Pozdrowienia
Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie
Jak zawsze cudowne fotki, aż miło się je ogląda ;)
Pozdrowienia
Pozdrowienia
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, to co? Zimę odwołałaś ?sweety pisze:I trochę wiosny![]()
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, pięknie zaprojektowałaś i obsadziłaś ogród. Chodnik prowadzący do domu swietnie obsadzony, czaruje kolorami i kształtem roślin. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo chętnie poprosiłabym cię o pomoc w ponownym zagospodarowaniu mojej działki.
A żwirek pod żurawkami- bajeczny.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wiesz, Sweety, ja już jestem na etapie, że muszę sobie odmawiać, bo nie mam gdzie fizycznie roślin już wstawiać. Ostatnio, jak pownosiłem wszystko, co w lecie dogrzewało się na słoneczku, okazało się, że bez przycinania tego i owego już wszystkiego przy oknach nie poupycham... I gwiazdę betlejemską musiałem zredukować do 1/3 objętości.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Róze jeszcze w cuudnych pakach,,,u mnie tez jeszcze kilka ma pąki
Chryzantemki cuudne,,, mi jeszcze ich brakuje
I żurawki śliczne,,,ja o tej porze roku lubię je najbardziej,,,cudnie się wybarwiają
Róze jeszcze w cuudnych pakach,,,u mnie tez jeszcze kilka ma pąki
Chryzantemki cuudne,,, mi jeszcze ich brakuje
I żurawki śliczne,,,ja o tej porze roku lubię je najbardziej,,,cudnie się wybarwiają
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu ja też mam za mala żurawek

-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Aniu!
Całusy dla Ciebie.
Edward
Całusy dla Ciebie.
Edward
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu super kolory jeszcze u Ciebie
Tylko czemu Okami boi się ciepłego wiaterku ?
Śliczną masz córę
Pozdrawiam ciepło, miłej niedzieli
ps W planach mam... grabienie
Pozdrawiam ciepło, miłej niedzieli
ps W planach mam... grabienie
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
To nie do uwierzenia, ale dziś w słonku było 28,5 stopnia
Wygrzałam się ile wlezie, bo na dobrą chwilę będzie mi prawdopodobnie musiało starczyć. Okami się wyszalał ile wlezie
Zresztą sami zobaczcie. Jak to pies zielonozakręconej i jemu kwiaty nie są obojętne.

Był posiłek na świeżym powietrzu

Harce

I oczywiście odpoczynek

W ogrodzie nadal całkiem kolorowo
Zakwitła kolejna chryzantema

Jestem nią zachwycona, szczególnie limonkową domieszką.
Inne też nie próżnują

Nagietki szaleją

Zamierzają kwitnąć żurawki

I jeżówki

Niektórzy pokazują ogrodowe maślanki. I ja też mam grzybki, ale takie jadalne tylko raz...

I takie tam prosto z październikowego ogródka

I na koniec małe ogrodowe impresje

Geniu (e-genia)! Basiu (baasik)! Agnieszko (agatka123)! Teresko (tesia39)! Andrzeju (any57)! Marzko (Sosenki4)! Małgosiu (margo2)! Jadziu (e-babcia)! Elu (ElleBelle)! Piotrze (MisiaczekM)! Annar13! Zuziu (zuzanna2418)! Grażynko (byna)! Loki! Aniu (anabuko1)! Edwardzie (hutkow)! Anetko (wiewioreczka)! Po wrześniowo- październikowych mrozach zrobiła nam się piękna, złota jesień. Przyrodzie wręcz nieco się pokićkało i zakwitło mnóstwo wiosennych kwiatów. Ale zima oczywiście nie jest odwołana... Na razie jednak cieszmy się jednak tym, co mamy. Dziękuję Wam za wizytę w moim ogrodzie. Niezmiennie się cieszę, że Wam się podoba. Wbrew temu, co mogłoby się komuś wydawać, to co widzicie jest wynikiem czystej improwizacji. W ogrodzie nie umiem się zmusić do żelaznej konsekwencji, z czym nie mam problemu w życiu. Ale czy to ma jakieś znaczenie? Od czasu do czasu trzeba sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa. Byle mrówki wchodząc do ogrodu wycierały nogi
Nieprawdaż Marysiu (Mufka) ???
Lidziu (slila1)! Niestety nie wiem, jak nazywa się owa chryzantema. Na pewno wie Teresa (Jatra), bo od niej ja kupiłam. Jest niska i ma bardzo ciekawe, rurkowate płatki.
Marysiu (Maska)! Roslina, o która pytasz, to bylica. Pachnie bardzo intensywnie. Moim zdaniem ładnie. To niezwykle dekoracyjne zioło i mam nadzieję, że przetrwa zimę.
Dorotko (Keetee)! O Ludicie lepiej zapytaj specjalistki od stoczyków. U mnie rośnie bez problemu i według mnie nie ma jakiś specjalnych wymagań. Nawet jak nie kwitnie jej liście sa bardzo dekoracyjne. Dlatego dobrze zrobiłaś, że ją sobie kupiłaś!
Jacku! Chryzantemy kupuję na forum albo od Zosi (sangwinaria), albo Teresy (Jatry). Mają wiele, przepięknych odmian. Kilka już mam, a kilka przyjedzie na wiosnę
Niezwykle zdobią ogród o tej porze roku!
Grażynko (kogra)! Moja Lavaglut przeszłą w stan spoczynku. Szalała cały sezon, więc nic dziwnego. Kopczyki róże dostaną, jak zrobi się już zimniej. Na razie moim zdaniem jest stanowczo za ciepło. A MK niech czeka na mnie do wiosny, bo faktycznie już nie dam rady wpaść do Ciebie. Nie wiem, jak to jest, ale ten sezon nazwałabym "gonionym". Ciągle mi brakuje czasu...

