Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Daluś faktycznie te pełne odmiany rozrastają się słabiej i chyba jest to najlepsze wyjście dla niedużych ogrodów. Jest też możliwość prowadzenia jaśminowca w postaci drzewka i to chyba najlepsze wyjście. Bo na dole sam pień, a wyżej masa ślicznych listeczków i kwiatów :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu cudownie rozrośnięta, okazała tawuła, jak kwitnie to dopiero widok. :roll:
Żylistek śliczny ma kolorek, mój zmarzł i nie mam żadnego żylistka w ogrodzie.
U Ciebie nie przemarza? :)
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNIESZKO
Bardzo dziękuje za podpowiedź. Ja nie wiem dlaczego boję się ciąć - ale to się zmieni.
Pokazujesz kolejne piękne krzewy. Tego żylistka też mam tylko nie znałam jego nazwy.
Kupiłam go jako białego pełnego a wyszło jak wyszło.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Agnieś koło tawułek i różowego żylistka też już chodzę...może coś w przyszłym roku wychodzę. :wink:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Tawuła śliczna,posadziłam taką ale to maleńki krzaczek,jak długo trzeba czekać na tak dorodny krzew :?: U nas się mówi pana młoda...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Przepiękne te krzewy niestety trzeba dla nich więcej miejsca :( Będę podziwiała u Ciebie bo jest co :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No właśnie Agnieszko :roll: Gosia pisze że trzeba więcej miejsca a Twój ogródek niby malutki taki miał być :roll: świetnie wszystko nasadzasz i dlatego tyle się piękności mieści :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

He! Taką tawułę wczesną podprowadziłam komuś z ogrodu! Mam! Mam! :heja
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A ja już kilka lat zastanawiam się nad kupnem tej tawuły...Bo śliczna jak kwitnie...a co potem... No i jeszcze się pewnie pozastanawiam :) W zasadzie o jaśminowcu można powiedzieć to samo...Ale zapach czyni go jednak atrakcyjniejszym! Uwielbiam ten zapach! A tymi zdjęciami przypomniałaś mi, że ja mam gdzieś zadołowanego jaśminowca i nie pamiętam gdzie! :evil: Już dawno go nie widziałam...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A u mnie marznąca mgła, więc ten uroczy żylistek długo będzie mi się kojarzył z oszronieniem...
Ale jest cudny ;:167 Hm... jeszcze nigdy nie miałam żylistka... Trzeba będzie to zmienić :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne masz krzewy, a żylistek niesamowity :uszy
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ AGNIESZKO
Tawuła też podoba mi się bardzo ;:138. Muszę sprawdzić bo chyba taką mam.
Miłej niedzieli ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko mam 2 takie same żylistki , już kilka lat i powiem szczerze, że jakoś nigdy nie miałam problemów z przemarzaniem, zawsze ładnie zimowały :D

Krysiu niestety pomyłki w zakupie roślinek są nagminne, ja wciąż obiecuję sobie , że zacznę kupować kwitnące rośliny, ale jakoś zawsze tak wychodzi, że skuszę się na jakiś śliczny okaz bez kwiatuszków, i jak zakwitnie, to okazuje się, ze wcale taki śliczny nie jest . Tak miałam ostatnio z clematisami :roll:

Eluś , warto 8-) szczególnie namawiam na tawułę, to mój ulubiony krzew, jak zakwitnie to bajka, cała góra kwiecia :D

Marylu tawuła rośnie bardzo szybko, moja ma około 5 lat i posadzona jest z maleńkiej sadzonki odkopanej od krzewiku znajomej :D

Gosiu, faktycznie krzewy potrzebują trochę miejsca, ja je sadzę przeważnie w towarzystwie iglaczków dookoła ogrodu przy ogrodzeniu, tam pięknie komponują się wysokie nasadzenia, jednocześnie wspaniale osłaniając od ulicy i sąsiadów. Zapewniają intymność a jednocześnie są takie piękne :D

Aguś ja tak troszkę upycham roślinki, na razie jest super, troszkę boję się co będzie jak mocno się rozrosną........cóż najwyżej będę częściej chwytała za sekator :wink:

Miłeczko to super, bo naprawdę jest tego warta, żeby mieć ją w swoim ogrodzie :D

Martuś, nie zastanawiaj się już tylko sadź 8-) Jaśminowiec bardzo lubię, jest piękny , no i ten zapach- najważniejszy. Ale tawuła jak kwitnie, to jest niesamowita, prawdziwe cudeńko, liści nie widać pod kwiatami, to mój ulubiony krzew :D A jesienią jaki jest cudny, przebarwia się bajecznie :D Zaraz pokażę jego jesienną odsłonę ( odnośnie kuszenią ;:224 )

Jesienna uroda tawuły
Obrazek

Obrazek

Izuś żylistek to faktycznie śliczny krzewik. Są jeszcze przepiękne pełne odmiany :D Ja mam tylko tę, co pokazałam na fotkach- 2 krzewiki :D

Moniś dziękuję, ja bardzo lubię krzewy pomiędzy iglaczkami. Prześlicznie wyglądają na ich tle, szczególnie gdy kwitną, albo jak przebarwiają się na jesień :D

Krysieńko, Tobie też życzę wspaniałej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No, Aguś, zaczynam mięknąć :) Faktycznie ładnie się przebarwia...czyli ma jeszcze inne walory!
AGNESS pisze:nie zastanawiaj się już tylko sadź
A mogę do wiosny poczekać? Ziemia zmarznięta! :;230
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, tawuła wczesna to jest to samo co tawuła van houteii czy nie? Bo moja niby miała być Van Houteii ale jest bardzo podobna
do Twojej jak jest w kwiatach, Za to na jesieni nie ma takich pieknych kolorów ognistych tylko przebarwia się na żółto i listki
opadają. Więc już nie wiem sama co to za tawuła :cry: za to uwielbiam jak kwitnie, choć zapach taki sobie ;:224
Milutkiego dnia ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”