@ E-Genia ? owszem, u mnie zimy zwykle są łagodniejsze, ale nie aż tak łagodne. Zazwyczaj jednak temperatura w dzień rzadko kiedy przekracza 5°C, a w nocy są przymrozki ? i taka jest klasyczna paryska zima. Tymczasem w tym roku jeszcze ani jednego przymrozka nie było, a w dzień temperatury raczej marcowe niż styczniowe. Chociaż ponoć ma się to zmienić za dwa tygodnie... Zobaczymy, bo jak na razie długoterminowa prognoza pogody jest co dzień inna ? i ewidentnie sami meteorologowie nie wiedzą, czego się spodziewać.
idź z aparatem do ogrodu koniecznie
ciekaw jestm co tam piszczy w ziemi
a marcinki przepiękne - tegoroczna jesień im sprzyjała bo deszcze ich nie targały - długo kwitły u mnie
żółta to jeżówka ?
Ładne foteczki na zakończenie wątku. Obiecaj , że zaczniesz , jak zakwitnie pierwszy przebiśnieg, najpóżniej . Ja też kończę jutro , ale zaczynam w poniedziałek. Pierwsze nasiona pójdą do ziemi , to będzie początek.
Loki dziś słyszałam że u nas już zimy nie będzie .
Piotrze dziś troszkę przyglądałam się roślinkom ale tak jak u Ciebie u mnie nie kwitną .U mnie jeżówki , gaillardia i osteosperum też kwitły chyba do końca listopada albo i dłużej.
Tadku, Martinez, damapi na pewno wrócę w marcu , ale na forum będę , mam wątek o odchudzaniu , może do marca uda mi się schudnąć z 10 kg , przydało by się więcej ale pewnie mi się nie uda .
Też bym chciał by już było bez zimy. Mam w prezencie przymusowy urlop, coś bym zrobił , może jakieś kratki na powojniki, dzisiaj przywiozłem korę , 9 worków. To wszystko za mało. Jak by nie zmroziło i nie napadało mógłbym jeszcze dowieżć.
Geniu śliczne chryzantemy , zwłaszcza ta ruda - cudo .
Nie powinniśmy narzekać , że tej zimie rośliny przemarzły ,... no chyba , że jeszcze przyjdzie sroga ,
ale wszyscy powtarzają , że już ma nie być .... oby wiosenne przymrozki nie załatwiły tego co zima nie dała rady ...
Adam oby tylko w maju nie było dużych przymrozków to będzie dobrze .
Oglądałam pąki ciemierników pełnych jest sporo i dość już duże .W zeszłym roku w styczniu też takie były , a potem w lutym był mróz do -20 i pomarzły ,i kwitły słabo .