Był posiłek na świeżym powietrzu

Harce

I oczywiście odpoczynek

W ogrodzie nadal całkiem kolorowo
Zakwitła kolejna chryzantema

Jestem nią zachwycona, szczególnie limonkową domieszką.
Inne też nie próżnują

Nagietki szaleją

Zamierzają kwitnąć żurawki

I jeżówki

Niektórzy pokazują ogrodowe maślanki. I ja też mam grzybki, ale takie jadalne tylko raz...

I takie tam prosto z październikowego ogródka

I na koniec małe ogrodowe impresje

Geniu (e-genia)! Basiu (baasik)! Agnieszko (agatka123)! Teresko (tesia39)! Andrzeju (any57)! Marzko (Sosenki4)! Małgosiu (margo2)! Jadziu (e-babcia)! Elu (ElleBelle)! Piotrze (MisiaczekM)! Annar13! Zuziu (zuzanna2418)! Grażynko (byna)! Loki! Aniu (anabuko1)! Edwardzie (hutkow)! Anetko (wiewioreczka)! Po wrześniowo- październikowych mrozach zrobiła nam się piękna, złota jesień. Przyrodzie wręcz nieco się pokićkało i zakwitło mnóstwo wiosennych kwiatów. Ale zima oczywiście nie jest odwołana... Na razie jednak cieszmy się jednak tym, co mamy. Dziękuję Wam za wizytę w moim ogrodzie. Niezmiennie się cieszę, że Wam się podoba. Wbrew temu, co mogłoby się komuś wydawać, to co widzicie jest wynikiem czystej improwizacji. W ogrodzie nie umiem się zmusić do żelaznej konsekwencji, z czym nie mam problemu w życiu. Ale czy to ma jakieś znaczenie? Od czasu do czasu trzeba sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa. Byle mrówki wchodząc do ogrodu wycierały nogi
Lidziu (slila1)! Niestety nie wiem, jak nazywa się owa chryzantema. Na pewno wie Teresa (Jatra), bo od niej ja kupiłam. Jest niska i ma bardzo ciekawe, rurkowate płatki.
Marysiu (Maska)! Roslina, o która pytasz, to bylica. Pachnie bardzo intensywnie. Moim zdaniem ładnie. To niezwykle dekoracyjne zioło i mam nadzieję, że przetrwa zimę.
Dorotko (Keetee)! O Ludicie lepiej zapytaj specjalistki od stoczyków. U mnie rośnie bez problemu i według mnie nie ma jakiś specjalnych wymagań. Nawet jak nie kwitnie jej liście sa bardzo dekoracyjne. Dlatego dobrze zrobiłaś, że ją sobie kupiłaś!
Jacku! Chryzantemy kupuję na forum albo od Zosi (sangwinaria), albo Teresy (Jatry). Mają wiele, przepięknych odmian. Kilka już mam, a kilka przyjedzie na wiosnę
Grażynko (kogra)! Moja Lavaglut przeszłą w stan spoczynku. Szalała cały sezon, więc nic dziwnego. Kopczyki róże dostaną, jak zrobi się już zimniej. Na razie moim zdaniem jest stanowczo za ciepło. A MK niech czeka na mnie do wiosny, bo faktycznie już nie dam rady wpaść do Ciebie. Nie wiem, jak to jest, ale ten sezon nazwałabym "gonionym". Ciągle mi brakuje czasu...
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu ale kolorowe fotki
Pieska masz niesamowitego ,tski słodziak ,

Pieska masz niesamowitego ,tski słodziak ,
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu, u Ciebie dopiero wczesna jesień, pięknie i kolorowo, radości wiele 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, Ty wiesz czym mi sprawić przyjemność
to zdjęcie rudbekii cudne
Pozostałe fotki zresztą też
Czy Okuś prosił Cię do tanga z kwiatkiem w zębach

Czy Okuś prosił Cię do tanga z kwiatkiem w zębach
- venezzzia
- 100p

- Od: 8 lis 2012, o 14:19
Jaka piękna jesień u Ciebie 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Aniu, u Ciebie wiosna wpleciona w jesień, piękne kolory cudownych kwiatów, chryzantemy miodzio.
Okami oszalał z radości, że może to znowu lato.
i nawet kwiatki lepiej smakują. 
Okami oszalał z radości, że może to znowu lato.
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Widać, że kwiatki poczuły to ciepełko
Oby jak najdłużej jeszcze...
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...