Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale piękne widoczki -grzybki ekstra i paproć :shock: Też bym chciała mieszkać w takiej pięknej okolicy :? ,ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :wink:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Grażynko
Właśnie rozpoczęłam spacer po twoim ogrodzie. Do końca mam jeszcze daleka, ale jest tak piękny i tyle w nim roślin, że nie sposób szybko przez niego przemknąć. Cudowne oczko. Będę u ciebie częstym gościem, jeśli pozwolisz. Naprawdę, nie mogę oczu nacieszyć tym co u ciebie zobaczyłam ;:25
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karuś - jak wiesz u mnie chłody są wcześniej niż w innych rejonach Polski. Poza tym, jak już raz za długo zwlekałam z dokarmianiem, to ptaszki odleciały w inne rejony i potem było ich u mnie niewiele. Dlatego już zaczęłam je karmić , a one i tak karmę uzupełniają szkodnikami. Jak patrzę z jakim zapałem oglądają każdą gałązkę to aż duma mnie rozpiera, że tyle ich jest u mnie.

Lady-r - też to zauważyłam, i wieczorami to już w ogóle nie korzystam z fotosika.

Erazm - dzięki za odwiedziny, ptaszki dokarmiam słonecznikiem, kulkami wołowego tłuszczu z nasionami, surową słoniną - ale dopiero w czasie mrozów,a dla większych ptaszków sucharami z bułki lub chleba.Z innych nasion to daję siemię lniane, pestki z dyni a w tym roku dostaną też orzechy włoskie, które uwielbiają.

Karolku - nie wiedziałam, że tego grzyba się je. W atlasie figuruje jako niejadalny.Nigdy go nie próbowałam i chyba przyjdzie mi spróbować. :?: :wink:

Babopielko - dzięki za odwiedziny. Cieszę się że Ci się podobają te fotki. Ja mieszkam w mieście a do tych okolic mam najbliżej 20 km. Ale uwielbiam takie wycieczki.

Tulipanko - witaj w kogrobuszu. Cieszę się że do mnie zawitałaś.Zapraszam na spacer po moim kogrobuszu. Jeśli będziesz miała jakieś pytania to pytaj - proszę. Z chęcią Ci odpowiem, jeżeli będę znała tylko odpowiedż. Naciesz oczy ile tylko możesz. :wink: :)
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko zbliżenia natury z wycieczki, są niesamowite :shock: :shock: :shock: , uwielbiam skryte w runie leśnym, małe arcydzieła natury. Jednak nie ma się co dziwić patrząc np. na gożdzieńczyka grzebieniastego wystającego z mchu, wystarczy spojrzeć...

Grażynko, tak jak sobie patrzę na Twój ogródek, to zdaję sobie sprawę, dlaczego nazywany jest "kogrobuszem", przecież on jest niewyczerpaną skarbnicą widoków... :shock: Tyle tego jest, że przez cały rok możesz raczyć Nas wspaniałymi ujęciami, za co jestem bardzo wdzięczny ;:91 Kolejne widoczki wspaniałe, najbardziej podoba mi się klonik i paproć :D Widzę, że jakaś ptaszyna do Ciebie zawitała, ale jak już "jadłodajnię" otwarłaś, to się nie dziwię :wink:
U mnie ptaki też nie mają źle, wiadomo jak drób, to i misa zawsze pełna smakowitego ziarna. Nigdy im nie żałuję jedzonka , bo zdaję sobie sprawę z tego że w mroźne dni ja sobie siedzę w ciepłym domciu z pełnym brzuszkiem a one wiadomo...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Wczoraj podziwiałam "widoczki z Beskidów", a dzisiaj Twoją jesień, która wcale nie jest taka bura, jak moja.
Jak Ty to robisz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu - wiem, że lubisz patrzeć na naturę. Cieszę się że tak duże wrażenie zrobiły na tobie leśne widoczki. Ja takie też uwielbiam. Grzesiu dawno już nie oglądałam w twoim wątku zdjęć zwierzęcej gromadki. Może pokażesz jak podjadają z drobiem domowym ptaki?

