Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Ewuniu orienpety wytwarzają cebulki tuż pod ziemią przy łodydze kwiatowej, można je wydłubać i posadzić na rabacie :D Z mojego doświadczenia wynika, że namnażają się dość szybko .... zależy to też od odmiany, bo np Flashpoint ( moim zdaniem jedna z najpiękniejszych :D )już po roku miała sporo młodziutkich roślinek w kępie :D
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś kiedy koniec wątku??? nie dawkuj napięcia ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

:heja :heja mam ją zamówioną :wink: Ale te cebulki wykopać czy lepiej zostawić?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko tak zwlekam z zamknięciem wątku, bo następny chciałabym rozpocząć dopiero z pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami, a to będzie najszybciej za 2 tygodnie :roll: A jak ja wytrzymam bez ogrodowych pogaduch na przedwiośniu.... no jak???

Ewuniu jestem pewna, że będziesz zadowolona.... to przepiękna odmiana :D
Myślę, że cebulki przybyszowe będące tuż pod powierzchnią warto wydłubać i posadzić w pobliżu, wtedy nie są ściśnięte, mają dla siebie więcej miejsca i składników pokarmowych, mogą swobodnie się rozrastać i szybko pięknie zakwitają :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Dzięki Aguś ;:196
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie gdzieś przepadły te rozmowy.... :oops:
Teraz to już raczej tylko na watek czasu wystarczy jak zaczną się prace ogrodowe.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

mm-complex pisze:Cudowne obrazy ;:173 Przeprowadzam się ;:224
Ja też :lol: Aga, kiedy mamy przyjechać? Chyba w maju będzie najlepiej, trafimy na takie cudne widoki... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Olago
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 09:57

Post »

Witajcie! Przepraszam, że tutaj pytam, ale nie wiedziałam, gdzie się wepchać :oops:
Zobaczyłam w innym wątku post AGNESS:
AGNESS pisze:Jolu pytasz o grubość kołderki z kory na liliach..... wiesz.... nawet trudno mi odpowiedzieć, bo kora szybko się rozkłada, rozwiewa i zmniejsza jej ilość, a i nie zawsze uda mi się dosypać. U mnie większość rabat jest wyściókowana korą, sypię tak mniej więcej 10 cm, ale tak jak mówię, jest to bardzo zmienna grubość...
Działke mam od lata, jesienią, pełna "wyczytanej" wiedzy przygotowałam grządkę na lilie i liliowce, wyłożyłam agrowłókniną i posypałam korą. Poszły ponad dwa worki 80 litrowe i nawet nie przykryły całości. Według mnie co najmniej potrzeba jeszcze 3-4 worki, aby dobrze przykryć, ale nie ma mowy o warstwie 10. centymetrowej :cry: Obsypałam już korą dwa rzędy porzeczek, kolejne 4 worki z takim samym efektem. Worek taki kosztuje 12-13 zł, grządek kwiatowych mam w planie jeszcze 3 i widmo bankructwa na horyzoncie :cry: Czy tę korę kupujesz w ogrodniczych w takiej cenie czy z jakiegos innego źródła?

Czy są jakieś przeciwskazania do mieszania lilii z liliowcami na jednej grządce?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, no i wiosna chyba jednak idzie ;:138
U mnie już dzisiaj było całkiem znośnie.
Prognozy się jednak sprawdziły
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zawsze zachwycam się Twoim ogrodem, widok rabatek cudny. W taki wietrzny dzień miło popatrzeć od razu robi się cieplej.
Agnieszko jak mi się uda to jutro wyślę męża na pocztę, dam znać jak załatwi pozytywnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , niektórzy już grabią , foliaki stawiają , u nas tylko w ogrodniczych wiosnę widać ;:145 ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko i znowu dowiedziałam się coś ciekawego o liliach u Ciebie. Ja o liliach nie wiem nic, więc muszę od podstaw zacząć.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

;:196

Ewuniu jestem pewna, że będziesz zadowolona.... to przepiękna odmiana :D
Myślę, że cebulki przybyszowe będące tuż pod powierzchnią warto wydłubać i posadzić w pobliżu, wtedy nie są ściśnięte, mają dla siebie więcej miejsca i składników pokarmowych, mogą swobodnie się rozrastać i szybko pięknie zakwitają :D[/quote]

Bardzo dziekuje za tą wiadomość kupiła w tym roku kilka i tak zastanawiałam się czy one szybko sie namnażają i jak z nimi postepować . ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ;:196

Grażynko oj tak.... za chwilę zacznie się bardzo pracowity okres.... już się nie mogę doczekać :D u mnie na razie jeszcze ogródek śpi pod śniegiem , ale mam nadzieję, że słoneczko przygrzeje i wreszcie pokaże się trawka....

Kasiu o tak, maj to dobra pora 8-) :lol: Wszystko pięknie kwitnie, zapraszam ;:196

Olu witaj :wit
Zakupy kory w sklepach faktycznie nie są tanie, tym bardziej, że trzeba naprawdę wiele worków, żeby pokryć rabatki. Ja w sklepach kupuję sporadycznie.... jak mam ,,nóż na gardle,, a przeważnie zaopatruję się w tartaku, lub na stacji kolejowej, gdzie rozładowują drzewo. Tam zwalają na takie ,,hałdy ,, trzeba tylko załatwić sobie transport i przywieźć.... Ale najlepiej popytać w tartakach, pozwalają za grosze wziąć, a często i całkowicie bezpłatnie...
Co do lilii i liliowców, ja sadzę razem i mają się świetnie :D

Małgoś a u mnie zimnica i wiatr głowę urywa :roll: Ale mam nadzieję, ze wreszcie będzie cieplutko i wreszcie stopnieje śnieg, który pokrywa grubą warstwą mój ogród :evil:

Dorotko bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 i bardzo się cieszę z Twojej planowanej wizyty na pocztę ;:196

Tadziu, niestety tak.... zima nie chce odpuścić, wokół biała kołdra.... ale mam nadzieję, że już lada chwila słoneczko przygrzeje, śnieg stopnieje i przyjdzie cieplutka, słoneczna i kolorowa wiosna :D

Marysiu Forum to kopalnia wiedzy, każdego dnia dowiadujemy się czegoś nowego ;:196

Teresko cieszę się, że znalazłaś u mnie wiadomości, które Cię zainteresowały ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”