć? ;:224
Grażynko (Kogra)! Oj, faktycznie zrobiło się zimno... Ale kołderka jest. Kominek także. No i słonko pięknie świeci. Jakoś doczekamy do wiosny ;:138
Ido (lemka77)! Witam Cię w moim szalonym ogródku :wit Zdjęcia nie zawsze odddają kolory, dlatego ciągle próbuję... Prawda, że ptaszki mają odlotową stołówkę?
Stasiu (stasia_ogrod)! Te szyszki mnie urzekły. Początkowo w internecie, kiedy dom się budował, a ja szperałam za pierwszymi roślinami do ogrodu. Potem na żywo w ogrodniczym. Czy wiesz, że są także takie z fioletowymi szyszkami?
Loki! Wiedziałąm, że spodobają Ci się te zwierzęce fotki. Zwinki to moje ogrodowe ulubienice. Za ptakami także wciąż patrzę. U nas co prawda tez jest trochę kotów, ale jakoś nie widziałam by uganiały się ptakami. Są karmione domowym jedzieniem i po okolicy tylko się włóczą... U mnie także bywają :D
Aniu (akl62)! Skoro byłaś tak blisko, to czemu nie zadzwoniłaś? Wypilibyśmy kawę... Półbuty u nas-mało rozsądnie. Przyznasz,że w Szczyrku jest więcej śniegu niż w Bielsku. Mrozik tez jakiś większy (zawsze jest róznica jakieś 3 - 4 stopnie). Nieskromnie przyznam, że faktycznie mieszkam w pięknym miejscu :tan
Majeczko (majka411)! Cieszę się :heja We wszystkim szukam pozytywów, bo wówczas lepiej mi się żyje, a i tymktórzy mnie otaczają również. Co by było jakbym ciągle narzekała? No i darmowy karnet mam do marca :wink:
Krysiu (Ignis05)! Jak na nasze warunki, to śniegu jest umiarkowana ilość. Ale na dziś wieczór zapowiadają opady. Obym nie miała kłopotu z dotarciem do pracy (a wcześniej do bramy) ;:224
Małgosiu (Margo2)! U nas zawsze jest go więcej. W oddalonym o 20 km Bielsku moi rodzice jeszcze nie odśnieżali w ogóle...
Jurku (semper)! Instrumenty w parku w zimie są chyba jeszcze piękniejsze niż latem :D A ja zawsze twierdziłam, że zima jest piękna. Nawet, gdy w ciągu 6 godzin spadło u mnie w lutym przezszło metr sniegu, a moje auto okazało się nie mieć śmigła... :;230

I w lutym... Okno kuchenne prawie zasypane, a obok zwykle biegnie ścieżka do bramki. Wówczas musiałam z niej zrezygnować, by ograniczyć teren podlegajacy odśnieżaniu i mieć, gdzie odrzucać śnieg z podjazdu do garażu :;230

Obrazek

Niekoniecznie chciałabym powtórkę z rozrywki :;230
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Aniu wyjątkowe zdjęćia jak miło popatrzeć i być chociaż wirtualnie w Beskidach ;:138

Tak dużej ilości śniegu to ci troszkę zazdroszczę u nas jak na lekarstwo. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja tam koty konsekwentnie z ogrodu pędzę. Parę razy już mi wywaliły wieszak z praniem ? bo chciały zeń skorzystać jako z podpórki w pogoni za ptakiem siedzącym na dachu ? folię, co to przy jej pomocy eliminowałem chwasty, tak mi poryły pazurami, że nadaje się już tylko do wyrzucenia ? a tania nie była ? zatłukły też mojego ulubionego kosa, który pięknie mi śpiewał o poranku ? i w efekcie jak jeszcze do przeprowadzki naprawdę z sympatią odnosiłem się do kotów i wręcz uwielbiałem te zwierzaki, tak teraz nie mogę już na nie patrzeć i żałuję, że nie sprzedaje się pułapek na koty (analogicznych do pułapek na myszy czy na szczury)... Ot ? szkodniki i tyle. A już za Chiny Ludowe nie wiem, jak zabezpieczę przed nimi wszystko to, co posieję na wiosnę... ;:223