Guciu - dzięki za odwiedziny wątku z Beskidami. Jesień u mnie dzisiaj też była bura, bo słoneczko nie świeciło a chmury wyglądały jak gradowe. Ale takich nie pokażę, bo tylko wszystkim popsuły by nastrój. Niech jesień trwa jeszcze aż do grudnia. :wink: :)
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Widzę, ze oczko już napełniłas. A Twój ogródek wciąż urokliwy :D Mój rozchodnik juz brzydki i bezbarwny, a Twój wciąż kwitnie :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I na tym Izo chyba dzisiaj skończy bo już mam 0 stopni na termometrze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:111
Mam nadzieję, ze u mnie tak zimno nie będzie. Znów nie okryłam hortensji w ogrodzie :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zobacz Izo na maila, coś Ci posłałam. Trochę będzie się odbierał ale myślę że warto trochę poczekać.
Teraz idę już ;:41 bo myłam okna i jestem KO.
Dobrej nocy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dobrej nocy, Grazynko i z góry dziękuję, cokolwiek to jest, bo jeszcze idzie :D
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze: Karolku - nie wiedziałam, że tego grzyba się je. W atlasie figuruje jako niejadalny.Nigdy go nie próbowałam i chyba przyjdzie mi spróbować. :?: :wink:
teraz to już nie wiem - bo przypomina popularne w moim rejonie kozie brody a te u nas się je - ale musiałbym zobaczyć go dojrzałego wetedy bym powiedział czy to jest na pewno ten grzyb

http://www.grzyby.pl/gatunki/Sparassis_crispa.htm - bo ten jest jadalny i o tym myślę
pozdrawiam, Karol
moje wątki
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Grażynko usiadłam dzisiaj w Twoim ogrodzie .... dłuższą chwilę . Popołudni siedział ze mną jeszcze młodszy synuś i patrząc na rybki wołał "ybki , ybki" , na grzybki też tak wołał hihi i nie dał mi poczytać dalej , bo ybki są fajne :lol:
Widoczki z gór :shock: super , tak piekne , że dech zapiera . Wybrałabym się z taka ochotą w góry i choć troszkę "połazikowała" po nich :wink:
Jesienne widoki są superaśne . Ja też dokarmiam ptaszynki , zawsze jest ich u mnie sporo . Domeczek sie im zepsuł , ale mężulkowi już dałam "plan" na nowy . :wink:
Wszyscy zachwycają sie paprocią i mają racje jest cudna :D

PA PA Grażynko :wink: :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

kogra pisze:
Karolku - nie wiedziałam, że tego grzyba się je. W atlasie figuruje jako niejadalny.Nigdy go nie próbowałam i chyba przyjdzie mi spróbować. :?: )
Grażynko, wydaje mi się, że Ty i Karol mówicie o różnych grzybach. Ty pokazałaś goździeńczyka grzebieniastego i w atlasie podają, że jest niejadalny. Karol zapewne miał na myśli szmaciaka gałęzistego / u nas też nazywają kozią brodą/ , ten jest jadalny i bardzo smaczny. Tak, że lepiej nie próbuj tego pierwszego.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Grażynko :D

Dawno u Ciebie nie byłam...a tutaj jak zwykle ciekawie i miło. :D Piękne zdjęcia z gór...no i ta figurka. :shock: Super. Też lubię angielski styl ogrodu. Grażynko, co do umieszczenia w ciekawym otoczeniu Twojej panienki...moim zdaniem niekoniecznie musi stać ciągle w tym samym miejscu. Może będziesz dla niej znajdować różne miejsca w ogrodzie ...w zależności od pory roku...zmieniających się barw w ogrodzie...itd.itp. Rzeczywiście jakiś postumencik dla niej by się przydał.

Pozdrawiam cieplutko :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”