Ogródek Agness
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Agness
Ewuniu orienpety wytwarzają cebulki tuż pod ziemią przy łodydze kwiatowej, można je wydłubać i posadzić na rabacie
Z mojego doświadczenia wynika, że namnażają się dość szybko .... zależy to też od odmiany, bo np Flashpoint ( moim zdaniem jedna z najpiękniejszych
)już po roku miała sporo młodziutkich roślinek w kępie 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AGNESS

Agatko tak zwlekam z zamknięciem wątku, bo następny chciałabym rozpocząć dopiero z pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami, a to będzie najszybciej za 2 tygodnie
A jak ja wytrzymam bez ogrodowych pogaduch na przedwiośniu.... no jak???
Ewuniu jestem pewna, że będziesz zadowolona.... to przepiękna odmiana
Myślę, że cebulki przybyszowe będące tuż pod powierzchnią warto wydłubać i posadzić w pobliżu, wtedy nie są ściśnięte, mają dla siebie więcej miejsca i składników pokarmowych, mogą swobodnie się rozrastać i szybko pięknie zakwitają
Myślę, że cebulki przybyszowe będące tuż pod powierzchnią warto wydłubać i posadzić w pobliżu, wtedy nie są ściśnięte, mają dla siebie więcej miejsca i składników pokarmowych, mogą swobodnie się rozrastać i szybko pięknie zakwitają
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie gdzieś przepadły te rozmowy....
Teraz to już raczej tylko na watek czasu wystarczy jak zaczną się prace ogrodowe.
Teraz to już raczej tylko na watek czasu wystarczy jak zaczną się prace ogrodowe.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ja teżmm-complex pisze:Cudowne obrazyPrzeprowadzam się
Witajcie! Przepraszam, że tutaj pytam, ale nie wiedziałam, gdzie się wepchać
Zobaczyłam w innym wątku post AGNESS:
Obsypałam już korą dwa rzędy porzeczek, kolejne 4 worki z takim samym efektem. Worek taki kosztuje 12-13 zł, grządek kwiatowych mam w planie jeszcze 3 i widmo bankructwa na horyzoncie
Czy tę korę kupujesz w ogrodniczych w takiej cenie czy z jakiegos innego źródła?
Czy są jakieś przeciwskazania do mieszania lilii z liliowcami na jednej grządce?
Zobaczyłam w innym wątku post AGNESS:
Działke mam od lata, jesienią, pełna "wyczytanej" wiedzy przygotowałam grządkę na lilie i liliowce, wyłożyłam agrowłókniną i posypałam korą. Poszły ponad dwa worki 80 litrowe i nawet nie przykryły całości. Według mnie co najmniej potrzeba jeszcze 3-4 worki, aby dobrze przykryć, ale nie ma mowy o warstwie 10. centymetrowejAGNESS pisze:Jolu pytasz o grubość kołderki z kory na liliach..... wiesz.... nawet trudno mi odpowiedzieć, bo kora szybko się rozkłada, rozwiewa i zmniejsza jej ilość, a i nie zawsze uda mi się dosypać. U mnie większość rabat jest wyściókowana korą, sypię tak mniej więcej 10 cm, ale tak jak mówię, jest to bardzo zmienna grubość...
Czy są jakieś przeciwskazania do mieszania lilii z liliowcami na jednej grządce?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, no i wiosna chyba jednak idzie
U mnie już dzisiaj było całkiem znośnie.
Prognozy się jednak sprawdziły
U mnie już dzisiaj było całkiem znośnie.
Prognozy się jednak sprawdziły
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze zachwycam się Twoim ogrodem, widok rabatek cudny. W taki wietrzny dzień miło popatrzeć od razu robi się cieplej.
Agnieszko jak mi się uda to jutro wyślę męża na pocztę, dam znać jak załatwi pozytywnie.
Agnieszko jak mi się uda to jutro wyślę męża na pocztę, dam znać jak załatwi pozytywnie.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aguś , niektórzy już grabią , foliaki stawiają , u nas tylko w ogrodniczych wiosnę widać

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko i znowu dowiedziałam się coś ciekawego o liliach u Ciebie. Ja o liliach nie wiem nic, więc muszę od podstaw zacząć.
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Bardzo dziekuje za tą wiadomość kupiła w tym roku kilka i tak zastanawiałam się czy one szybko sie namnażają i jak z nimi postepować .
- AGNESS

Ewuniu
Grażynko oj tak.... za chwilę zacznie się bardzo pracowity okres.... już się nie mogę doczekać
u mnie na razie jeszcze ogródek śpi pod śniegiem , ale mam nadzieję, że słoneczko przygrzeje i wreszcie pokaże się trawka....
Kasiu o tak, maj to dobra pora
Wszystko pięknie kwitnie, zapraszam
Olu witaj
Zakupy kory w sklepach faktycznie nie są tanie, tym bardziej, że trzeba naprawdę wiele worków, żeby pokryć rabatki. Ja w sklepach kupuję sporadycznie.... jak mam ,,nóż na gardle,, a przeważnie zaopatruję się w tartaku, lub na stacji kolejowej, gdzie rozładowują drzewo. Tam zwalają na takie ,,hałdy ,, trzeba tylko załatwić sobie transport i przywieźć.... Ale najlepiej popytać w tartakach, pozwalają za grosze wziąć, a często i całkowicie bezpłatnie...
Co do lilii i liliowców, ja sadzę razem i mają się świetnie
Małgoś a u mnie zimnica i wiatr głowę urywa
Ale mam nadzieję, ze wreszcie będzie cieplutko i wreszcie stopnieje śnieg, który pokrywa grubą warstwą mój ogród
Dorotko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
i bardzo się cieszę z Twojej planowanej wizyty na pocztę
Tadziu, niestety tak.... zima nie chce odpuścić, wokół biała kołdra.... ale mam nadzieję, że już lada chwila słoneczko przygrzeje, śnieg stopnieje i przyjdzie cieplutka, słoneczna i kolorowa wiosna
Marysiu Forum to kopalnia wiedzy, każdego dnia dowiadujemy się czegoś nowego
Teresko cieszę się, że znalazłaś u mnie wiadomości, które Cię zainteresowały
Grażynko oj tak.... za chwilę zacznie się bardzo pracowity okres.... już się nie mogę doczekać
Kasiu o tak, maj to dobra pora
Olu witaj
Zakupy kory w sklepach faktycznie nie są tanie, tym bardziej, że trzeba naprawdę wiele worków, żeby pokryć rabatki. Ja w sklepach kupuję sporadycznie.... jak mam ,,nóż na gardle,, a przeważnie zaopatruję się w tartaku, lub na stacji kolejowej, gdzie rozładowują drzewo. Tam zwalają na takie ,,hałdy ,, trzeba tylko załatwić sobie transport i przywieźć.... Ale najlepiej popytać w tartakach, pozwalają za grosze wziąć, a często i całkowicie bezpłatnie...
Co do lilii i liliowców, ja sadzę razem i mają się świetnie
Małgoś a u mnie zimnica i wiatr głowę urywa
Dorotko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa
Tadziu, niestety tak.... zima nie chce odpuścić, wokół biała kołdra.... ale mam nadzieję, że już lada chwila słoneczko przygrzeje, śnieg stopnieje i przyjdzie cieplutka, słoneczna i kolorowa wiosna
Marysiu Forum to kopalnia wiedzy, każdego dnia dowiadujemy się czegoś nowego
Teresko cieszę się, że znalazłaś u mnie wiadomości, które Cię zainteresowały