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Aniu :wit, u nas widzę, że niedługo będą podobne obrazki, dziś od rana sypie ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Teraz fajnie spadło śniegu, tak przyzwoicie. U nas dośc malowniczo, bo na drzewach jest szadź.
Ale śniegu po kolana to chyba też nie lubię.
Jak to śmigła nie miałaś? Helikopterem latasz? :;230 :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Aniu jak zwykle foty śliczne ;:167
Ilości śniegu z zeszłego roku nie zazdroszczę ;:185
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No nie, tyle śniegu to u nas jeszcze nie ma...
Niestety jak sie patrzy z góry na Szczyrk, to teraz świetnie widać też dymy z kominów ... Wczoraj wieczorem nawet w Bielsku aż gryzły w gardło.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jeszcze dziś trochę

ogrodowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stołówka w detalach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I domowo

moje fittonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

azalia, która nie przestaje kwitnąć

Obrazek

i grudniki

Obrazek

Obrazek

a jeden z fiołkowych przedszkolaków puszcza listki ;:138

Obrazek

Jatro! Było zamówienie na widoczki, to się sprawiłam :wink: A śniegu niekiedy wręcz mogłby być mniej...
Loki! Kiedyś zaobserowałam, że brązowieje mi kosodrzewina. Kupiłam nawóz na brązowienie igieł, nawoziłam i nic... I pewnego razu robiąc mielone kotlety spojrzałam za okno... A tam obcy kot stanął sobie na kamieniu, który leży obok kosodrzewiny i sika w najlepsze. Nie muszę Ci mówić, że pobiłam rekord na 100m. Miał szczęście, że go nie dogoniłam. Kupiłam potem specyfik odstarszający koty i podziałało...
Iwonko (iwona0042)! Do nas do wieczora także ma dojść stefa opadów. Byle nie przesadzono z tym śniegiem ;:224
Miłko (takasobie)! Gdyby moje autko miało śmigło mogłabym startować i lądować pionowo, a tym samym - nie musiałabym regularnie kopać tunelu 4 na 13 metrów :tan A ja tam śnieg lubię... Ty także polubisz, bo to dzielny sprzymierzeniec różanek...
Magdo (mig131)! Śnieg jest ok, ale tyle to niekoniecznie...
Aniu (akl62)! Niestety dymy to zmora, a szczególnie w tych domach, w których pali się byle czym i śmieciami. Czekam na czasu, kiedy przepisy ekologiczne będą takie, że nie będzie im sie opłacało palić takich rzeczy. Wiem, że jest drogo, ale jak tak dalej pójdzie nasze wnuki nie będą wiedziały, co to czyste powietrze, a kolejnych pokoleń zwyczajnie może nie być...
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowne widoczki sniezne ,słoneczne i takie czyste ;:138 Taką zimę kocham ;:167 Aż się dziwię ,że to napisałam ,ale chyba ja oswoiłam i juz sobie nie wmawiam ,ze jej nie lubię ;:108
Za oknem masz wspaniałe widoki !!Na parapecie równie pięknie ;:333
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Brawo dla rodzącego fiołka :wink: i te piękne, kolorowe żyłki na fittoniach :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie śniegu tyle, co kot napłakał. Nosa nie wyściubiam z domu, bo nie muszę :roll: Dzień mija na bimbaniu-robię to, w czym jestem mistrzem świata :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj Aniu zdjęcia na medal a widoki zazdraszczam :)
...podziwiam Ciebie umiesz uchwycić każdy szczegół rośliny czasami nie widoczny dla zwykłego zjadacza chleba... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

piękne widoki, piękne fitonie i dzielny fiołek - aż jestem zła że nie mogę sobie teraz pozwolic na wyjazd w beskid, ale już opracowałam plan jak po nowym roku uwolnic się od glizdy i połowy obowiązków, żeby nikt na tym nie ucierpiał - teraz muszę wcielic go w życie i wytrzymac do 5tego stycznia ;:223
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aniu, jakie piękne zimowe widoczki pokazujesz ;:oj W twojej okolicy zima musi być piękna, nie to co w mieście ;:219 W podziw wprawiają mnie również parapetowce. Mam tylko kilka i trochę po macoszemu się z nimi obchodzę. Ale rosną bidulki.
Tylko patrzeć jak zakończysz ten wątek...dobrze, że się jeszcze załapałam:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, ja wiem że zima jest piękna, ale moim zdaniem tylko na fotografii lub namalowana na płótnie ;:108 Ty świetnie potrafisz ująć jej piękno okiem obiektywu ;:138 Ja niestety zimy od dziecka nie znoszę, tak już mam ;:224
Fitonie masz piękne ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”